فلسطین رسما به دیوان کیفری بینالمللی پیوست
- 1 آوریل 2015 - 12 فروردین 1394
فلسطینیها امروز (۱ آوریل/۱۲ فروردین) و سه ماه پس از پذیرفتن درخواستشان، رسما به دیوان کیفری بینالمللی پیوستند.
ریاض مالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، در مراسمی به مناسبت عضویت فلسطین در مقر دیوان کیفری بینالمللی در لاهه، هلند حضور پیدا کرد.
به دست آوردن عضویت دیوان کیفری بینالمللی به فلسطینیها این امکان را میدهد که به طور رسمی اتهام جنایات جنگی را علیه اسرائیل مطرح و پیگیری کنند.
آنها صد و بیست و سومین عضو دیوان کیفری بینالمللی هستند.
این دادگاه به جرایم بینالمللی چون نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی رسیدگی میکند. آمریکا، اسرائیل و سودان کشورهایی هستند که گفتهاند به این نهاد نمیپیوندند.
گزارشها حاکی از آن است که فلسطینیها شکایتی را درباره عملیات "لبه دفاعی" اسرائیل و جنگ ۲۰۱۴ غزه آماده کردهاند. در این جنگ بیش از دو هزار فلسطینی کشته شدند که بنا به اعلام سازمان ملل اکثر آنها غیرنظامی بودند. در این جنگ، ۶۶ سرباز و ۶ غیرنظامی اسرائیلی هم در اثر عملیات فلسطینی ها کشته شدند.
سه ماه پیش بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفت اجازه نمیدهد پای سربازان و افسران اسرائیلی به دادگاه بینالمللی کشیده شود. آمریکا نیز تصمیم دیوان کیفری بینالمللی برای انجام تحقیقات اولیه درباره احتمال وقوع جنایات جنگی در اراضی فلسطینی را محکوم کرد.
عضویت در دیوان کیفری بینالمللی در عین حال به این معنی است که گروههای شبهنظامی چون حماس نیز ممکن است به اتهام تخطی از موازین بینالمللی تحت پیگرد قرار گیرند. حماس از عضویت در دیوان کیفری بینالمللی حمایت میکند.
'احترام حماس به قوانین بینالمللی'
هرچند بخش عمدهای از هزاران راکتی که از طرف حماس و گروههای دیگر فلسطینی به طرف اسرائیل شلیک شدند با سیستم دفاع ضدموشکی اسرائیل خنثی شدند، اما به هر حال این گروهها متهماند که بدون ملاحظه غیرنظامیان را نیز هدف گرفتهاند.
عفو بینالملل به تازگی حماس را به همین دلیل به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرد.
خالد مشعل، رهبر حماس، در مصاحبهای با جرمی بوئن، دبیر خاورمیانه بیبیسی، گفت "تا وقتی که اشغال، تجاوز، جنگ و آدمکشی باشد" حماس از حمله به اسرائیل دست نخواهد کشید.
با این حال او افزود که حماس "مراقب است تا قوانین بشردوستانه بینالمللی را زیر پا نگذارد و تنها به اهداف نظامی حمله کند."
خالد مشعل ابراز نگرانی کرد که پیروزی بنیامین نتانیاهو و متحدانش در انتخابات اخیر اسرائیل امید برای دستیابی به صلح را از بین میبرد و به "افراطگرایی" در اسرائیل دامن میزند.
بنیامین نتانیاهو در جریان مبارزات انتخاباتی گفت تا وقتی در قدرت است اجازه تشکیل دولت مستقل فلسطینی را نمیدهد، اما پس از پیروزی این موضع خود را تعدیل کرد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar