birdman-best-picture
تقاطع: مراسم هشتاد و هفتمین جوایز آکادمی (اسکار)، مهم‌ترین جایزه‌ی سینمایی سالانه‌ی جهان، شام‌گاه یکشنبه (۲۲ فوریه-۳ اسفند) در “دالبی تیاتر” هالیوود برگزار شد و فیلم سینمایی “بِردمَن” یا “فضیلت غیرمنتظره جهل” موفق شد چهار اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه اصلی، و بهترین فیلم‌برداری را از آنِ خود کند.
در این مراسم، جایزه‌ی بهترین کارگردانی به “آلخاندرو گونزالز اینیاریتو” کارگردان “بِردمَن” رسید تا او نخستین کارگردان مکزیکی باشد که برنده‌ی جایزه‌ی اسکار می‌شود.
“ادی ردمین” هنرپیشه‌ی ۳۳ ساله‌ی بریتانیایی برای بازی در فیلم “تئوری همه‌چیز” و “جولیان مور”، بازیگر ۵۴ ساله و مشهور امریکایی به خاطر بازی در «هنوز آلیس» به ترتیب برنده‌ی اسکار بهترین بازیگر مرد و زن شدند.
جایزه‌ی بهترین نقش مکمل زن به “پاتریشیا آرکت”، بازیگر فیلم “پسربچگی” رسید و “جی. کی. سیمونز” بازیگر فیلم “شلاق”، به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد انتخاب شد.
فیلم “شلاق” جایزه‌ی بهترین تدوین را نیز از آنِ خود کرد. و جوایز بهترین فیلم‌نامه اصلی و اقتباسی نیز به ترتیب از آنِ “بِردمَن” و “بازی تقلید” شد.
هم‌چنین، “قهرمان بزرگ ۶″ برنده‌ی اسکار بهترین انیمیشن شد و فیلم لهستانی “آیدا” ساخته‌ی پاول پاولیکووسکی، اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان را دریافت کرد.
فیلم مستند “شهروند ۴″ نیز جایزه‌ی اسکار بهترین مستند را به دست آورد.
گفتنی است در بخش جایزه‌ی بهترین فیلم، فیلم‌های “تک‌تیرانداز امریکایی”، “بازی تقلید”، “سِلما”، “تئوری همه‌چیز”، “شلاق”، “پسربچگی”، و “هتل بزرگ بوداپست” از دیگر نامزدهای دریافت اسکار بودند که در مقابل “بِردمَن” ناکام ماندند.
لیست کامل برندگان اسکار ۲۰۱۵ و کاندیداهای هر بخش را می‌توانید در اینجا ببینید.
از جمله حاشیه‌های مراسم اسکار امسال می‌توان به شروع همراه با کنایه‌ی “نیل پاتریک هریس”، مجری مراسم اشاره کرد که با این جملات به حاضران و بینندگان تلویزیونی خوشامد گفت: «به اسکار هشتادوهفتم خوش آمدید. امشب بهترین و سفیدترین… ببخشید درخشان‌ترین‌های هالیوود معرفی می‌شوند.» جمله‌ای که کنایه‌ای به عدم حضور سینماگران سیاه‌پوست در بین کاندیداها و برندگان اسکار ۲۰۱۵ بود.
او هم‌چنین در بخش دیگری از مراسم، در یک شوخی با فیلم “بِردمَن”، صحنه‌ای از این فیلم را بازی کرد و با یک لباس زیر به روی سِن آمد.
درخواست “پاتریشیا آرکت” برنده‌ی اسکار بهترین نقش مکمل زن برای دستمزد برابر زنان در امریکا، و جملات “گراهام مور” بعد از دریافت اسکار بهترین فیلم‌نامه‌ی اقتباسی که گفت «در ۱۶ سالگی خودکشی کرده و اکنون اینجا ایستاده‌» از جمله دیگر لحظات قابل توجه این مراسم بود.
تصاویر مهم‌ترین لحظات مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۱۵ و نیز فرش قرمز این مراسم را در ادامه ببینید.