söndag 1 maj 2016

مقام بانک مرکزی از کاهش مجدد سود بانکی خبر داد

مقام بانک مرکزی از کاهش مجدد سود بانکی خبر داد

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی می‌گوید با توجه به روند رو به کاهش تورم میزان سود بانکی امسال هم کاهش می‌یابد. بانک مرکزی ابتدای اسفند ماه ۹۴ نیز میزان سود سپرده‌های بانکی را کاهش داده بود.
بانک مرکزی ایران در تهران
ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی سال گذشته وعده داده بود روند رو به کاهش میزان تورم ادامه خواهد داشت و حداکثر در نیمه دوم سال ۹۵ تک رقمی خواهد شد.
این هدف دست‌یافتنی به نظر می‌رسد. تازه‌ترین آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد میزان تورم دوازده ماه منتهی به فروردین امسال اندکی بیش از ۱۱ درصد بوده است.
علی دیواندری، شنبه ۱۱ اردیبهشت به خبرگزاری مهر گفت: «بررسی‌های پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نشان می‌دهد که روند نرخ تورم کاهنده است و به سمت هدف‌گذاری صورت گرفته در حرکت هستیم. بانک مرکزی نیز همه ابزارهای موردنیاز را برای تک رقمی کردن پایدار نرخ تورم به کار گرفته است.»
کاهش سود متناسب با کاهش تورم
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی می‌گوید به تبع کاهش نرخ تورم، نرخ سود هم روندی کاهنده خواهد داشت و هدف سیاست‌گذار پولی این است که نرخ سود به تدریج کاهش یابد.
او پیش‌بینی می‌کند که میزان تورم تا ابتدای پائیز امسال تک‌رقمی شود و سود بانکی نیز متناسب با آن کاهش پیدا کند. دیواندری در عین حال تاکید کرد که این اقدام "به صورت آنی و دفعی" انجام نمی‌شود و به احتمال زیاد به صورت تدریجی خواهد بود.
این مقام بانک مرکزی یکی از ضرورت‌های کاهش سود سپرده‌ها را این واقعیت عنوان کرد که "به لحاظ اجرایی و عملیاتی صورت‌های مالی بانک‌ها تاب تحمل پرداخت سودهای بالا را ندارند".
از سوی دیگر بانک‌های ایران با کمبود شدید منابع و مطالبات معوق کلانی روبرو هستند و تمایل دارند برای جذب نقدینگی با ارائه سود بیشتر مردم را به سپرده‌گذاری تشویق کنند.
دولت، بدهکار بزرگ بانکی
همین وضعیت متناقض باعث شد که تصمیم‌های قبلی بانک مرکزی برای کاهش سود سپرده‌ها از سوی همه بانک‌ها، به ویژه موسسه‌های مالی غیرمجاز رعایت ‌نشود.
از سوی دیگر دولت و موسسه‌های دولتی بزرگترین بدهکاران بانکی محسوب می‌شوند. میزان بدهی دولت به بانک مرکزی و دیگر بانک‌های ایران بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
این رقم شامل دیگر بدهی‌های دولت، از جمله به پیمانکاران بخش خصوصی نیست. درباره میزان کل بدهی‌های دولت آمار و ارقام متفاوتی اعلام و منتشر شده است.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دهم شهریور ماه سال پیش میزان بدهی‌های دولت را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور دهم دی ماه ۹۴ گفته بود: «مطالبات سنگین چند صد هزار میلیاردی بر دوش دولت است که وزیر اقتصاد، علی طیب‌نیا میزان آن را حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.»
ارز تک‌نرخی منتظر آثار برجام
بانک مرکزی بهمن ماه سال گذشته اعلام کرد که حداکثر میزان سود برای سپرده‌های یک‌ساله در نظر گرفته شده و نباید بیش از ۱۸ درصد باشد.
علی دیواندری با بیان این که هنوز درباره مقدار کاهش سود سپرده‌ها تصمیمی گرفته نشده افزود: «گرچه پیش‌بینی خاصی از کاهش نرخ سود بانکی نداریم، ولی در بانک‌ها و بانک مرکزی بر روی کاهش نرخ و رسیدن به عددی که با تورم یک رابطه منطقی داشته باشند، کار می‌شود.»
او در بخش دیگری از سخنانش به طرح تک‌نرخی کردن ارز اشاره کرد و گفت، این برنامه مستلزم این است که بانک مرکزی اطمینان حاصل کند پس از برجام منابع لازم را در دسترس خواهد داشت و نقل و انتقال پول به راحتی انجام می‌شود.
رئیس کل بانک مرکزی دی ماه سال پیش گفته بود که با اجرایی شدن برجام، تک نرخی شدن ارز تا شش ماه دیگر محقق خواهد شد. برجام از ۲۶ دی ۹۴ اجرایی شده است.

در همین زمینه:

  • تاریخ 30.04.2016
  • نویسنده HH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar