tisdag 24 februari 2015

فرانسه گذرنامه جهادگرایان را ضبط می‌کند


فرانسه گذرنامه جهادگرایان را ضبط می‌کند

فرانسه گذرنامه و اوراق مسافرتی ۶ تن از پیکارجویان اسلام‌گرا را ضبط کرد تا از سفر آنان به خارج از کشور جلوگیری کند. این کشور همچنین مشغول بررسی وضعیت ده‌ها تن دیگر است که شرایط مشابهی دارند.
عکس تزئینی است
عکس تزئینی است
فرانسه مقابله با اسلام‌گرایان افراطی را شدت بخشیده است. مقامات این کشور گذرنامه و کارت شناسایی ۶ تن از جهادگرایان را ضبط کردند که می‌خواستند به خارج سفر کنند.

فرستنده فرانسوی RTL روز دوشنبه (۲۳ فوریه/۴ اسفند) گزارش داد که اوراق شناسایی این افراد برای شش ماه ضبط شده و مقامات مرزی دیگر کشورهای اروپایی در جریان هویت این افراد قرار گرفته‌اند.

سرویس‌های امنیتی به این ارزیابی رسیده بودند که این افراد در آستانه سفر به سوریه بوده‌اند.فرانسه به تازگی از بازداشت ۸ مظنون خبر داده بود.

مانوئل وال، نخست وزیر فرانسه روز دوشنبه گفت که اوراق مسافرتی مظنونان دیگری هم ضبط خواهد شد. هم اکنون مقامات فرانسه مشغول بررسی وضعیت ۴۰ تن دیگر هستند.

این نخستین موارد ضبط اوراق شناسایی و مسافرتی افراد مشکوک بر پایه قانون جدید ضدترور در فرانسه است. مجلس ملی فرانسه در ماه نوامبر این قانون را تصویب کرد تا از سفر جهادگرایان به سوریه و عراق جلوگیری کند. ضبط اوراق مسافرتی یکی از بخش‌های کانونی قانون یادشده است.

داده‌ها درباره شمار پیکارجویان اسلام‌گرا از اروپا بسیار متفاوت است. به گزارش سرویس‌های امنیتی غرب، شمار این افراد بین ۳ تا ۴ هزار تن است. این در حالی است که مقامات اسپانیا به تازگی از رقم ۳۰ تا ۱۰۰ هزار اسلام‌گرای اروپایی سخن گفته‌اند که به مناطق جنگی در خاورمیانه رفته‌اند.

در آلمان نیز مقامات این کشور می‌توانند از نظر قانونی گذرنامه افراد مظنون را ضبط و از سفر آنان به خارج جلوگیری کنند. ولی دولت آلمان خواهان آن است که در آینده افزون بر گذرنامه، کارت شناسایی افراد مظنون به ترور نیز ضبط تا از سفر آنان جلوگیری شود. دولت آلمان بدین‌منظور لایحه‌ای به مجلس برده که هنوز روال پارلمانی خود را طی نکرده است.

اقدامات مشابه در استرالیا

دولت استرالیا نیز قصد دارد در مقابله با اسلام‌گرایان افراطی شدت عمل به خرج دهد. تونی ابوت، نخست وزیر این کشور روز دوشنبه در کانبرا گفت که دولت استرالیا قصد دارد تابعیت افراطیونی را پس بگیرد که گذرنامه استرالیایی دارند و در موعظه‌های مذهبی نفرت‌پراکنی می‌کنند.

وی خاطر نشان ساخت که تهدیدهای تروریستی در استرالیا در حال افزایش است و افزود: «شمار پیکارجویان خارجی، شمار هواداران نیروهای افراطی و شمار تروریست‌های بالقوه که بسیاری از آنان در میان ما زندگی می‌کنند در حال افزایش است».

به گفته نخست وزیر استرالیا، ۹۰ پیکارجوی استرالیایی در سوریه و عراق می‌جنگند، ۳۰ تن از آنان بازگشته‌اند و ۱۴۰ تن هم در استرالیا فعالانه از آنان پشتیبانی می‌کنند.

DW.DE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar