دادگاه مظنونان غیرروحانی حمله به سفارت عربستان بدون حضور دو تن از متهمان پایان یافت
- 1 ساعت پیش
دادگاه متهمان غیرروحانی حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران در دومین جلسه خود به محاکمه ۱۹ متهم خاتمه داده و قاضی دادگاه اعلام کرده که طی ۱۰ روز آینده حکم خود را اعلام می کند.
پیش از این تعداد متهمان غیرروحانی ۲۱ نفر عنوان شده بود اما در مورد دو متهم دیگر اطلاعی داده نشده است. خبرگزاری ایسنا به نقل از قاضی فرشید دهقانی گفته از تعداد ۲۱ متهم این پرونده یک نفر غایب بود و یک نفر هم طلبه بود و پروندهاش به دادگاه ویژه روحانیت ارسال میشود.
قاضی دادگاه می گوید طی جلسه اول محاکمه که دیروز بود به اتهامات ۱۴ نفر رسیدگی شد. بیشتر بخوانید
وکیل متهم اول پرونده خطاب به قاضی: حرکتهای خودجوش از کجا مجوز بگیرد؟
موضوع اتهام این افراد "مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی" است.
مصطفی شعبانی، وکیل مدافع متهم اول پرونده امروز در دفاعیات نهایی خود موکلش را مسئول موسسهای خواند که "بیش از ۱۰ هزار نوجوان و جوان را پرورش داده" و گفت "کار موکل من فقط پرورش نوجوانان است. این آدم به آقا [اصطلاحی که هواداران آیت الله خامنه ای در اشاره به او استفاده می کنند] میگوید مولای من. دیروز ابراز پشیمانی کرد که اگر آقا ناراحتاند ما پشیمانیم".
وکیل مدافع متهم اول پرونده با اشاره به تجمعی که به حمله به سفارت عربستان منجر شد، گفت "اینگونه حرکت های خودجوش در کشور ما عرف شده است" و از قاضی پرسید "حرکتهای خودجوش باید از کجا مجوز بگیرد؟"
آقای شعبانی گفته که عربستان سعودی شکایتی از معترضان در محاکم ایران مطرح نکرده و خطاب به قاضی دادگاه گفته "چگونه است که در کشور ایران برای کشوری خارجی اقامه دعوا میشود".
فرشید دهقانی قاضی دادگاه متهمان غیرروحانی حمله به سفارت عربستان گفته "این پرونده ۲۳الی ۲۴ متهم دیگر دارد که پرونده شان در دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی خواهد شد."
بر اساس رویه های جاری در قوه قضائیه ایران، محاکمه متهمان روحانی در "دادگاه ویژه روحانیت" انجام میشود. حمد جعفر منتظری دادستان کل ایران امروز اعلام کرده که دادگاه متهمان روحانی "به زودی" برگزار خواهد شد.
حمله دی ماه گذشته به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری سعودی در مشهد در اعتراض به اعدام یک روحانی شیعه در عربستان، باعث شد که آن کشور روابط خود را با ایران قطع کند. با قطع روابط دو کشور، اختلافات ایران و عربستان روندی فزاینده گرفته و از جمله به لغو حج تمتع امسال برای زائران ایرانی منجر شده است.
محسن کاظمینی فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران، با "بسیار غلط و اشتباه" توصیف کردن این اقدام گفته بود "حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی میخواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده و حرکتی کاملا حساب شده و با طرحریزی قبلی بوده" است.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هم کمتر از یک ماه پس از حمله به سفارت عربستان این اقدام را "به ضرر کشور و به ضرر اسلام و به ضرر همه" خواند اما در عین حال گفت "این را بهانه قرار ندهند برای اینکه جوانهای انقلابی ما را مورد تهاجم قرار بدهند".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar