مقامات زندان اجازه معاینه تکمیلی تشخیص سرطان را به نازنین زاغری نمیدهند
روزنامه بریتانیایی میرر از امتناع مقامات زندان از فرستادن نازنین زاغری به بیمارستان برای معاینات پس از پیدا شدن سلولهای سرطانی در سینه او خبر داده است.
این روزنامه اظهارات ریچارد رتکلیف همسر نازنین را نقل کرده که گفته است کوتاهی در تشخیص بیماری نازنین که هزارمین روز زندانی بودنش را پشت سر میگذارد، برای این دو و دیگر اعضای خانواده بسیار نگران کننده است.
همسر نازنین زاغری توضیح داده است که به تازگی تودههایی در سینه او پیدا شده که تشخیص درست آن، نیازمند انجام دوباره ماموگرام و ام آر ای است، اما مسئولان زندان از اجازه آن را نمی دهند.
در همین حال، مقامات جمهوری اسلامی از صدور ویزا سفر به ایران نیز برای ریچارد رتکلیف امتناع کردهاند.
این در حالیست که در روزهای اخیر جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، جمهوری اسلامی را متهم کرده بود که برای «اهداف دیپلماتیک» نازنین زاغری رتکلیف، شهروند دوتابعیتی ایرانی بریتانیایی، را گروگان گرفته است.
جرمی هانت روز جمعه ۷ دی در گفتوگویی با رادیو ۴ بیبیسی با اشاره به تولد چهل سالگی نازنین زاغری، گفت: «او به اندازه بیش از نیمی از عمر دخترش در زندان بوده. این کاری وحشتناک و ناعادلانه است.»
نازنین زاغری رتکلیف فروردین ماه سال ۹۵ و زمانی که قصد خروج از ایران را داشت، در فرودگاه بازداشت شد. او به اتهام مشارکت در «براندازی نرم» به پنج سال زندان محکوم شد.
هفته گذشته غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری تهران درباره پرونده جدید خانم زاغری گفته بود: «پرونده جدید نازنین زاغری هنوز باز است و مشخص نیست که محکوم میشود یا تبرئه یا اینکه در صورت محکومیت به چه مجازاتی محکوم خواهد شد.»
سپاه پاسداران خانم زاغری را به آموزش روزنامه نگاری برای رسانه های خارج از کشور متهم کرد، اما او اتهامات خود را رد کرد و بنیاد خیریه تامسون رویترز نیز رسما اعلام کرد که او یک کارمند ساده در بخش اداری این بنیاد بوده است.
پیش از این، برخی رسانهها خبر داده بودند که بریتانیا قصد دارد در مقابل پرداخت بدهیهای خود به ایران که مربوط به دهه ۷۰ میلادی و قرارداد خرید تانکهای چیفتن است، نازنین زاغری را آزاد کند. اجرای این قرارداد پس از انقلاب و به دنبال «اشغال سفارت آمریکا» متوقف شد و بعدها دادگاه لاهه حکم داد که بریتانیا باید ۵۰۰ میلیون دلار به ایران پرداخت کند.
ایران و بریتانیا هر دو گزارشها درباره رابطه میان پرداخت این پول و آزادی نازنین زاغری را تکذیب کردهاند، اما سال گذشته روزنامه بریتانیایی تلگراف نوشته بود که لندن قصد دارد با پرداخت این پول «حسن نیت» خود را به تهران نشان دهد.
این زندانی دوتابعیتی، در زندان اوین بارها دچار حمله های عصبی شده است. وضعیت وخیم سلامتی نازنین زاغری، بیانیه کیت الن مدیر بخش بریتانیای عفو بین الملل را در پی داشت که گفت «آنچه مقامهای جمهوری اسلامی با نازنین زاغری میکنند، به شدت بیرحمانه است.»
تحلیلگران غربی میگویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده میکند تا از دولتهای غربی پول و امتیاز بگیرد.
منبع: صدای آمریکا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar