تظاهرات گروههای مخالف حکومت ایران علیه حضور ظریف در سوئد
جمعی از ایرانیان مقیم سوئد علیه حضور وزیر خارجه ایران در این کشور تظاهرات کردند. پلیس حدود ۳۰ تن از معترضان را بازداشت کرد. مهرداد درویشپور، جامعهشناس و از شرکت کنندگان در تظاهرات ددر این باره به دویچه وله توضیح داد.
تظاهرات گروهی از ایرانیان مقیم سوئد در اعتراض به سفر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در دومین روز حضور وی، در مقابل وزارت خارجه سوئد، پارلمان و موسسه “سیپریس” در روز چهارشنبه ۳۰ مرداد (۲۱ اوت) ادامه یافت.
پلیس سوئد نزدیک به ۳۰ نفر از تظاهرکنندگان ایرانی را در مقابل موسسه “سیپریس” بازداشت کرده است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه ۳۰ مرداد (۲۱ اوت) در موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم موسوم به سیپریس سخنرانی کرد.
مهرداد درویش پور، جامعه شناس مقیم سوئد، به دویچه وله گفت که پلیس بعدا بازداشتشدگان را آزاد کرده است.
آقای درویشپور درباره گروههای مختلفی که در اعتراضها شرکت کردند هم گفت: «در تظاهرات چپها، مجاهدین، طرفداران پادشاهی و جمهوریخواه هم بودند. در این تظاهرات دو نوع رویکرد وجود داشت: یکی اینکه با این دیدار مخالفت داشتند و میگفتند که دعوت ظریف نوعی “تودهنی به مردم ایران” است. در حالیکه مردم سرکوب میشوند و تحت فشار قرار دارند به نوعی سوئد دست به عصای آنها شده است. یک گروه دیگر نگاه و رویکرد دیگری داشتند مثل ما که وارد بحث دعوت شدن یا عدم دعوت از ظریف نشدیم. ما با جنگ و حمله نظامی مخالفیم و در نتیجه گفتیم که از این فرصت برای اعمال فشار به جمهوری اسلامی باید استفاده کرد و تاکید کردیم که در مذاکرات مسئله حقوق بشر به حاشیه رانده نشود.»
درویشپور در ادامه تاکید کرد: «حرکتهای اعتراضی حتی جلوی هتل ظریف هم ادامه داشت و در پارلمان سوئد هم اعتراض گستردهای شد. یک نماینده بلندپایه حزب سوسیال دمکرات سوئد که حزب حاکم است نامه نوشت که فشار به ایران را باید افزایش داد.»
ملاقات ظریف با ایرانیان مقیم سوئد
خبرگزاری فارس گزارش داده است که وزیر امور خارجه ایران شامگاه دوشنبه ۲۸ مرداد با جمعی از ایرانیان مقیم سوئد دیدار و با آنها درباره موضوعات مختلف از جمله فشار تحریمها، مسائل منطقه، اینستکس و نقش ایرانیان خارج از کشور صحبت کرد.
درویشپور درباره این دیدار به دویچه وله گفت که “یک گروه بسیار قلیلی از سرمایهداران با وزیر خارجه ایران گفتوگو کردند و این موضوع ربطی به جامعه ۸۰ هزار نفره ایرانیان در سوئد ندارد”. درویشپور در ادامه تاکید کرد که اکثریت جامعه ایرانی مقیم سوئد مخالف این هستند که به بهانه تحریم و فشار به ایران بر سر حقوق بشر مذاکره نشود.
او ادامه داد: «این دیداری بوده است که در داخل سفارت انجام گرفته و آقای ظریف با یک تعداد از سرمایهداران ایرانی ملاقاتی داشتند و خواستند که آنها کمک بکنند به گسترش سرمایهگذاری در ایران و به نوعی برای کاهش فشارهای تحریمها. اینها یک تعداد معین و محدودی از هواداران حکومت هستند که با سرمایهگذاری هنگفت سود میبرند.»
درویشپور در ادامه صحبتهای خود ضمن اشاره به نقش ظریف توضیح داد: «آقای ظریف نقش بزککننده جمهوری اسلامی ایران را دارند و نوع برخوردشان به گونهای است که سعی کردند نقض حقوق بشر در ایران را انکار کنند و سیاستهای مداخله جویانه ایران در منطقه را توجیه کنند. خشم جامعه ایرانی برانگیخته شده است و علاقهای به تحکیم روابط سوئد و حضور ایشان در سوئد ندارند.»
به گفته مهرداد درویشپور مسئله اعتراض به جمهوری اسلامی به مهمترین خبر رسانههای سوئد تبدیل شده و در نتیجه این اعتراضها نمایندگان احزاب چپ و حزب حاکم سوسیال دموکرات فشار را بر ایران افزایش دادهاند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar