مردان مینیژوب پوش علیه نقض حقوق زنان در ترکیه
+37
رأی دهید
-5
ساعت 3 بعداز ظهر شنبه ۲۱ فوریه؛ خیابان «استقلال». مردان مینی ژوپ پوش جمع شده اند همراه با انبوه دختران غمگین به یاد «اوزگهجان اصلان»؛ دختری که پس از تجاوز و قتل در شهر «مرسین» ترکیه، سوزانده شد.
پیش از این در آنکارا و ازمیر تظاهرات و یادبودهای گستردهای برگزار شده است. خیابانی در محله معروف «بیاوغلو» استانبول به نام «اصلان» شده و مدرسهای در مرسین به یادش ساخته میشود.
«بولنت آرینچ»، معاون نخستوزیر ترکیه که چندین بار نظراتش درباره زنان خبرساز شده است، این هفته با تصویر اوزگهجان برابر خبرنگاران ظاهر شد.
با این وجود، مقام های دولتی و حامیان اردوغان متهم هستند که در برابر خشونت های جاری علیه زنان موضع شفافی نداشته و گاه علیه بانوان حرف زده و آن ها را مقصر دانسته اند.
حرکت مدنی مردان و راه اندازی «کمپین مردان مینی ژوپ پوش» که بازتاب گسترده تری در شبکه های اجتماعی و رسانه ها داشت نیز اگرچه به بهانه مرگ اصلان بود ولی دلیل اصلی آن، اعتراض به چنین سیاست هایی اعلام شده است.
جرقه این حرکت از سوی مردی زده شد که در محله «کادی کوی» دامن کوتاه پوشید و پلاکاردی با مضمون «پایان تجاوز؛ ما همگی اوزگهجان هستیم» در دست داشت.
مردان مینیژوپ پوش امروز درحالی در اعتراض به تجاوز به اصلان و خشونت علیه زنان در استانبول جمع شدند که فقط در سال ۲۰۱۴ ، ۱۱۸ هزار و ۱۴ زن در ترکیه مورد خشونت و تجاوز قرار گرفته و برای شکایت به پلیس مراجعه کردهاند.
در طول این مدت، برای حدود ۲۴ هزار زن تدابیر امنیتی ایجاد شده تا از سوی همسران یا دوستپسرهای قبلی خود دچار مشکل نشوند.
سال گذشته، ۱۱۳ زن بعد از شکایت از تجاوز و خشونت، نام خود را در ترکیه عوض کردهاند.
حرکت مردان دامن پوش آن جا اهمیت پیدا می کند که تجاوز به زنان در ترکیه از حدود ۱۰ هزار مورد در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۳۰ هزار مورد در سال ۲۰۱۳ رسیده است.
در مجموع، تجاوز و خشونت علیه زنان نه تنها در ۱۳ سال حکومت اسلامگرایان در ترکیه بهبود نیافته بلکه طبق آمار، ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.
یک هدف مهم مردان مینیژوپ پوش، کاهش چنین خشونتهایی اعلام شده است.
پیش از اجتماع امروز در استانبول، دیروز در ازمیر هم تجمعی از مردانی که مینیژوپ پوشیده بودند، در اعتراض به تجاوز و خشنونت علیه زنان برگزار شد.
برخی مردان در جمهوری آذربایجان هم عکسهایی با دامن کوتاه را به یاد اوزگهجان اصلان منتشر کردند و از نقاط مختلف جهان کمپینهای مردانه علیه خشونت علیه زنان، با عزم جدی تر به مردم ترکیه پیوستند.
در کنار این حرکت مدنی، یک درخواست دیگر هم پر رنگ شده است؛ ۱۳ سال پس از برچیدن قانون اعدام در ترکیه، بار دیگر موضوع اعدام، فضای قضایی و اجرایی ترکیه را مردد کرده است.
در مقابل درخواست بازگشت به قانون اعدام از سوی چند وزیر کابینه «حزب عدالت و توسعه»، «کمال قلیچدار اوغلو»، رهبر مهمترین حزب مخالف دولت، مواضع متفاوتی را دنبال میکند.
قلیچداراوغلو هشدار داده است که پرداختن به نحوه مجازات عامل تجاوز، در واقع به پاک شدن صورت مساله و تکرار چنین حوادثی منجر میشود نه حل مشکل.
قابل توجه کاربران محترم:
توجه کنید که درج رای مثبت به مطالب، به معنی تایید مطلب و یا علاقه به محتوای خبر نیست و طبعا درج رای منفی نیز به معنی عدم علاقه به محتوای خبر نخواهد بود. سیستم شمارش آرا کمک میکند تا مطالب مهمتر، به انتخاب کاربران سایت، از دیگر مطالب مجزا شده و در بخش مطالب داغ ظاهر گردند. ممکن است یک خبر ناگوار از ارزش خبری بالایی برخوردار بوده و صحیح تر آن است که کاربران به این خبر رای مثبت داده تا در بخش خبرهای داغ سایت در معرض دید بینندگان بیشتری قرار گیرد. بنابراین درج رای مثبت و یا منفی به معنای مهم بودن خبر و یا بی اهمیت بودن آن است.
به جمع دنبالکنندگان ایرانیان انگلستان در فیسبوک بپیوندید:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar