tisdag 30 oktober 2018

کلیسای تاریخی ارامنه در ترکیه به متروکه تبدیل شد

کلیسای تاریخی ارامنه در ترکیه به متروکه تبدیل شد

کلیسای “فیوکان” (Fevkan) ارمنیان در منطقه “نزیپ” استان “غازیان تپه” ترکیه تنها و متروک است.
«محبت نیوز»- محوطه این کلیسا که در سال ۲۰۱۱ به همت خلیفه گری ارامنه ترکیه مرمت شد اینک به محل بازی بچه های پناهنده سوری تبدیل شده است.
به نقل از آراکس، بر دیوارهای کلیسا با رنگ شعار نوشته شده، شیشه‌های پنجره‌ها شکسته و درها نیز از گزند در امان نمانده‌اند.
کلیسای “فیوکان” که تا قبل از نسل کشی ارمنیان جزء فعالترین کلیساهای این استان بوده در قرون ششم و هفتم میلادی بنا شده و امروزه دیگر اثری از نقاشی‌های داخلی آن به جا نمانده و کاملن تخریب شده است.

یک حزب ایتالیایی با خرید کلیسا و تبدیل آن به مسجد از سوی مسلمانان مخالفت کرد

یک حزب ایتالیایی با خرید کلیسا و تبدیل آن به مسجد از سوی مسلمانان مخالفت کرد

گروه جمعیت اسلامی ایتالیا به تازگی بالاترین پیشنهاد را برای خرید این کلیسای کاتولیک در شمال ایتالیا در یک حراجی را مطرح کرده بود.

«محبت نیوز»- یک گروه اسلامی به تازگی بالاترین پیشنهاد را برای خرید این کلیسا در شهر برگامو واقع در شمال ایتالیا در یک حراجی مطرح کرده بود.
به نقل از خبرگزاری رویترز، اما این پروژه به زودی متوقف شد چون رهبران “حزب لیگ” ایتالیا در منطقه ثروتمند لومباردی شامل شهر برگامو اعلام کردند که از قانون ۲۰۰۴ برای توقف فروش این کلیسا به این گروه اسلامی استفاده می‌کنند و به ترتیب از اماکن فرهنگی محافظت می‌کنند.
آتیلیو فونتانا، رئیس منطقه لومباردی در توئیتر خود نوشت: هرگز اجازه نمی‌دهم که یک کلیسا به فروش برسد و من از این مساله متعجم که مسئولان کلیسا حساسیت مساله را درک نمی‌کنند. ما از حق خود برای ممانعت از فروش این کلیسا استفاده می‌کنیم.
تصمیم وی به این معناست که منطقه باید این ملک را بخرد.
انجمن‌های اسلامی در ایتالیا مدعی اند که محدودیت‌هایی برای آنها وجود دارد که صدور مجوز برای ساخت مساجد را برای آنها امکان ناپذیر می‌کند به این ترتیب، آنها فقط می‌توانند از مکان‌هایی چون گاراژ برای تجمعات مذهبی خود استفاده کنند.

موج تازه «مسیحیت ستیزی» از سوی روحانیون کلید خورد

موج تازه «مسیحیت ستیزی» از سوی روحانیون کلید خورد

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار با ناصر مکارم شیرازی گفته مبارزه با «مسیحیت تبشیری» بخشی از مسائل اصلی ماست.
«محبت نیوز»- شواهد نشان می‎دهد موج تازه‎ای از حملات رسانه‎ای و سخنرانی‏ها علیه مسیحیت در جلسات و نشست‎های مذهبی آغاز شده است.
“غلامرضا خواجه سروی” معاون اسبق فرهنگی وزارت علوم ۲۶ مهرماه در یک سخنرانی مدعی شده آثار فرهنگی انقلاب اسلامی به جهان غرب منتقل شد و ادیانی مثل مسیحیت و یهود نیز جان گرفتند»!
این ادعا در شرایطی مطرح می‎شود که جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته با بهره‌گیری از تمام زور خود به خصوص قوه قهریه نه تنها ارمغانی برای جوامع غربی نداشته بلکه در داخل کشور نیز کمر به حذف باورهای فرهنگی و اعتقادی و حتی علوم آکادمیکی شده به نوعی منشاء غربی دارند و این سیاست حی تا دخالت در سبک زندگی مردم نیز پیش رفته است.
۲۲ مهرماه “نصرالله پژمانفر”، نماینده تندروی مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت ارشاد در نمایش گسترده فیلم‌های خارجی به خصوص آمریکایی گفت «وقتی قوانین خودمان را با قوانین اتحادیه اروپا در این بخش مقایسه می‌کنیم، بعضن حس می‌کنیم که اروپایی‌ها از ما حزب‌اللهی‌تر هستند.»
او تاکید کرده «امروز فیلم‌هایی در سامانه‌های VOD نمایش داده می‌شود که تبلیغ صریح و وسیع مسیحیت است. آثاری که حتی در اندونزی و امارات نیز نمایش آنها ممنوع است.»
کمی قبل‎تر از آن هفتم مهرماه “احمد واعظی” رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار با “ناصر مکارم شیرازی” گفته مبارزه با مسیحیت تبشیری بخشی از مسائل اصلی ماست. وی مبارزه با مسیحیت را تاکید کرده که باید در کنار آن با تصوف، وهابیت و جریان‎های تکفیری نیز مقابله کرد.
در واقع با این شرایط و مشکلاتی که جامعه در آن گرفتار شده همچنان حوزویان دست از ستیز و تقابل برنمی‎دارند و سودای خود را دنبال می‎کنند، بدون اینکه پاسخ دهند رسیدگی به وضعیت مردم مهمتر است یا ستیز با مسیحیت!
مسیحیت ستیزی در حوزه نشر
در ماه‎های گذشته چند عنوان مقاله و کتاب علیه مسیحیت منتشر شد. به عنوان نمونه، ۲۲ مرداد ماه، هفتاد و هفتمین فصلنامه تخصصی فرق و ادیان «روشنا» به چاپ رسید که در بخشی از آن به مسیحیت حمله شده بود. این نشریه گزارشی در مورد «مسیحیت تبشیری در ترکیه» منتشر کرده بود.
نهم مرداد نیز کتابی با عنوان «پژوهشی درباره انجیل و مسیح» نوشته “آیت‌‏الله محمدحسین کاشف ‏الغطاء” با ترجمه و توضیحات “سید هادی خسروشاهی” منتشر شد.
در بخشی از این کتاب نیز به فعالیت‌‎های مسیونرهای مسیحی در ایران پرداخته شده است. خسروشاهی درباره ضرورت ترجمه این کتاب می‌‏نویسد: «کوشش‏‌های پیگیر فرقه‌‎های گوناگون مسیحیت در میان جوانان مسلمان ایران و تبشیر مسیحی‏گری از راه مکاتبه، دعوت به کلیسا، فستیوال‌‎ها، گردش‌‎های دسته جمعی، تفریحات گوناگون، پخش و توزیع کتاب مقدس و اوراق تبشیری در سراسر ایران و اخیرن برنامه‌‏های رادیویی صدای انجیل، فیلم‌‎های جالب و بزرگ سینمایی از جمله بن هور، پادشاه پیروزمند، پادشاه غم‏ها، ردا (خرقه)، ده فرمان، فروغ بی‏ پایان و غیره و همچنین اقدامات دیگر موجب گشته که گویا شبهه‌‎هایی در ذهن گروهی از جوانان کم اطلاع به وجود آید.»
او در ادامه مدعی شده «سئوالاتی که به دست ما می‌‏رسد، نشان می ‏دهد که شناخت و شناسایی مسیحیت تحریف شده، اکنون یکی از وظایف حتمی و ضروری ماست. برای انجام این وظیفه اسلامی و ملی، به ترجمه کامل کتاب معروف آیت الله مجاهد مرحوم کاشف ‏الغطاء اقدام شد و با نشر آن امیدواریم که نسل جوان اطلاعات کافی و جالبی درباره مسیحیت کنونی به دست آورند که راهنمای آنان در این زمینه باشد.»
این کتاب بیشتر از آنکه جنبه مطالعاتی یا نقد داشته باشد به نوعی خوراک فکری برای مشروعیت بخشیدن به برخوردهای امنیتی با نوکیشان مسیحی را زمینه‎سازی کرده است.
با افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه جمهوری اسلامی از سوی آمریکا و بالاگرفتن اعتراضات مردمی، حکومت به شدت در تنگنا قرار گرفته و به ویژه دستگاه روحانیت که به دلیل مشارکت در فساد، رانت‎خواری و اختلاس و چپاول، حیثیت و اعتبار آن زیر سوال رفته با بحران مشروعیت روبرو شدند.
تبعات و عوارض چنین وضعیتی که حاکمیت در آن قرار گرفته فشار به فعالین سیاسی و مدنی و اقلیت‎های دینی و قومی است. به خصوص آنکه در ماه‎های اخیر دولتمردان آمریکایی تقریبن در اغلب موضع‌گیری‎های خود علیه مسئولان جمهوری اسلامی و عملکرد چهل ساله‎ی حکومت به طور مشخص به پایمال شدن حقوق اولیه اقلیت‎های دینی و دگراندیشان مذهبی هم اشاره کرده است.
تجریه نشان داده نهادهای امنیتی پیش از آغاز موج بازداشت‌های فعالین سیاسی و دگراندیشان عقیدتی ابتدا با پرچمداری روضه‎خوانان و مداحان و روحانیون در مراسم مذهبی زمینه چینی می‎کنند و در مرحله دوم برخوردهای امنیتی را کلید می‎زنند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

داستان تلخ» کودکان بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان ادامه دارد؛ گفتگو با عبدالستار دوشوکی

ابراز انزجار نسبت به کشتار یهودیان “از روی نفرت” در پیتزبورگ

torsdag 25 oktober 2018

سخنان کوبنده دانشجوی با شهامت که تمام نمایندگان دو رو را شست و پهن کرد

سخنان کوبنده دانشجوی با شهامت که تمام نمایندگان دو رو را شست و پهن کرد

 سخنان کوبنده دانشجوی با شهامت که تمام نمایندگان دو رو را له کرد!
در حضور نمایندگان آنها را به توپ بست، در انتها میکروفونش قطع کردند و تهدیدش کردند!
+88
رأی دهید
-8

اطلاعات سپاه هاشم خواستار را در بیمارستان روانی بستری کرد

اطلاعات سپاه هاشم خواستار را در بیمارستان روانی بستری کرد

همسر هاشم خواستار، فعال صنفی معلمان در یک فایل صوتی گفته که آقای خواستار توسط اطلاعات سپاه ربوده و به بیمارستان روانی منتقل شده است. پیشتر در شبکه‌های اجتماعی خبر گم شدن این فعال مدنی منتشر شده بود.

هاشم خواستار معلم بازنشسته و عضو انجمن صنفی معلمان در مشهد ظاهرا توسط اطلاعات سپاه ربوده و در بیمارستان روانی بستری شده است. این در حالی است که همسر او تاکید کرده که آقای خواستار سابقه هیچگونه بیماری نداشته و "سال به سال دکتر هم نرفته است."

در یک فایل صوتی که از همسر هاشم خواستار در شبکه‌های اجتماعی از جمله کانال شهروندیار منتشر شده، او می‌گوید وقتی برای پیگیری ناپدید شدن آقای خواستار به دادسرای انقلاب مراجعه می‌کند به او گفته می‌شود که ممکن است همسرش متهم باشد و به دادگاه آورده شود.چند دقیقه بعد از یک شماره ناشناس با او تماس گرفته و گفته می‌شود که آقای خواستار به دلیل اختلالات روانی به بیمارستان منتقل شده است.

همسر آقای خواستار به همراه پسرش به بیمارستان ابن‌سینای مشهد که مخصوص نگهداری بیماران روانی است مراجعه می‌کنند. بخش پذیرش بیمارستان ابتدا وجود چنین بیماری را انکار کرده اما با اصرار خانم خواستار بالاخره تایید می‌کنند که هاشم خواستار در این بیمارستان بستری است اما در بخش بیماران خاص و ممنوع‌الملاقات است.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر نیز در گزارشی در این باره از قول جواد لعلمحمدی همکار آقای خواستار نوشته است: «ایشان به گواهی خانواده و شناختی که من دارم هیچگونه بیماری روانی یا سابقه مراجعه به بیمارستان یا مصرف دارو نداشتند، این که چه اتفاقی افتاده که ایشان در بیمارستان روانی و آن هم بخش بیماران حاد بستری شده مشخص نیست و مسئولان پاسخی ندادند.»

او ابراز نگرانی کرده که ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۱۳۷۰ دوباره تکرار شود و گروهی قصد حذف مخالفان و منتقدان را داشته باشند.

هاشم خواستار در تیرماه امسال مقاله مفصلی با عنوان "آقای بازجو، آقای بازپرس، آقای قاضی کلنگت را زمین بگذار" منتشر کرد. این فعال صنفی معلمان در این مقاله مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی را خطاب قرار داده و از جمله نوشته بود: «ممکن است بفرمایید در این ۴۰ سال چه کار می‌کرده‌اید که کشور به این روز سیاه افتاده است؟ حافظ و نگهبان دزدها و آدم کش‌ها بوده‌اید و بهترین فرزندان ملت را اعدام و یا تبعید و یا خانه‌نشین و یا از کشور فراری داده‌اید.»

خواستار در بخش دیگری از مقاله خود رهبر جمهوری اسلامی را به نقد کشیده و نوشته بود: «این رهبر معظم با این همه بودجه و مسئولیت به چه کس یا نهادی پاسخگو هستند؟ به مجلس خبرگان؟ مجلس خبرگان رهبری، پرورده شورای نگهبان است و شورای نگهبان با دبیری آقای جنتی منتخب و دست نشانده رهبری است.»

هاشم خواستار در پایان مقاله‌اش نوشت که می‌خواهد مانند کارگر ساعت‌ساز انقلاب فرانسه باشد که بعد از انقلاب به کار ساعت‌سازی‌اش برگشت، او می‌خواهد هر اتفاقی افتاد معلم باقی بماند.

ونزوئلا تن‌فروشی زنان مهاجر ونزوئلایی در کلمبیا

ونزوئلا تن‌فروشی زنان مهاجر ونزوئلایی در کلمبیا

بسیاری از زنان ونزوئلایی که به کلمبیا پناه برده‌اند، برای سیر کردن شکم فرزندان‌شان به تن‌فروشی روی آورده‌اند.

خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه ۳ آبان با انتشار گزارشی در این زمینه می‌نویسد این زنان نتوانسه‌اند فرزندان خود را به کلمبیا بیاورند و به دلیل آن که در کشور همسایه هم شغلی پیدا نمی‌کنند، به کار در فاحشه‌خانه‌ها روی آورده‌اند. آنها پول حاصل از این کار را برای خانواده و فرزندانشان می‌فرستند تا از گرسنگی تلف نشوند.

آلگریا، ۲۶ ساله در ونزوئلا دبیر تاریخ و جغرافی بوده اما اکنون در یک فاحشه‌خانه در شهر کالامار تن‌فروشی می‌کند. او به خبرگزاری فرانسه می‌گوید که در ونزوئلا با آن تورم شدید، ماهانه تنها ۳۱۲ هزار بولیوار (کمتر از یک دلار) حقوق می‌گرفته، پولی که با آن حتی نمی‌شود یک بسته خمیر نان خرید.

او در ماه فوریه گذشته وارد کلمبیا شده، به مدت سه ماه به عنوان پیشخدمت در آرائوکا واقع در شرق کشور کار کرده است. می‌گوید در آنجا به او جا و مکان و غذا می‌دادند اما هیچ پولی نمی‌دادند تا برای خانواده‌اش بفرستدو تنها پولی که می‌گرفته انعام‌های ناچیزی بوده که مشتریان به او می‌داده‌اند. اکنون خرج شش نفر از اعضای خانواده آلگریا از جمله پسر ۴ ساله‌اش، را از راه درآمد فاحشگی او تأمین می‌شود.

منطقه‌ای که آلگریا در آن زندگی می‌کند، در واقع پاتوق باندهای مافیایی مواد مخدر و تبهکاران دیگر و نیز گروه شورشی فارک است. در فاحشه‌خانه‌ای که او کار می‌کند، ۹ زن ونزوئلایی دیگر نیز مشغول کار هستند. آنها بابت هر بار همخوابگی بین ۳۷ تا ۵۰ هزار پزو (۱۱ تا ۱۶ دلار) پول می‌گیرند که از این مقدار ۷ هزار پزو به مالک فاحشه‌خانه پرداخت می‌شود. در شب‌های پرمشتری آنها بین ۹۰ تا ۳۰۰ هزار پزو (۳۰ تا ۱۰۰ دلار) درآمد دارند.

ژولی، زن ۳۵ ساله که همکار آلگریاست و در ونزوئلا روزنامه‌فروش بوده، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هیچ وقت فکر نمی‌کردیم فاحشه بشویم. ما به دلیل بحران اقتصادی در کشورمان مجبور به این کار شدیم. اصلا دیگر کاغذی وجود نداشت تا روزنامه چاپ شود.»

او که ۳ فرزند خردسالش را به مادرش سپرده، چندی پیش بدون هیچ پول و توشه‌ای از مرز شرقی وارد کلمبیا شده است. شوهر او در ونزوئلا به نارسایی کلیه دچار شده و به دلیل کمبود دارو جان خود را از دست داده است.
زن آواره ونزوئلایی در کلمبیابیشتر زنان آواره ونزوئلایی که در کلمبیا تن‌فروشی می‌کنند به خانواده خود نمی‌گویند درآمدشان از چه شغلی است. آلگریا به مادرش گفته است که به دلیل نداشتن گذرنامه نتوانسته در کلمبیا شغل معلمی پیدا کند و برای همین در یک نانوایی کار می‌کند.

خبرگزاری فرانسه از قول جان جیمز، روانشناس داوطلب در یک سازمان مردم‌نهاد به نام ام‌دی‌ام در کلمبیا می‌نویسد این زنان از «اضطراب، افسردگی و ضربه روحی» رنج می‌برند. به گفته این کنشگر اجتماعی، بخش مهمی از مشکلات روحی این زنان نیز حاصل ترس از حضور مردان مسلح باندهای تبهکار در منطقه است. آنها همچنین به دلیل گرمای حاره‌ای منطقه در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف به ویژه مالاریا، تب دنگی و عفونت‌های گوناگون هستند.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه از بیمارستان محلی کالامار گزارش می‌دهد که یک پزشک داوطلب این زنان را معاینه کرده، به آنها دارو و کاندوم می‌دهد و برایشان درون‌کاشت (ایمپلنت) ضدبارداری می‌گذارد. به نوشته این خبرنگار، در این بیمارستان همیشه صدای گریه زنانی به گوش می‌رسد که از درد ناشی از درون‌کاشت به خود می‌پیچند.

بسیاری از این زنان تاکنون قربانی خشونت مشتریان خود شده‌اند. با این حال آمار دقیقی از شمار آنان در دست نیست.

پاتریسیا، ۳۰ ساله و مادر ۳ فرزند که مانند چند تن دیگر از هموطنانش در فاحشه‌خانه آرائوکا کار می‌کند، می‌گوید یک بار یک مرد مست او را به باد کتک گرفته و بعد از آن هم از راه آلت تناسلی و هم از مقعد به او تجاوز کرده است. او به خبرگزاری فرانسه گفته است که «کابوس» این واقعه فجیع رهایش نمی‌کند.

از سوی دیگر نیکولا دوتا، رابط ام‌دی‌ام در کلمبیا از وجود باندهای قاچاق زنان پناهنده ونزوئلایی در کلمبیا، کشورهای دیگر آمریکای لاتین و حتی در اروپا برای تن‌فروشی خبر می‌دهد. او در این زمینه می‌گوید: «آن چه بحران مهاجرت زنان ونزوئلایی را متمایز کرده این است که آنها قربانی شبکه‌های قاچاق انسان می‌شوند.»

با این همه برخی زنان آواره ونزوئلایی نیز کار با حقوق کمتر در جایی غیر از فاحشه‌هانه را ترجیح می‌دهند. پاملا، زن جوان ۲۰ ساله که پیش از مهاجرت به کلمبیا در ونزوئلا مأمور پلیس بوده، می‌گوید برای مدتی در سن خوزه کلمبیا تن‌فروشی می‌کرده، اما پس از یک همخوابگی، ناخواسته باردار شده و بعد جنین خود را سقط کرده است. او اکنون در یک رستوران در نزدیکی بوگوتا، پایتخت کار می‌کند و روزی ۳۰ هزار پزو (۱۰ دلار) در روز درآمد دارد. او می‌گوید این کار را به «بردگی جنسی» برای صاحبان فاحشه‌خانه‌ها ترجیح می‌دهد.

شرایط نابسامان اقتصادی که در سال‌های اخیر جامعه ونزوئلا را به سراشیبی سقوط کشانده، سبب شده است تا بسیاری از مردم این کشور برای فرار از قحطی به کشورهای همسایه هجوم ببرند.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار و در مجموع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار آواره ونزوئلایی تاکنون کشورشان را ترک کرده‌اند.
یک فروشگاه مواد غذایی در ونزوئلا

نامه «آتنا دائمی» به مادرش در آغاز چهارمین سال زندان

آغاز موج دستگیری‌های جدید در استان خوزستان

عفو بین‌الملل خواستار آزادی فوری فرهاد میثمی شد

نام دو زندانی در ایران به فهرست «پروژه زندانیان عقیدتی مذهبی» آمریکا اضافه شد

نام دو زندانی در ایران به فهرست «پروژه زندانیان عقیدتی مذهبی» آمریکا اضافه شد

نایب رئیس «کمیسیون آزادی بین‌المللی مذاهب» ایالات متحده روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نام «گلرخ ابراهیمی» و «محمد علی طاهری» را در ایران به فهرست «پروژه زندانیان عقیدتی مذهبی» اضافه کرده است.
«محبت نیوز»- گیل منچین، اسامی این دو زندانی ایرانی را «گلرخ ابراهیمی» و «محمد علی طاهری» عنوان کرد و گفت پرونده‌های این دو نفر نشان دهنده «بی‌احترامی کامل» جمهوری اسلامی به حقوق بشر است.
به نقل از صدای آمریکا، گلرخ ابراهیمی ایرایی به اتهام نوشتن رمانی که منتشر نشده و در آن مجازات سنگسار را محکوم کرده است به ۳ سال زندان محکوم شد و محمدعلی طاهری نیز از هفت سال پیش به اتهام توهین به مقدسات زندانی است.
به گفته خانم منچین، رژیم مذهبی ایران هر کسی که تفسیری از اسلام که متفاوت با تفسیر حکومتی باشد را هدف قرار می‌دهد و با او برخورد می‌کند، حتی اگر تنها تفاوت اندکی با تفسیر آنها داشته باشد.
وی در ادامه این بیانیه خاطر نشان کرد که «شخصا متعهد است» هر زمانی که بتواند، وضعیتی که این زندانیان در آن گرفتار هستند را به عنوان نمونه‌ای از «رفتار فوق العاده بد» رژیم ایران برجسته کند.
کمیسیون آزادی بین‌المللی مذاهب آمریکا در «پروژه زندانیان عقیدتی مذهبی» وضعیت افرادی که به دلیل استفاده از حق آزادی مذهبی یا باورهایشان در کشورهای مختلف زندانی شده‌اند پیگیری می‌کند.
این کمیسیون هر سال فهرستی از کشورهایی که افراد را به دلیل اعتقادات مذهبی شان زندانی می‌کنند تهیه می‌کند؛ که نام ایران در دو سال گذشته در میان کشورهای «مورد نگرانی ویژه» در این زمینه قرار داشته است.

onsdag 24 oktober 2018

5də5 - Gülbahar Şükürlü, Teymur Əmi, İbrahim Əlizadə,Nahidə Orucova, Çal...

گزارشگر ویژه سازمان ملل: ایران به سرکوب روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهد

گزارشگر ویژه سازمان ملل: ایران به سرکوب روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهد

گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به سرکوب و نقض آزادی بیان توسط دولت ها در کشورهای مختلف، از سرکوب رسانه ها در ایران انتقاد کرد.
«محبت نیوز»- “دیوید کی” در گزارش خود که روز سه شنبه اول آبان به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران همچنان به سرکوب روزنامه نگاران و رسانه ها ادامه می دهد.
به گزارش صدای آمریکا، او در این گزارش همچنین به عنوان یک نمونه از سرکوب روزنامه نگاران ایران، از آزار خانواده‌های روزنامه نگاران بی بی سی فارسی یاد کرد.
نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان، از ایران به عنوان یکی از بزرگترین زندانهای روزنامه نگاران یاد کرده و بارها از سرکوب و آزار روزنامه نگاران توسط جمهوری اسلامی انتقاد کرده اند.
دیده بان حقوق بشر در گزارش سال ۲۰۱۷ خود اعلام کرد که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دهها روزنامه نگار، چهره های سرشناس در اتحادیه های کارگری، و فعالان در رسانه های اجتماعی را احضار، بازداشت و شکنجه کردند.
علاوه بر برخورد با روزنامه نگاران داخل کشور، جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر خانواده روزنامه نگاران شاغل در رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور را احضار، بازداشت و گاه ممنوع الخروج کرده است.
این اقدام، اسفند ماه گذشته واکنش وزارت خارجه آمریکا و دبیرکل سازمان ملل را در پی داشت.
هدر ناوئرت ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۲۴ اسفند در بیانیه خود، با اشاره به گزارش گزارشگر ویژه درباره نقض حقوق بشر گفته بود در این گزارش آمده که جمهوری اسلامی ایران از جمله آزار و بازداشت و ممنوع الخروجی را درباره خانواده کارکنان بی بی سی فارسی اعمال کرده که این اقدام «غیر قابل قبول» است.
او گفته بود: «ایالات متحده از رژیم ایران می‌خواهد که به وظایف خود طبق میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند که این کشور را موظف به رعایت آزادی بیان می‌کند.»
بیانیه ناوئرت چند روز پس از آن صادر شد که در حاشیه بررسی پرونده جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل، به آزار روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان و خانواده های آنها در ایران اشاره شد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز از جمهوری اسلامی ایران خواست تا به اقدام‌های غیرقانونی علیه روزنامه نگاران مستقل چه بی‌بی‌سی و چه غیر بی‌بی‌سی و خانواده های آنها خاتمه دهد.