måndag 18 juli 2016

متهم اول پرونده حمله به سفارت عربستان: خبر تجمع را در گروه‌های منتسب به سپاه خواندم

متهم اول پرونده حمله به سفارت عربستان: خبر تجمع را در گروه‌های منتسب به سپاه خواندم

  • 1 ساعت پیش
کپی رایت تصویر
Image captionحمله به سفارت عربستان سعودی در تهران باعث شد این کشور روابط خود را با ایران قطع کند
دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان غیرروحانی حمله به سفارت عربستان در تهران، در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کارکنان دولت آغاز شده است. متهم اول پرونده از عملکردش ابراز پشیمانی کرده و گفته است که خبر تجمع را در گروه های منتسب به سپاه پاسداران دیده بود.
در این دادگاه به پرونده ۲۱ متهم رسیدگی می شود. قاضی فرشید دهقانی ریاست دادگاه را به عهده دارد.
سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت امروز ۲۸ تیرماه گفت که اکثرا متهمان در جلسه بودند و برخی هم که در جلسه امروز حضور نداشتند وکلای‌شان حاضر شدند.
موضوع اتهام "مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی" است. در جلسه امروز به پرونده ۱۴ نفر از متهمان رسیدگی و ادامه بررسی‌ها به فردا موکول شد.
به گزارش ایسنا، متهم ردیف اول پرونده درباره حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان خطاب به قاضی گفت: "من در گروه‌های منتسب به سپاه [در شبکه های اجتماعی] خواندم که تجمعی به نشانه اعتراض به رژیم آل سعود برگزار می‌شود و من با توجه به کشتار مردم در منا، حادثه فرودگاه جده و جنایات دیگری که در یمن و سوریه اتفاق افتاده بود احساس کردم برای دادخواهی مردم غزه که عموما شیعه هستند، اعتراضی باید انجام شود".
بر اساس گزارش ها متهم اول پرونده در دفاعیات خود گفته "من نمی‌دانستم که تجمع مجوز ندارد" و "از عملکرد خودم پشیمانم زیرا دل آقا [آیت الله علی خامنه ای] شکست".
آیت الله خامنه ای کمتر از یک ماه پس از حمله به سفارت عربستان این اقدام را "به ضرر کشور و به ضرر اسلام و به ضرر همه" خوانده بود، اما در عین حال گفته بود: "این را بهانه قرار ندهند برای اینکه جوان های انقلابی ما را مورد تهاجم قرار بدهند".
پرونده حمله به سفارت عربستان که به قطع روابط دو کشور انجامید، متهم روحانی هم دارد که بر اساس رویه های جاری در قوه قضائیه ایران، محاکمه این افراد در دادگاه ویژه روحانیت خواهد بود.
غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضائیه ایران اوایل سال جاری خورشیدی از صدور کیفرخواست برای ۴۸ نفر از حمله‌کنندگان به سفارت عربستان خبر داده و گفته بود "پرونده حدود ۳ - ۴ نفر هم در دادسرای روحانیت است."
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران حدود سه هفته پیش خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار روشن شدن وضعیت قضایی آمران و عاملان حمله به سفارت عربستان شده بود. بیشتر بخوانید
حمله دی ماه گذشته به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری سعودی در مشهد در اعتراض به اعدام یک روحانی شیعه در عربستان، باعث شد که این کشور روابط خود را با ایران قطع کند. با قطع روابط دو کشور، اختلافات ایران و عربستان روندی فزاینده گرفته و از جمله به لغو حج تمتع امسال برای زائران ایرانی منجر شده است.
به فاصله کوتاهی پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران، محسن کاظمینی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، با "بسیار غلط و اشتباه" توصیف کردن این اقدام گفته بود "حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی می‌خواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده و حرکتی کاملا حساب شده و با طرح‌ریزی قبلی بوده" است. بیشتر بخوانید

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar