ارس امیری: ده سال زندان برای رد پیشنهاد همکاری اطلاعاتی
دانشجوی دانشگاه کینگستون که از سوی وزارت اطلاعات به “جاسوسی” برای بریتانیا متهم شده، در نامهای به رئیس قوه قضائیه مینویسد پس از رد درخواست صریح نهادهای امنیتی برای همکاری، به ده سال زندان محکوم شد.
ارس امیری لاریجانی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فلسفه هنر در دانشگاه کینگستون بریتانیا که به ده سال زندان محکوم شده، نامه مفصلی به ابراهیم رئیسی نوشته و با شرح چگونگی تشکیل پروندهاش، درخواست رسیدگی و اعاده حقوق کرده است.
خانم امیری ۲۳ اسفند ۹۶ و زمانی که برای ملاقات با خانوادهاش به ایران سفر کرده بود، به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” دستگیر و خرداد ۹۷ با وثیقهای ۵۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد. او شهریور ۹۷ دوباره دستگیر شد و اردیبهشت ۹۸، ده سال حکم زندان گرفت.
ارس امیری مینویسد که ماموران وزارت اطلاعات او را ۲۳ اسفند ۹۶ در خیابان دستگیر و در هتل استقلال بازجویی کردند اما دستگیری دوم با انتقال مستقیم از دادسرا به بند عمومی زندان اوین همراه بود.
در نامه ارس امیری آمده است: «پس از آزادی با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی در خرداد ۱۳۹۷ بازجویان پرونده با اینجانب تماس میگرفتند، در سومین دیدارم، درخواست صریح آنها مبنی بر همکاری را رد کردم و بیان کردم که فقط میتوانم در رشته تخصصی خودم و به طور رسمی کار کنم و نه هیچ کار دیگری. کمی پس از جلسه آخر با کارشناسان پرونده، آقای قناعتکار، بازپرس پرونده (شعبه یک دادسرای ناحیه ۳۳ تهران) بنده را فراخواندند و در سومین جلسه موضوع ماده اداره و تشکیل شبکه براندازی نظام «بازپرسی اتهام جدید ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی را به اینجانب ابلاغ و تفهیم کردند و با این توجیه که احتمال فرار من از کشور وجود دارد، با تشدید قرار وثیقه به قرار بازداشت از شعبه اول دادسرای اوین مستقیماً به بند عمومی زندان اوین فرستاده شدم».
اعلام حکم از صدا و سیما
صدور حکم خانم امیری را سخنگوی قوه قضائیه در تلویزیون اعلام کرد. غلامحسین اسماعیلی بی آن که نامی از ارس امیری ببرد، او را “مسئول میز ایران در شورای فرهنگی انگلیس و همکار سرویس جاسوسی این کشور” و “عامل برنامه ریزی پروژههای نفوذ فرهنگی” خواند.
ارس امیری در نامه به ابراهیم رئیسی شکایت کرده که حکم صادره را به جای آن که از وکیل یا دادگاه بشنود، از تلویزیون، از دهان سخنگوی قوه قضائیه و با تغییر عنوان اتهامی به “جاسوسی” شنید.
ارس امیری مینویسد که پس از شش سال تحصیل در انگلستان، از طریق آگهی استخدام برای تصدی پست مسئول هنری ایران در “بریتیش کانسیل” اقدام کرده و یک کارمند عادی در این نهاد بوده است. او یادآوری کرده که این شورا تا سال ۱۳۸۷ در ایران دفتر رسمی داشت، ولی دلیل دستگیری را شغلاش در این شورا عنوان میکردند.
خانم امیری نوشته که دفاعیاتاش هرگز شنیده نشدهاند؛ این که تنها تابعیت ایرانی دارد، به اطلاعات محرمانه و طبقهبندی شده دسترسی نداشته و صرفا ایدههایی برای برنامههای هنری داشته که هیچگاه اجرا نشدهاند: «دستگاه قضایی کشور باید مشخص کند جرم اینجانب بر اساس این ماده تشکیل یا اداره کدام دسته، گروه یا سازمان است؟ بریتیش کانسیل یا بخش ایران بریتیش کانسیل؟»
اعتراض به حکم
ارس امیری توضیح داده که بریتیش کانسیل یک نهاد صد در صد دولتی است که ۸۵ سال قبل تشکیل شده و بخش مربوط به ایران آن نیز ۷۷ سال قدمت دارد: «حال مشخص نیست بر اساس کدام دلیل و منطق و استدلال حقوقی اینجانب به عنوان تشکیل دهنده یا اداره کننده نهادی که بیش از ۵۰ سال قبل از تولد من فعال بوده است، معرفی شده و فعالیتم در این نهاد دولتی انگلیس مصداق جرم موضوع ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی قلمداد شده است؟ درحالیکه اینجانب تنها کارمندی عادی در بخش ایران بریتیش کانسیل بودم و هیچ فردی ذیل چارت کاری اینجانب فعالیت نداشته است که حتی امکان اطلاق اداره گروه دو نفره هم وجود داشته باشد!»
“شورای فرهنگی بریتانیا” تا سال ۲۰۰۹ در ایران نمایندگی داشت اما پس از آنکه دستگاههای امنیتی ایران برای کارمندان آن مشکلاتی ایجاد کردند به فعالیت خود در تهران پایان داد.
ارس امیری اتهام استفاده از اسم مستعار را نیز رد کرده و توضیح داده که صرفا بر اساس درخواست مدیرکل بخش ایران بریتیش کانسیل، از نام خانوادگی مادرش (خاتمی) استفاده میکرده ولی پاسپورت قانونیاش با نام ارس امیری لاریجانی است و همه هنرمندان و مسئولان وزارت ارشاد نیز او را با نام ارس امیری میشناسند.
نامه ارس امیری به رئیس قوه قضائیه در حالی عمومی شده که زمان نگارش و ارسال آن یک ماه قبل بوده است. خانم امیری از ابراهیم رئیسی خواسته که اقدامهای خلاف قانون و اهانتهای وارده به خودش و خانوادهاش مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar