domestic-violence
تقاطع: معاون رییس‌جمهوری اسلامی در “امور زنان و خانواده” می‌گوید که هم‌اکنون بیش از یک سال است که تدوین لایحه “تامین امنیت زنان در برابر خشونت” در کمیسیون لوایح دولت «متوقف» شده است.
شهیندخت مولاوردی روز جمعه (۱۳دی-۳ ژانویه) در گفتگو با خبرگزاری “ایسنا”، درباره علت طولانی شدن روند بررسی لایحه‌ی “تامین امنیت زنان در برابر خشونت” گفت: «چون این لایحه بعد قضایی نیز دارد، لازم است قوه قضاییه نیز آن را بررسی کند.»
خانم مولاوردی با اشاره به این‌که در «قانون مدنی» ایران، “خشونت خانگی” به عنوان «جرمی عمومی» تعریف شده گفت که ماهیت “خشونت خانگی” به دلیل روی دادن در «حریم خصوصی»، متفاوت از «جرم عمومی» است و «لازم است قانونی برای برخورد با این نوع خشونت داشته باشیم».
به گفته وی، در لایحه‌ی مذکور، «تدابیر قانونی برای مقابله با این جرایم در نظر گرفته شده است».
او در بخشی از این گفتگو، وجود موادی در خصوص “تمکین” در قانون مدنی ایران را «مجوزی برای اعمال خشونت» علیه زنان دانست و گفت: «بر اساس این قانون اگر زن از شوهر تمکین نکند، شوهر می‌تواند به او نفقه نپردازد و برخی معتقدند که این کار مصداق خشونت اقتصادی علیه زنان است.»
خانم مولاوردی با اشاره به افزایش موارد خشونت خانگی علیه زنان در ایران ابراز امیدواری کرد که «لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت هر چه زود‌تر به نتیجه برسد و اقدامات حمایتی، حفاظتی و بازدارنده از خشونت علیه زنان انجام شود».
پیش از این، در مردادماه سال جاری، مریم مجتهدزاده، معاون پیشین امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اسلامی، از تدوین لایحه‌ی «تامین امنیت زنان» در کمیسیون لوایح دولت با هدف «پیشگیری و حمایت از زنان آسیب‌دیده» خبر داده و گفته بود که در این لایحه تشکیل یک “کمیته ملی تامین امنیت زنان” با حضور نمایندگانی از همه‌ی دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است.
با وجود سخت گیری‌های فراوان از سوی دولت جمهوری اسلامی برای ارائه آمارهای رسمی در خصوص خشونت علیه زنان اما برخی مطالعات موجود از افزایش این مساله در کشور خبر می‌دهند.
از جمله، آذرماه امسال، امیرحسین جلالی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در جریان یک کارگاه آموزشی، با اشاره به نتایج یک تحقیق و طرح ملی که سال ۸۳ در میان ۱۲ هزار و ۶۰۰ زن در ۲۸ مرکز استان انجام شده بود، اعلام کرد که «۶۶/۳ درصد از زنان از ابتدای زندگی درگیر خشونت هستند که از این میزان ۱۰/۵ درصد تحت خشونت‌های بسیار شدید قرار دارند».
به گفته دکتر جلالی، در این تحقیق ۲۸/۲ درصد زنان بعد از ازدواج، خشونت از نوع «فیزیکی» را تجربه کرده‌اند که «۱۹/۲ درصد خشونت‌های فیزیکی آن‌ها مربوط به یک سال اول ازدواج‌شان بوده است».