fredag 2 augusti 2019

پناهجویان در آلمان دربارۀ رفتار درست با زنان آموزش می‌بینند

پناهجویان در آلمان دربارۀ رفتار درست با زنان آموزش می‌بینند

با گذشت چهار سال از ماجرای تعرض ده‌ها پناهجوی خارجی‌ به زنان در برخی شهرهای آلمان اکنون سازمان بین‌المللی “هِرو” نروژ، در دوره‌های ویژه «رفتار درست و محترمانه با زنان» را به پناهجویان مرد در آلمان می‌آموزد.
فرتور آرشیوی است
«محبت نیوز»- با گذشت چهار سال از ماجرای تعرض ده‌ها پناهجوی خارجی‌ به زنان در شهرهای کلن و دوسلدورف آلمان در شب ژانویه سال ٢٠١۵ میلادی، اکنون سازمان بین‌المللی “هِرو” نروژ، در دوره‌های ویژه «رفتار درست و محترمانه با زنان» را به پناهجویان مرد می‌آموزد. نخستین سمینار آموزشی این سازمان در برلین برپا شده است.
به گفته رادیو فرانسه، سازمان “هرو” از سال ١٩٨٩ تاکنون مسئولیت اداره ۴٠ درصد مراکز مربوط به نگهداری پناهجویان را در نروژ به عهده گرفته است. این سازمان پس از تعرض گسترده خارجی‌تباران شهرهای کلن، دوسلدورف و استکهلم به زنان، در شب ژانویه سال ٢٠١۵ به فکر تشکیل دوره‌هائی افتاد که در آن رفتار درست و متناسب با زنان اروپائی آموخته می‌شوند. سازمان “هِرو” از طریق همین دوره‌ها شهرت جهانی یافت و اکنون فعالیت خود را در پایتخت آلمان نیز آغاز کرده است.
در برلین ٧ مرد سوری، عراقی و افغان که در یکی از این دوره‌های آموزشی شرکت کرده‌اند، دور یک میز نشسته و ویدئوئی را تماشا می‌کنند. در این ویدئو، یک زن و مرد پس از نوشیدن الکل در یک بار شبانه، با هم به خانه مرد می‌روند؛ مرد در خانه را می‌بندد و به زن نزدیک می‌شود؛ زن می‌خواهد صحنه را ترک کند اما مرد مانع این کار می‌شود و به زن تجاوز می‌کند.
پس از نمایش فیلم از ٧ مرد خارجی تبار خواسته می‌شود نظر خود را درباره زن و مرد بیان کنند. یکی از آن‌ها زن را متهم می‌کند که بیش از حد الکل نوشیده است و مرد از همین موضوع سوءاستفاده کرده تا او را مورد تجاوز قرار دهد. بقیه مردها نیز نشان می‌دهند که فاجعه را درک نکرده‌اند.
با هم برای احترام و امنیت
برای این دوره آموزشی کوتاه، عنوانِ “با هم برای احترام و امنیت”، انتخاب شده است. اداره نشست را “کارولا پیتروسکی نیانه” از مربیان سازمان نروژی “هِرو” به عهده دارد.
دوره‌های آموزشی سازمان “هرو”، خاص پناهجویان کشورهائی است که در آن‌ها دختران و پسران اغلب در مدارسی مجزا درس می‌خوانند؛ رفتارهای محبت‌آمیز میان دو جنس در انظار عمومی تابو است؛ و تجاوز در رابطه زناشوئی جرم محسوب نمی‌شود. مردان این جوامع، اغلب رفتار درست و احترام‌آمیز با زنان را نیاموخته‌اند.
آلمان به رغم تأثیر نامطلوبی که تعرض به زنان در سال ٢٠١۵ بر آن گذاشت، ظرف ۴ سال گذشته باز هم صدها هزار پناهجوی دیگر را پذیرفت. اما اکنون سیاستمداران این کشور به این نکته می‌اندیشند که برنامه‌ریزی برای آموزش اجتماعی این پناهجویان از همیشه ضروری‌تر است.
در این شرایط، دوره‌های آموزشی و سمینارهای سازمان نروژی “هِرو” می‌تواند به بزرگترین پذیرنده پناهجویان در قاره اروپا، یاری برساند.
در تازه ترین دوره که در یک محله خارجی‌نشین برلین برپا شده است، به عنوان نمونه به هفت مرد شرقی آموزش داده می‌شود: اگر به یک زن چای تعارف کردید و پذیرفت، می‌توانید برای او یک فنجان چای بریزید؛ اگر تردید نشان داد می‌توانید یکبار دیگر محترمانه بپرسید؛ و اگر گفت نَه باید بپذیرید و ناراحت هم نشوید. درست همین قاعده در مورد سکس رعایت می‌شود؛ یعنی اگر پاسخ یک زن به دعوت محترمانه شما منفی بود، حق ندارید او را زیر فشار بگذارید.
برآیند تعرض‌های جنسی در نروژ
دوره های آموزش رفتار جنسی به پناهجویان در نروژ زمانی آغاز شد که این کشور در فاصله سال های ٢٠١٣ تا ٢٠١۵ شاهد موارد متعددی از جرائم جنسی از سوی پناهجویان بود. در آلمان نیز، در سال ٢٠١٨ پانزده درصد بر جرائم جنسی مهاجران افزوده شد.
همین موضوع وسیله تبلیغاتی مهمی شده است که گروه‌های نژادپرست و دست‌راستی آلمان، علیه سیاست پناهندگی دولت از آن استفاده می‌کنند.
برای کاهش آسیب‌های اجتماعی جرائم جنسی، سیاستمداران آلمان قصد دارند بودجه بیشتری برای دوره‌های آموزش جنسی ویژه پناهجویان تضمین کنند، تا سازمان نروژی “هِرو”، دوره‌های خود را در این کشور گسترش دهد.
“هانس یورگن فوس” استاد رشته امور جنسی در دانشگاه مرزبورگ آلمان، برگزاری چنین دوره‌هایی را با توجه به تفاوت‌های اخلاق جنسی میان پناهجو و جامعه میزبان، سودمند می‌داند و معتقد است که چنین برنامه‌هائی باید در سراسر آلمان در اختیار پناهجویان گذاشته شود.
سازمان غیردولتی “پرو آزول” که در آلمان از حقوق پناهندگان دفاع می‌کند، در واکنش به فعالیت سازمان نروژی گفته است: «ما در برخوردهای روزمره، ارزش‌ها و معیارهای بهتری را تجربه می‌کنیم. آموزش، ارتباط متقابل، همراهی علمی و ورود پناهجویان به بازار کار، بهترین راه جذب آن‌ها و جلوگیری از جرائم است».
Email this page
این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar