دادگاهی در ایران بهاییت و تبلیغ آن را 'غیرمجرمانه دانست'
یک دادگاه تجدیدنظر در ایران، در رسیدگی به پرونده شهروندی بهایی، او را تبرئه کرده و گفته است که تبلیغ آیین بهایی به خودی خود "تبلیغ علیه نظام" محسوب نمیشود و همچنین باور داشتن به آیین بهایی نیز جرم نیست.
فعالان حقوق بشر ایرانی متن حکم دادگاه تجدیدنظر لیزا تبیانیان، شهروند بهایی را منتشر کردهاند که در آن قاضی میگوید "صرف تبلیغات جهت آیین بهاییت تبلیغ علیه نظام تلقی نمیگردد."
این حکم میافزاید: "اساسا در قانون آیین بهاییت جرمانگاری به عمل نیامده است تا بتوان اشخاص را تحت این اتهام تعقیب و مجازات نمود."
وکیل خانم تبیانیان خبر تبرئه موکلش و متن منتشرشده را تایید کرده است.
بهاییان در ایران با برخوردهای مکرر امنیتی و قضایی روبرو بودهاند و در موارد متعدد برای ادامه تحصیل و یا کسب و کار با موانع حکومتی روبرو میشوند.
- بهائیان ایران، از نبش قبر تا تخریب گورستان
- بهائی آزاری؛ پیش از کودتا تا پس از آن
- نگاهی به پرونده هفت بهایی، هفت سال پس از بازداشت جنجالی
- دادگاه حوثی های یمن 'سه بهایی را به مرگ محکوم کرد'
خانم تبیانیان در سال ۱۳۹۵ در خانه خود در کرج بازداشت و وسایل شخصی او نیز توقیف شد. او در دادگاه اول خود به هفت ماه زندان محکوم شد، اما دادگاه تجدیدنظر این حکم را شکسته است.
به گزارش "بهایی نیوز" پیشتر محل کسب همسر خانم تبیانیان هم پلمب شده بود.
قاضی دادگاه تجدیدنظر در حکم خود به تبرئه خانم تبیانیان یکی از دلایل آن را این ذکر کرده که او "حاکمیت جمهوری اسلامی را قبول داشته" است.
همچنین از نظر قاضی "تبیلغات مذهبی آن هم به نحوی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت قلمداد نگردد" جرم نیست.
مقامهای ایرانی پیش از این گفتهاند به صرف بهایی بودن با کسی برخورد نمیکنند، بلکه شهروندان بهایی که با آنها برخورد شده جرایم امنیتی مرتکب میشوند.
بدرفتاری و آزار بهاییان یکی از محورهای اصلی انتقادهای فعالان حقوق بشر و نهادهای بیناللمللی، از جمله گزارشگران سازمان ملل، درباره حکومت ایران بوده است.
پیده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهایی به بیبیسی فارسی گفت: "مواردی بوده که دادگاههای تجدیدنظر به نفع بهاییان رای دادهاند و قاضی انصاف را رعایت کرده، اما در اکثر موارد علیه بهاییان حکم صادر کردهاند."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar