Freedom-House-Press-Index
تقاطع: “خانه آزادی” (Freedom House)، سازمان غیردولتی مستقر در واشنگتن، به تازگی گزارش سالانه‌ی خود از وضعیت آزادی مطبوعات در جهان را منتشر کرده که بر اساس آن، ایران در میان ۱۹۹ کشور، به همراه کشورهای گینه بیسائو و سوریه در جایگاه ۱۹۰ قرار گرفته است و تنها کشورهای کوبا، بلاروس، منطقه مورد مناقشه کریمه، اریتره، ترکمنستان، ازبکستان و کره شمالی را پایین‌تر از خود می‌بیند.
رتبه و امتیاز ایران در این گزارش، نسبت به گزارش سال قبل، بدون تغییر باقی مانده است.
ایران هم‌چنین در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا نیز به همراه سوریه، در قعر قرار گرفته است. از میان ۱۸ کشور این منطقه، اسراییل تنها کشوری است که رسانه‌ها در آن “آزاد” هستند. سه کشور تونس، لبنان، و کویت در دسته‌ی “تا حدودی آزاد” جای گرفته‌اند. و سایر کشورهای این منطقه، از الجزایر و اردن و مراکش گرفته تا عربستان سعودی و قلمروی فلسطینی، در دسته‌ی کشورهای “غیرآزاد” برای رسانه‌ها قرار دارند.
گزارش “خانه آزادی”، ۶۲ کشور را در دسته‌ی کشورهای “آزاد” برای رسانه‌ها قرار داده که در میان آن‌ها نروژ، سوئد، بلژیک، فنلاند و هلند، پنج کشوری هستند که در صدر فهرست قرار گرفته‌اند.
ایالات متحده به همراه استرالیا و اتریش در رتبه‌ی ۳۱ ایستاده‌اند. فرانسه‌، سی‌وپنجم و بریتانیا، سی‌وهشتمین کشور آزاد جهان برای رسانه‌ها هستند.
گفتنی است انتشار این گزارش، هم‌زمان با توقیف یک نشریه‌ی دیگر در ایران صورت می‌گیرد.
روز دوشنبه (۷ اردیبهشت)، ماهنامه “زنان امروز” که از خرداد‌ ۱۳۹۳ انتشار خود را آغاز کرده بود، تنها چند روز پس از انتشار یازدهمین شماره‌ی خود با حکم هیات نظارت بر مطبوعات ایران توقیف شد.
هم‌چنین، بر اساس آخرین گزارش “سازمان گزارش‌گران بدون مرز”، ایران با دست‌کم ۴۶ روزنامه‌نگار و وب‌نگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ فعالان رسانه‌ای در جهان به شمار می‌آید.
این سازمان حقوق بشری، در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات خود در سال ٢٠١۵، ایران را در میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار داده است.