onsdag 4 maj 2016

موج جدید احضار روزنامه​نگاران از سوی وزارت اطلاعات

موج جدید احضار روزنامه​نگاران از سوی وزارت اطلاعات

تعدادی از روزنامه​نگاران به وزارت اطلاعات احضار شده‌اند. این موضوع باعث تعجب روزنامه​نگاران شده که چرا وزرات اطلاعات دولت روحانی آنان را احضار کرده است. مامورین اطلاعات گفته‌اند که خط قرمزها تغییری نکرده است.
مطبوعات ایران
سه روزنامه​نگار شاغل در روزنامه‌های چاپ تهران در گفت‌و‌گو با "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" (۱۴ اردیبهشت/ ۳ مه) تائید کردند که در روزهای اخیر از طرف وزارت اطلاعات با آنها تماس گرفته شده و به جلسه با ماموران این وزارتخانه دعوت شده‌اند. جلسه​ها در هتل لاله و هتل تهران گذاشته شده است. برخی دیگر از روزنامه‌نگاران هم به دفتر پیگیری​های وزارت اطلاعات در چهارراه ولی‌عصر دعوت شده‌اند.
یکی از این همین روزنامه‌نگاران در توضیح این تماس‌ها به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت: «روزی دو تا سه بار با شماره‌های نا‌شناس با موبایلم تماس گرفتند. عاقبت بعد از سه روز جواب دادم و مردی که خودش را از همکاران وزارت اطلاعات معرفی می‌کرد خواست تا با او دیداری "دوستانه" در رستوران هتل لاله تهران داشته باشم.»
"خط قرمزها تغییری نکرده"
این زن روزنامه​نگار با اشاره به اینکه محور گفت‌و‌گو در خصوص عدم تغییر خط قرمز‌ها بوده است، گفت ماموری که با او دیدار کرده به او گفته است: «دوباره فریب نخورید، کسی برای شما کاری نمی‌کند، جای شما در زندان نیست، فکر نکنید با تغییر ترکیب مجلس به نفع اصلاح‌طلبان اتفاق خاصی افتاده است، شما تحت نظر هستید، شاید فعلا دستگیر نشوید ولی نوشته‌هایتان در پرونده شما ثبت می‌شود.»
احضار روزنامه​نگاران زمانی برملا شده است که حسن روحانی اخیرا در مورد ضرورت "تحمل مخالف" گفت: «نقاد را دستگیر نمی‌كنند، نقاد را به زندان نمی‌برند، نقاد یک نعمت است.»
یک روز پیش از این سخنان نیز آیت الله علی خامنه​ای در یک سخنرانی "تحمل مخالف" را یکی از شاخصه‌های برجسته نسل آینده عنوان کرده و گفته بود: «تحمل مخالف در جامعه نهادینه نشده است زیرا تا فردی مختصر طعنه‌ای می‌زند، با مشت به سینه او کوبیده می​شود؛ این، یعنی عدم تحمل مخالف.»
"مرغ عروسی و عزا"
به‌رغم این صحبت​های سران جمهوری اسلامی ایران به گفته نهادهای مدافع حقوق روزنامه​نگاران وضعیت روزنامه​نگاران زندانی در دوره روحانی تغییری نکرده است. این موضوع در صحبت یکی دیگر از روزنامه​نگاران احضار شده با کمپین بین​المللی حقوق بشر در ایران بیشتر آشکار می​شود. این خبرنگار سیاسی به کمپین گفته است: «برای من عجیب است که وزارت اطلاعات دولت روحانی ما را احضار کرده و گفته فکر نکنید با دولت و مجلس هم‌سو چیزی تغییر کرده، مواظب فعالیت‌هایتان باشید. چرا شما باید مرغ عروسی و عزا بشوید؟ چه کسی تا به حال برای شما کاری کرده؟»
این خبرنگار گفت این تعجب را با ماموری که با او در هتل تهران دیدار داشته هم مطرح کرده و پاسخ گرفته است: «ساختار وزارت اطلاعات به وزیرش ربطی ندارد، در همه دوره‌ها ساختار یک سان و یک دست داشته است، خط قرمز‌ها ثابت است.»
ایران زندانی بزرگ برای روزنامه​نگاران
ایران با ۳۷ روزنامه‌نگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است و در رده‌‌بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ۲۰۱۵ از میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۶۹ قرار دارد. روزنامه​نگاران زندانی از جمله به اتهام "همراهی با آمریکا" و "همکاری با دول متخاصم غربی" به زندان افتاده‌اند.
تهدید و فشار به روزنامه‌نگاران داخل کشور فعالیت آنان را دشوار کرده است. بسیاری از روزنامه​نگاران محاکمه و به حبس‌های طولانی محکوم شده​اند.
علاوه بر روزنامه​نگاران شاغل در داخل کشور، فشار وزارت اطلاعات به روزنامه​نگاران خارج نیز با دستگیری و اذیت و آزار اعضای خانواده و یا احضار نزدیگان آنان به وزارت اطلاعات افزایش پیدا کرده است. داوود اسدی برادر هوشنگ اسدی، روزنامه​نگار مقیم فرانسه بازداشت شده است. هوشنگ اسدی در این رابطه به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت است: «من احساس می​کنم با دستگیری برادر من، می​خواستند به من و بقیه فعالان سیاسی خارج از کشور نشان دهند که آنها می​توانند به جای ما، اعضای خانواده‌مان را اذیت کنند.»

در همین زمینه:

  • تاریخ 04.05.2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar