tisdag 27 januari 2015

رئیس جمهور آمریکا وارد عربستان شد

رئیس جمهور آمریکا وارد عربستان شد

  • 3 ساعت پیش
پادشاه جدید عربستان در فرودگاه به استقبال آقای اوباما و همسرش آمد
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با همراهی گروهی از مقام‌های بلندپایه این کشور برای ادای احترام به پادشاه درگذشته عربستان و دیدار با ملک سلمان، شاه جدید وارد ریاض شد.
آقای اوباما و همسرش، میشل اوباما در فرودگاه ریاض مورد استقبال ملک سلمان قرار گرفتند.
رئیس جمهور آمریکا برای سفر به عربستان برنامه دیدارش از هند را تغییر داد و بازدید از بنای تاج‌محل را از برنامه حذف کرد.
جان کری، وزیر امور خارجه، کاندولیزا رایس و جیمز بیکر، وزرای خارجه سابق، سه نفر از مشاوران سابق امنیت ملی آمریکا، جان مک‌کین، سناتور جمهوری خواه و جان برنان، رئیس سازمان سیا در این سفر آقای اوباما را همراهی می ‌کنند.
عربستان سعودی، از متحدان اصلی آمریکا در خاور میانه به شمار می‌رود.
_____________________

تحلیل: فرانک گاردنر، خبرنگار بی‌بی‌سی در امور امنیتی

سوریه، مقابله با داعش، سقوط دولت یمن و مذاکرات هسته‌ای ایران از مهم‌ترین محورهای دیدار باراک اوباما از عربستان است. دو کشور طی ۷۰ سال گذشته متحد استراتژیک بوده‌اند اما اخیرا تنش‌هایی در لایه‌های زیرین روابط این دو متحد به وجود آمد. سعودی‌ها از این که آمریکا در سال ۲۰۱۳ از تصمیمش برای حمله نظامی علیه حکومت بشار اسد در سوریه منصرف شد، ناراضی بودند. آنها مانند بیشتر کشورهای عرب منطقه خواهان سقوط بشار اسد هستند. عربستان یکی از اعضای ائتلاف علیه داعش است، اما می‌گوید تا زمانی که حکومت بشار اسد روی کار باشد شکست گروه‌های پیکارجو ممکن نخواهد بود. با توجه به رویکرد سنتی سعودی‌ها بعید است در دیدار با رهبری در سطح آقای اوباما، گفت‌وگوها با تنش همراه باشد.
______________________
دیدار آقای اوباما از عربستان چهار روز بعد از درگذشت ملک عبدالله، پادشاه سابق سعودی و در حالی صورت می‌گیرد که علاوه بر مشکلات امنیتی منطقه و سقوط قیمت نفت، وضعیت حقوق بشر در عربستان هم در مرکز توجه قرار گرفته است.
انتشار فیلم سربریدن یک زن در ملاعام و همین طور صدور حکم ۱۰۰۰ ضربه شلاق برای یک وبلاگ‌نویس در عربستان انتقادهای شدیدی را علیه حاکمان این کشور برانگیخته است.
آقای اوباما پیش از سفر به ریاض در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت که آمریکا به فشار "آرام و مداوم" به عربستان در زمینه حقوق بشر ادامه خواهد داد، اما افزود: "بیشتر وقت‌ها این موضوع (فشار در زمینه حقوق بشر) متحدان ما را ناراحت و آزرده می‌کند. گاهی لازم است لحن صحبت با آنها درباره حقوق بشر را با در نظر گرفتن ملاحظات فوری امنیتی در ارتباط با مقابله با تروریسم و ثبات منطقه تعدیل کنیم ."
عربستان سعودی از اعضای ائتلاف آمریکا و اعراب علیه شبه‌نظامیان موسوم به دولت اسلامی (داعش) در عراق و سوریه است.
اختلاف نظر درباره سیاست‌های آمریکا در قبال سوریه و همین‌طور مذاکره آمریکا با ایران، به عنوان رقیب منطقه‌ای عربستان باعث بروز تنش‌هایی در روابط ریاض و واشنگتن شده است.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar