torsdag 22 januari 2015

بازی ایران و عراق؛ جنگ فوتبالی دو همسایه

بازی ایران و عراق؛ جنگ فوتبالی دو همسایه

  • 34 دقیقه پیش
تیم ملی فوتبال ایران در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا به دیدار عراق می رود. در سه بازی گذشته ایران توانست در تمامی دیدارها به پیروزی برسد و صرف نظر از آن، دروازه اش را نیز بسته نگه دارد.
ایران به همراه کره جنوبی و ژاپن تیم‌هایی هستند که تا به حال گلی در این تورنمنت دریافت نکرده‌اند. تیم ملی با اتکا به قدرت سیستم دفاعی خود می‌تواند در مرحله بعدی مسابقات نیز به روند رو به رشد خود ادامه دهد، اما نباید فراموش کرد که در مرحله حذفی بیشتر تیم‌ها سعی می‌کنند به روش ایران بازی کنند یعنی ابتدا بدنبال حفظ دروازه خودی باشند و سپس در حمله شرکت کنند. همین موضوع می‌تواند کار ایران را در این مرحله از مسابقات کمی دشوار کند.
عراق تیمی جوان و سخت کوش است اما فاقد تجربه لازم در این سطح از مسابقات است. با نگاهی به بازی‌های گذشته این تیم به خوبی می‌توان به اشتباهات فردی مدافعین این تیم که به‌دلیل کم تجربگی و تاحدودی ضعف تکنیکی آنان است پی‌برد. پیش از شروع مسابقات در بازی دوستانه ایران و عراق تک گل سردار آزمون از اشتباه مدافع میانی عراق بدست آمد. سیستم دفاعی عراق فاقد سازمان دهی مناسب است و به راحتی می توان از فضای های بین مدافعین و هافبکهای این تیم به گل رسید.
راضی شنیشل بازیکن و مدافع سابق تیم ملی عراق اعتقاد ویژه ای به جوانان دارد. جاسم کرار هافبک باشگاه استقلال تهران که بدون شک یکی از بهترین بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران است به تیم ملی عراق دعوت نشده است و همین موضوع نشان می‌دهد که راضی بیشتر به دنبال بازیکنانی است که در خدمت تیم باشند.
فوتبال عراق شباهت زیادی به ایران دارد. بازیکنان این کشور بیشتر در خیابان و زمین‌های خاکی فوتبال را یاد می‌گیرند و صرف نظراز تکنیک خاصی که دارند با تمام وجود در زمین ظاهر می‌شوند.
عراق با سیستم ١-٣-٢-٤ بازی می‌کند. جلال حسن دروازه بان این تیم فیزیک مناسبی دارد که در خروج‌ها و خصوصا ضربات ایستگاهی مشکلات فراوانی دارد. در دفاع میانی سلام شاکر به همراه احمد ابراهیم زوج مناسبی را تشکیل داده‌اند.
احمد ابراهیم بازیکن سرزنی است که در تمامی ضربات ایستگاهی به خط حمله اضافه می‌شود و نسبت به مدافعین از تکنیک مناسبی نیز برخوردار است. ولید سالم در راست و ضرغام اسماعیل در چپ انجام وظیفه می‌کنند.ضرغام اسماعیلی بازیکن جوانی است که به دلیل کم تجربگی می‌تواند نقطه ضعف عراق در این بازی بزرگ باشد.
راضی شنیشل بازیکن و مدافع سابق تیم ملی عراق اعتقاد ویژه ای به جوانان دارد.
ساعد عبدالعامر در کنار یاسر کاظم دو هافبک دفاعی این تیم هستند. عبدالعامر بیشتر در کارهای دفاعی نقش دارد اما یاسرکاظم هافبک باشگاه سویندون از لیگ دسته دوم کشور انگلستان بازیکنی است که می‌تواند هر زمان به خط حمله اضافه شود.
امجد کلاف ،اعلا عبدالزهرا و هومن طارق سه هافبک تهاجمی عراق هستند. در زمان‌هایی که عراق به گل نیاز دارد جاستین حکمت و احمد یاسین به این خط اضافه می‌شوند. یاسین که در باشگاه‌های سوئد بازی می‌کند تکنیک بسیار مناسبی دارد و اگر شرایط برایش فراهم شود می‌تواند با حرکات پا به توپ خود خط دفاعی ایران را به دردسر بیاندازد.
تک مهاجم عراق یونس محمود است بازیکن باتجربه‌ایی که می تواند هر لحظه دروازه ایران را بازکند. با توجه به نوع بازی ایران کمتر تیمی می‌تواند از دفاع چند لایه ایران عبورکند اما ضربات ایستگاهی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند نقطه ضعف ایران باشد. یونس محمود تخصص خاصی در ضربات سر دارد و اگر مدافعین ایران مراقب نباشند می‌تواند با هنر سرزنی خود به راحتی دروازه ایران را بازکند.
ایران به احتمال فراوان با همان ترکیب بازی با قطر وارد میدان می‌شود. حقیقی در سه بازی گذشته به هیچ عنوان دروازه اش تهدید جدی نشده است و این بازی می‌تواند امتحانی دیگر برای این دروازه‌بان نسبتا جوان باشد. جلال حسینی و مرتضی پورعلی گنجی به زوجی کامل تبدیل شده‌اند.
پورعلی گنجی بیشتر در نقش مدافع پوششی عمل می‌کند که در ضربات ایستگاهی نیز به کمک خط حمله می‌آید. وریا غفوری توانسته خسرو حیدری را در راست نیمکت نشین کند و مهرداد پولادی جواب اعتماد کی‌روش را در چپ به خوبی داده است.
نکونام بدنبال شکستن رکورد بازی‌های ملی توانسته نقش خود را به خوبی در میانه میدان ایفا کند؛ اما بدون شک ستاره تیم ملی در سه بازی گذشته آندرانیک تیموریان است او نقش اولین بازیکن پرس کننده درمیانه میدان را به عهده دارد که وظیفه خود را عالی انجام می‌دهد. تیموریان در سیستم تیمی ایران بازیکنی غیرقابل جانشین است.
اشکان دژاگه،مسعود شجاعی و احسان حاج صفی سه هافبک تهاجمی ایران در سیستم ١-٣-٢-٤ هستند. تنها مشکل این بازیکنان عدم حمایت لازم از تک مهاجم ایران در زمان حمله است. وظیفه دفاعی این بازیکنان موجب شده است تا کمتر در محوطه جریمه حضور فعال داشته باشند.کی روش در خط حمله بر سر دو راهی قرار گرفته است. آزمون و قوچان نژاد دو مهاجم ایران هستند که با توجه به تجربه قوچان نژاد حضور او در ترکیب ابتدایی محتمل تر است.
ایران و عراق همواره بازی‌های زیبایی را به نمایش گداشته‌اند و با توجه به نزدیکی سبک بازی این دو کشور باید منتظر بازی حساس و نفس گیری از دو تیم باشیم.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar