با بازداشت یک نفر دیگر در دماوند، تعداد بازداشتشدگان بهایی در دو روز به چهار نفر رسید
«میترا فرصتی پور» شهروند بهایی ساکن گیلاوند از توابع شهرستان دماوند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. پیش از این صدای آمریکا، روز دوشنبه ۲۹ مهر خبر بازداشت سه شهروند بهایی ساکن شیراز به نامهای «کیانا شعاعی»، «فرزان معصومی» و «سروش آبادی» را منتشر کرده بود
بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی، این شهروند بهایی روز دوشنبه ۲۹ مهر در پی مراجعه ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شده است.
گفتنی است، ماموران امنیتی هنگام بازداشت، منزل خانم فرصتی پور را مورد تفتیش قرار داده و تعدادی از لوازم شخصی از جمله «لپتاپ و تلفن همواره» وی را ضبط کرده و با خود بردهاند.
از دلیل بازداشت این شهروند بهایی اطلاعات دقیقی در دست نیست، با این حال کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی اعلام کرده است که ماموران امنیتی در حین بازداشت اتهام میترا فرصتی پور را «تبلیغ علیه نظام» عنوان کردهاند.
ادعای رسانههای دولتی در ایران
در حالی چهار بهایی در دو روز اخیر بازداشت شدند که رسانههای جمهوری اسلامی به اتهام زنی به این افراد پرداخته اند.
پس از انتشار خبر بازداشت این شهروندان بهایی در شبکههای اجتماعی، خبرگزاری مهر به نقل از وزارت اطلاعات عنوان کرد که این سه شهروند بهایی «به بهانه سالروز تولد یکی از سرکردگان فرقه {بهاییت}، درصدد ساماندهی عناصر خود در مناطق مختلف شیراز و برگزاری جلسات و محافل خصوصی و نامتعارف در ایام سوگواری دهه آخر ماه صفر» بودند که بازداشت شدهاند.
خبرگزاری ایرنا نیز روز سهشنبه ۳۰ مهر، با انتشار خبری اعلام کرد این افراد در نظر داشتند که پیاده روی اربعین را تحت الشعاع قرار دهند.
این ادعاها در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی سرکوب اقلیت های مذهبی را همچنان به رغم اعتراضات بین المللی ادامه میدهند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش طی سخنانی در جریان رونمایی از گزارش سالانه آزادی مذهبی گفت که سرکوب بهائیان، مسیحیان، و دیگر اقلیتهای دینی و مدهبی در ایران همچنان موجب نگرانی شدید است.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، نیز مرداد ماه سال جاری در دومین گزارش خود درباره شرایط حقوق بشری در ایران گفت: جمهوری اسلامی دیگر بهائیان را صرفا به خاطر عقاید مذهبی آنها اعدام نمیکند، اما خطر یورش و بازداشت و زندانی کردن آنها، پیوسته وجود دارد و از اوت ۲۰۰۵ بیش از ۱۱۶۸ بهایی بازداشت و با اتهامهای گنگ و مبهم روبرو شدهاند.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن پیروان اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم کرده اند.
منبع: صدای آمریکا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar