شش کشور اروپایی پناهجویان یک کشتی نجات سرگردان را میپذیرند
کشتی Open Arms با حدود ۱۵۰ پناهجویی که نجات داده از دو هفته پیش تا کنون اجازه پهلو گرفتن در هیچ یک از بندرهای اروپایی را دریافت نکرده و به اجبار در آبهای نزدیک بندر لامپدوزا لنگر انداخته است.
اکنون نخستوزیر ایتالیا، جوزپه کونته، در نامه سرگشادهای به وزیر کشور، ماتئو سالوینی، که متن آن پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) در فیسبوک منتشر شد خبر داده که آلمان، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، لوکزامبورگ و رومانی برای پذیرش پناهجویان نجات یافته اعلام آمادگی کردهاند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک سخنگوی وزارت کشور آلمان گزارش داده که برلین از پذیرش مسئولیت درباره وضعیت پناهجویان نجات یافته شانه خالی نمیکند و درباره این مسئله مشغول رایزنی با کمیسیون اروپاست.
دولت اسپانیا نیز گفته حاضر به پذیرش تعدادی از پناهجویان خواهد بود مشروط به این که برای تقسیم ۱۴۷ سرنشین کشتی نجات، بین کشورهای عضو اتحادیه “یک راه حل مشترک اروپایی” وجود داشته باشد. اسپانیا میگوید اتحادیه اروپا باید برای مقابله با معضل مهاجران غیرقانونی به طور مشترک اقدام کند.
کشتی نجات Open Arms متعلق به یک شرکت اسپانیایی است و هنوز مجوز پهلو گرفتن در بندر لامپدوزا را دریافت نکرده است. از زمان قدرت گیری ائتلافی از حزب راستگرای لگا به رهبری سالوینی و جنبش پنج ستاره در ایتالیا، سیاستهای این کشور علیه پناهجویان سختگیرانهتر شده است.
در پیامی که روز پنجشنبه در صفحه توییتری این کشتی نجات منتشر شد سرنشینان آن فراریان “جهنم لیبی” معرفی شدهاند که از ۱۴ روز پیش تا کنون بر عرشه این شناور به سر میبرند بدون این که مکان امنی برای پیاده شدن داشته باشند.
در هفتههای گذشته ایتالیا اجازه پهلو گرفتن به کشتیهای حامل پناهجویان نجات یافته در دریای مدیترانه را نمیدهد. عدم صدور مجوز برای ورود کشتی Open Arms و یک کشتی دیگر حامل پناهجویان به بندر لامپدوزا در پی صدور فرمانی از سوی سالوینی رخ داده است. او میگوید ایتالیا کمپ پناهجویان برای اروپا نیست.
حکم دادگاه علیه فرمان سالوینی
با این همه روز چهارشنبه دادگاهی در ایتالیا حکم به لغو فرمان سالوینی داد و او با صدور فرمان جدیدی تلاش کرد جلوی پهلو گرفتن کشتی حامل پناهجویان در بندر لامپدوزا را بگیرد. این فرمان برای اجرایی شدن نیاز به تأیید وزیر دفاع ایتالیا دارد که از این کار امتناع میکند.
نخستوزیر ایتالیا در نامه خود سالوینی را متهم کرده که بیش از حد بر مسئله پناهجویان تمرکز کرده و این معضل را به راهکار “بندرهای مسدود” تقلیل داده تا به لحاظ سیاسی امتیاز کسب کند.
جوزپه کونته نوشته اگر منظور حفاظت از منافع ملی ایتالیا باشد نمیتوان خود را به اتخاذ سیاست “انعطاف ناپذیری مطلق” محدود کرد.
سخنان صریح نخستوزیر ایتالیا که عضو هیچ یک از دو حزب ائتلافی نیست بیارتباط با تلاش هفته گذشته سالوینی نیست که با طرح رای عدم اعتماد به دولت و پیشنهاد برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی، دولت را وارد بحرانی عمیق کرد.
راستگرایان امیدوارند با انتخابات زودرس و با استفاده از بحران پناهجویان کرسیهای بیشتری در پارلمان به دست آورند. به دلیل مخالفت جنبش پنج ستاره، طرح سالوینی فعلا ناکام مانده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar