رهبر ایران از 'جولان دادن خودروهای گرانقیمت در خیابانها' انتقاد کرد
- 9 دقیقه پیش
- 25
چند روز پس از دو تصادف مرگبار اتومبیل های مجلل در تهران آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران "جولان دادن برخی جوانهای سرمست غرور ثروت با خودروهای گرانقیمت در خیابانها" را از مظاهر ایجاد ناامنی روانی در جامعه خوانده است.
در اولین تصادف در نخستین ساعات صبح سه شنبه، حمید رضا کمالی قهرمان سابق اتومبیلرانی و دو دوست او هنگام راندن یک بی ام دبلیو با سرعت بالا کشته شدند.
تصاویر ویدئویی نشان می دهد که حداقل یک نفر هنگام تصادف این اتومبیل با یک ماشین دیگر، بیرون پرت شد. سرعت این اتومبیل هنگام حادثه حدود ۲۰۰ کیلومتر در ساعت گزارش می شود.
تصادف دوم هم بامداد سه شنبه نزدیک پنج صبح روی داد زمانی که یک دختر جوان با از دست دادن کنترل یک اتومبیل زرد رنگ پورشه آن را به درختان خیابان شریعتی در شمال تهران کوبید و کشته شد. سرنشین دیگر این ماشین پسر جوانی بود که پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.
از قربانیان به عنوان پریوش اکبرزاده و محمدحسین ربانی نام برده شد. سرعت این اتومبیل هم هنگام تصادف ۲۰۰ کیلومتر در ساعت گزارش می شود.
آقای خامنه ای روز یکشنبه ۶ اردیبهشت (۲۶ آوریل) در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی، تأمین امنیت روانی جامعه را از مقابله با ناامنیهای فیزیکی مهمتر توصیف کرد و "نگرانی خانوادهها از حضور فرزندانشان در خیابانها و بوستانها به دلیل احتمال کشیده شدن آنها به سمت مواد مخدر و فحشا و منکرات" را مخل امنیت روانی جامعه دانست.
همچنین در پیام کوتاهی که در پایگاه اطلاعاتی رهبر ایران منتشر شده او در این دیدار گفته است که وظیفه پلیس "خدمت به جامعه، جمهوری اسلامی و پیروزی اسلام" است.
رئیس جمهور ایران پیشتر گفته بود وظیفه پلیس اجرای اسلام نیست.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز شنبه گفته بود "پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت."
حسن روحانی در جمع فرماندهان ناجا اولین عامل ناامنی را "فقر و بیکاری" خوانده و گفته بود "منکر اصلی در جامعه فقر، بیکاری و فساد است و اینها را باید از بین ببریم. ما در حال حاضر به چند تا فرع اسلام چسبیدهایم و فکر میکنیم که همه منکر و معروف آنهاست."
'اقتدار هالیوودی'
آقای خامنهای در دیدار با شرکتکنندگان همایش فرماندهان، روسا و مدیران نیروی انتظامی ایران همچنین گفت: "ما به دنبال اقتدار پلیسی هالیوودی و جوامع غربی و آمریکایی نیستیم" چون "چنین اقتداری نه تنها امنیت ایجاد نخواهد کرد بلکه موجب ناامنی هم خواهد شد".
او گفت معنای اقتدار پلیس "ظلم کردن و حرکت بیمهار" نیست و این اقتدار باید همراه با "عدالت، مروت و ترحم" باشد.
انتقاد رهبر ایران از حضور خودروهای گرانقیمت در خیابانهای در حالی صورت میگیرد که افزایش شمار این خودروهای در ایران طی چند سال گذشته با وجود قوانین مربوط به ممنوعیت ورود آنها با انتقادهایی روبرو شده و واکنش نمایندگان مجلس را هم به همراه داشته است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar