پول نفت عربستان سعودی در دوره ملک عبدالله چه شد؟

1 ساعت پیش
صنعت نفت عربستان سعودی در دوران زمامداری ملک عبدالله، ششمین پادشاه سعودی، هم شاهد بالاترین قیمت‌های نفت بود و هم پایین‌ترین سطوح قیمتی را تجربه کرد.
عربستان سعودی بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت اوپک به شمار می‌رود و تصمیمش برای حفظ سطح تولید نفت در ماه‌های گذشته برای بخش عمده‌ای از اعضای اوپک از جمله ایران، بحث‌برانگیز بوده است.
سارا بازوبندی، استاد اقتصاد و علوم سياسي دانشگاه ريجنتز لندن در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی گفت که تفاوت اصلی اقتصاد عربستان سعودی با کشورهایی همچون ایران، در "ذخایر امنی" است که در اختیار دارد و به راحتی می‌تواند آنها را به پول نقد تبدیل کند.
او در این ویدئو در پاسخ به این که درآمدهای نفتی چقدر در وضعیت عربستان سعودی پس از تحولات کشورهای عربی تاثیر داشت و باعث شد ملک عبدالله از موج بهار عربی در امان بماند؟ گفت که تقریبا تمام کشورهای نفت‌خیز حاشیه خلیج فارس بسته‌های مالی بسیار بزرگی را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های اقتصادی اختصاص داده‌اند.
به گفته این استاد دانشگاه، حمایت‌های مالی از دانشجویان سعودی در خارج از کشور، از بزرگ‌ترین اقدامات عربستان سعودی در دوره ملک عبدالله بود. تاسیس شهرک‌های صنعتی برای تبدیل آنها به مراکزی که عدم‌وابستگی به پول نفت را امکانپذیر می‌کنند و ساخت دانشگاه‌هایی در این شهرک‌ها برای توسعه تحقیقات، از دیگر اقدامات در این دوره بود.