Javad-Zarif-interview-with-Charlie-Rose
تقاطع: جواد ظریف از ادعای اخیر خود در مصاحبه با چارلی رُز، خبرنگار مشهور شبکه‌ی پی.بی.اس امریکا دفاع کرد و آن را پاسخی «مشخص، دقیق، و ضروری» خواند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی که به دلیل اظهارنظر بحث‌برانگیزش مبنی بر این‌که «در ایران کسی به خاطر بیان نظرش زندانی نمی‌شود» و «کسانی که مرتکب جرم می‌شوند نمی‌توانند پشت این‌‌که روزنامه‌نگار یا فعال سیاسی هستند، پنهان شوند» مورد انتقادهای شدید کاربران صفحه‌ی فیسبوک خود قرار گرفته، در پاسخی به منتقدانش نوشت: «عجیب‌تر از همه، گروهی از هم‌وطنان در داخل و خارج، پاسخ مشخص، دقیق و ضروری بنده به سوال در مورد یک خبرنگار را -که وضعیت او این روزها بهانه چندین اصلاحیه در سنای آمریکا برای مقابله با توافق هسته‌ای شده است- دست‌مایه مقالات طولانی در این زمینه کرده و برخی دوستان نیز بدون شنیدن پرسش و پاسخ، بنده را مورد مرحمت و لطف قرار داده‌اند!»
آقای ظریف در ادامه با بیان این‌که «دیدگاه‌هایش درباره مسائل مختلف خارجی و داخلی مشخص است» و «قدمت سی و چند ساله دارد»، خواهان “رعایت مصالح ملی” از سوی منتقدانش شده و از آن‌ها خواسته «آب به آسیاب جنگ‌طلبان خارجی نریزند».
وی نوشته که هم‌زمان با حضور و مصاحبه‌‌های او در امریکا، «گروهی جنگ‌طلب» با هدف «جلوگیری از توافق احتمالی»، به «سیاه‌نمایی ایران و ایرانی» پرداخته‌اند و از «جبهه نرفتن» او تا «توقیف یک کشتی متخلف» تا «دستگیری یک یا چند فرد» را «بهانه‌ای برای ادامه تنش و بحران قرار داده‌اند».
این واکنش جواد ظریف که در آن، منتقدان ادعای خود درباره‌ی زندانیان سیاسی و عقیدتی را در کنار مخالفان خارجی توافق هسته‌ای قرار داده و پاسخ خود به چارلی رُز را در راستای “منافع ایران و ایرانی” دانسته با انتقادهای بیشتر مخاطبان صفحه‌ی فیسبوکش روبه‌رو شده است.
بسیاری از کاربران در نظرات نوشته‌‌شده در زیر این یادداشت، ظریف را “دروغ‌گو” خطاب کرده‌اند و با نام بردن از زندانیان سیاسی و عقیدتی و نیز کسانی هم‌چون ستار بهشتی که در سال‌های گذشته به خاطر ابراز نظرشان در زندان‌های جمهوری اسلامی جان‌باخته‌اند، ادعای او در مصاحبه با چارلی رُز را زیر سوال برده‌اند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این مصاحبه که روز چهارشنبه (۲۹ اپریل-۹ اردیبهشت) از شبکه‌‌‌ی پی.بی.اس امریکا پخش شد، در پاسخ به سوالی در خصوص دلیل بازداشت جیسون رضاییان خبرنگار ایرانی-امریکایی توسط جمهوری اسلامی گفت: «ما در ایران کسی را به خاطر عقیده و نظرش زندانی نمی‌کنیم.»
او با بیان این ادعا که «دولت برنامه‌ای برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران دارد» افزود:‌ «اما کسانی که مرتکب جرم شوند و قانون کشور را نقض کنند، نمی‌توانند پشت این‌‌که روزنامه‌نگار یا فعال سیاسی هستند، پنهان شوند. مردم باید به قانون احترام بگذارند.»