Houthis-Yemen
تقاطع: مقام‌های ارشد دفاعی امریکا روز پنج‌شنبه (۲۳ اپریل-۳ اردیبهشت) اعلام کردند که کاروان کشتی‌های ایران که گمان می‌رفت حامل سلاح برای شورشیان حوثی‌ در یمن باشند، مسیر خود را به سوی شمال و ایران تغییر داده‌اند.
این اتفاق دو روز پس از اظهارات باراک اوباما در گفتگو با برنامه‌ی “هاردبال” شبکه‌ی تلویزیونی ام.اس.ان.بی.سی صورت گرفته است. رییس جمهوری امریکا در آن گفتگو تصریح کرده بود که دولتش در یک «پیام کاملا مستقیم»، به دولت ایران هشدار داده که از ارسال سلاح به یمن خودداری نماید.
او هم‌چنین تاکید کرده بود که واشنگتن در ارتباط با این موضوع «خیلی بی‌پرده» با تهران صحبت کرده و پیام فرستاده‌شده، جای هیچ «ابهامی» باقی نمی‌گذارد.
هم‌زمان با این اظهارات باراک اوباما، سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون نیز در جمع خبرنگاران گفته بود که حضور کاروان بزرگ کشتی‌های باری ایران در “دریای عرب”، باعث شد تا ایالات متحده، کشتی‌های جنگی بیشتری را در اطراف کشور جنگ‌زده یمن مستقر کند.
در واکنش به این سخنان، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی مدعی شد که تهران هیچ پیامی از امریکا درباره یمن دریافت نکرده است.
امریکا پیش‌تر ناو “یو.اس.اس تئودور روزولت” و رزم‌ناو “یو.اس.اس نرماندی” را به “دریای عرب” اعزام کرده بود تا با استقرار در سواحل یمن، امنیت حمل‌ونقل دریایی در اطراف این کشور را تضمین کنند.
در تحولی مرتبط، روز پنج‌شنبه، خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی گزارش داد که عربستان سعودی با تهدید نظامی یک هواپیمای ایرانی، اجازه‌ی فرود آن در فرودگاه شهر صنعا را نداد.
به نوشته‌ی این خبرگزاری، این هواپیما که حامل ۹۵ نفر از مجروحان درمان‌شده‌ی یمنی و “کمک‌های انسان‌دوستانه” بود، پس از حدود پنج ساعت پرواز، ناچار شد در فرودگاه بندرعباس به زمین بنشیند.
پیش‌تر در نخستین‌ روزهای فروردین‌ماه، خبرگزاری‌های ایران از انتقال ده‌ها نفر از مجروحان بمب‌گذاری‌های آن روزهای یمن به ایران و مداوای آن‌ها در بیمارستان مجهز “بقیه‌الله” تهران که به سپاه پاسداران تعلق دارد، خبر داده بودند.
در تصاویر منتشرشده از انتقال این مجروحان، اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران دیده می‌شد که خود شخصا به روند انتقال آن‌ها نظارت داشت.