سازمان ملل خواستار ازسرگیری نجات پناهجویان در مدیترانه شد
سازمان ملل از کشورهای اروپایی خواست عملیات تجسس و نجات پناهجویان در دریای مدتیرانه را از سر بگیرند. کمیساریای عالی امور پناهندگان اوضاع لیبی را “خطرناک” خوانده و خواهان توقف بازگرداندن پناهجویان به این کشور شده است.
سازمان ملل متحد میگوید وضعیت “غیرقابل دفاع” مهاجران و پناهجویان در لیبی باید کشورهای اروپایی را به تجدید نظر در مورد سیاستهای خود وادارد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، کمیسر عالی امور پناهندگان ساز مان ملل، فیلیپو گراندی و رئیس سازمان حمایت از پناهجویان، آنتونیو ویتورینو در بیانیه مشترکی از کشورهای اروپایی خواستهاند عملیات تجسس و نجات در دریای مدیترانه را که متوقف شده است از سر گیرند.
در این بیانیه که پنجشنبه شب (یازدهم ژوئیه برابر بیستم تیر) در ژنو منتشر شد از کشورهای اروپایی خواسته شده مهاجران و پناهجویان سرگردان در دریای مدیترانه را نجات دهند و به بندرهای امن منتقل کنند.
این دو نهاد تاکید میکنند که گسترش اقامتگاهها و مراکز پذیرش برای مهاجران و پناهجویانی که خود را به لیبی رساندهاند به شدت ضرورت دارد.
گراندی و .یتورینو وضعیت لیبی را خطرناک خوانده و خواستار توقف بازگرداندن پناهجویان نجات یافته در دریای مدیترانه به این کشور شدهاند. آنها میگویند نباید اجازه داد که رویدادی مانند مرگ دهها پناهجو در یکی از اردوگاههای شرق طرابلس که هفته گذشته در پی یک حمله هوایی جان خود را از دست دادند، تکرار شود.
مناطق شرقی طرابلس از زمان آغاز هجوم نظامیان “ارتش ملی لیبی” به رهبری ژنرال خلیفه حفتر به سمت پایتخت لیبی صحنه درگیریهای خونینی میان نیروهای دولتی و مهاجمان است.
یک میلیون و ۳۰۰ هزار آواره و پناهجو در لیبی
مطابق آمار کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل در حال حاضر یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر و متقاضی پناهندگی در لیبی حضور دارند که نام و مشخصات حدود نیم میلیون نفر آنها ثبت شده است.
بخشی از این افراد کسانی هستند که برای فرار از تعقیب و آزار و خشونت به لیبی پناه بردهاند و بخشی دیگر قصد دارند از طریق این کشور مهاجرت کنند. گراندی و ویتورینو در بیانیه مشترک خود تاکید کردهاند که باید از این انسانها بهتر مراقبت شود تا به دست قاچاقچیان انسان نیفتند.
دولت ایتالیا چند روز پیش اعلام کرد که با دولت “وحدت ملی” لیبی برای تقویت گارد ساحلی این کشور به منظور مقابله با قاچاقچیان انسان به توافق رسیده است.
بر پایه این توافقنامه گارد ساحلی لیبی قرار است برای جلوگیری از قاچاق مهاجران و پناهجویان به کشورهای اروپایی و از طریق دریای مدیترانه تجهیز شود. این اقدام با انتقادهای زیادی روبرو شده زیرا ناظران بینالمللی شرایط نگهداری پناهجویان در لیبی را “غیرانسانی” ارزیابی میکنند.
منبع: DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar