جنجال حقوقها؛ استعفای جمعی رییس صندوق توسعه ملی و اعضای هیات عامل
- 6 ساعت پیش
در جلسهای به ریاست حسن روحانی، رییس جمهور ایران، با استعفای جمعی اعضای هیات عامل صندوق توسعه ملی "موافقت شد" یا به تعبیر بعضی از خبرگزاریها این اعضا "برکنار شدند."
خبرگزاریها گزارش دادهاند صفدر حسینی، رییس صندوق توسعه ملی از مدیرانی است که به دلیل افشای حقوق چندصد میلیون تومانی، مجبور به ترک این پست دولتی میشود.
بر اساس گزارشها علاوه بر آقای حسینی، سایر اعضای هیات عامل از جمله مسعود مزینی، محمدقاسم حسینی، محمدسعید نوری و محمدرضا شجاع الدینی هم استعفا کرده بودند که هیات امنای صندوق توسعه ملی امروز با استعفای آنها موافقت کرد.
امروز، شنبه ۱۲ تیرماه، هیات امنای صندوق توسعه ملی که حسن روحانی رییس آن است برای بررسی این موضوع جلسه تشکیل داده بود.
در چند روز گذشته، بعد از انتشار میزان حقوق دریافتی صفدر حسینی، گزارشهای مختلفی درباره احتمال برکناری یا استعفای او مطرح شده بود.
صندوق توسعه ملی ایران یک سازمان دولتی است که کارکرد صندوق ذخیره ارزی ایران را دارد و سال ۱۳۸۹ به پیشنهاد دولت محمد خاتمی با هدف پسانداز کردن درآمد مازاد نفت تاسیس شد.
+ همه آنچه میخواهید درباره رسوایی فیشهای حقوقی بدانید
درباره صفدر حسینی
صفدر حسینی دانش آموخته اقتصاد است و در دوره دوم دولت آقای خاتمی وزیر کار و همچنین مدتی وزیر امور اقتصاد و دارایی بوده است.
خبرگزاری تسنیم این ادعا را علیه آقای حسینی مطرح کرد که در سال ۹۴ مجموعا بیش از ۶۸۰ میلیون تومان حقوق و مزایا دریافت کرده است. علاوه بر اینها گفته شد آقای حسینی ۳۰۰ میلیون تومان هم وام با بهره ۴ درصد گرفته است. خبری از استعفای آقای حسینی هم منتشر شد، اما او در مصاحبهای این ادعا را رد کرد.
او گفت پس از مسئولیتش در این نهاد پرداخت حقوقها را اصلاح کرده و بخشی از حقوق دریافتی خودش را هم داوطلبانه به صندوق توسعه ملی بازگردانده بود. از صفدر حسینی نقل شد که برخلاف ادعای حقوق ۵۷ میلیون تومانی، او ماهانه ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق میگیرد.
ساعاتی پیش از تشکیل جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی، پاسخ آیتالله علی خامنهای رهبر ایران به نامه معاون اول رییس جمهور منتشر شد که در آن گفته بود، همه نهادها باید "قاطعانه" با حقوقهای بیش از حد بالای مدیران ارشد برخورد کنند. بیشتر اینجا بخوانید.
رییس صندوق توسعه ملی ایران اولین مدیر دولتی نیست که بعد از افشای فیشهای حقوق چند ده میلیون تومانی، مجبور به ترک کار میشود. تا کنون دستکم ۱۰ مقام مجبور به استعفا شدهاند یا آنان را برکنار کردهاند. یک مدیر دولتی هم که نام او اعلام نشده، به زندان محکوم شده است.
مسئولانی که تغییر کردند
- صفدر حسینی، رییس صندوق توسعه ملی ایران
- مسعود مزینی، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران
- محمد قاسم حسینی، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران
- محمدسعید نوری، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران
- محمدرضا شجاع الدینی، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران
- عباس حسینی، مدیرعامل بیمه ایران
- مرتضی حسنی عقدا، معاون توسعه مدیریت و منابع بیمه مرکزی
- علی صدقی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران
- اسماعیل للـهگانی، مدیر عامل بانک صادرات
- علی رستگار سرخه، مدیرعامل بانک ملت
- سیامک دولتی، مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران
تعیین سقف حقوق
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران، امروز گفته است که برای مدیران دولتی سقف حقوق تعیین کرده است.
ایسنا از قول آقای طیب نیا نوشت که این سقف حقوقی تصمیم دولت و یا مجلس نیست و وزیر اقتصاد خودش سقفی تعیین کرده تا "سقف پرداختها فعلا محدود شود تا تصمیمات اساسی در زمینه موضوع پرداختها اتخاذ و اعمال شود."
ایسنا به گزارشهایی اشاره کرده که بنا به آنها سقف حقوق ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برای مدیران عامل بانکها، و سقف حقوق ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی برای مدیران شرکتها تعیین شده است.
علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی هم به خبرگزاری فارس گفته است دولت به برخورد با روند حقوقهای بیش از حد بالا ادامه میدهد.
مطالب مرتبط
- جنجال فیشهای حقوقی؛ یک مدیر در ایران به زندان محکوم شد
- رهبر ایران: باید قاطعانه با پرداختهای نامتعارف برخورد شود
- همه آنچه میخواهید درباره جنجال فیشهای حقوقی بدانید
- مدیرعامل بانک رفاه کارگران برکناریاش را تکذیب کرد
- جهانگیری: در دولت قبل به خودشان مدال و سکه دادند
- استاندار تهران ماهانه ١٧ میلیون تومان حقوق میگیرد
- رئیس کل بانک مرکزی ایران اخبار مربوط به حقوق مدیران بانکی را 'مبالغه آمیز' خواند
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar