tisdag 26 maj 2015

وزارت خارجه ایران باز هم کاردار سفارت عربستان را احضار کرد

وزارت خارجه ایران باز هم کاردار سفارت عربستان را احضار کرد

کاردار سفارت عربستان در تهران بار دیگر به وزارت خارجه ایران احضار شده است.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، پس از اصابت دو راکت به نزدیکی محل سفارت ایران در صنعا که از جانب هواپیماهای ائتلاف تحت رهبری عربستان شلیک شده بود، ایران دوشنبه شب، ۴ خرداد، اعتراض شدید خود را به اطلاع کاردار عربستان رسانده است.
 
خبرگزاری‌های ایران گزارش کرده‌اند که به کاردار عربستان در مورد مسئولیت‌های بین‌المللی این کشور و سایر کشورهای درگیر در یمن نسبت به مصونیت و امنیت دیپلمات‌ها و اماکن دیپلماتیک ایران هشدار داده شده است.
 
وزارت خارجه ایران اخیرا چند بار دیگر نیز کاردار سفارت عربستان سعودی در تهران را احضار کرده و با او در ارتباط با عملیات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن صحبت کرده بود.
 
اعتراض به "جلوگیری جنگنده‌های سعودی از فرود هواپیمای کمک‌رسانی ایران در فرودگاه صنعا" و "حملات هوایی به اهداف نزدیک به محل سفارت ایران" از دلایل موارد احضار کاردار سفارت عربستان در تهران بوده است.
 
رسانه‌های ایران اول این هفته گزارش کردند که یک هواپیمای ایرانی "حامل کمک برای مردم یمن" که قرار بود در فرودگاه شهر جیبوتی، پایتخت کشور آفریقایی جیبوتی، به زمین بنشیند، اجازه فرود نگرفت. به گزارش رادیو دولتی ایران، جنگنده‌های عربستان سعودی مانع فرود این هواپیما شدند و هواپیما مجبور شد به بندر چابهار در جنوب شرق ایران برگردد.
 
حدود یک ماه پیش هم جنگنده‌های عربستان سعودی مانع فرود این هواپیما شده‌ بودند و هواپیما مجبور شد به بندر چابهار بازگردد.
یک کشتی ایرانی هم که به گفته ایران حامل ۲۵۰۰ تن کمک برای مردم یمن بود، شنبه این هفته ۲۳ مه (دوم خرداد) مجبور شد برای تحویل بار خود به سازمان ملل، در جیبوتی پهلو بگیرد. ایران ابتدا می‌خواست این کشتی را به بندر حدیده در یمن بفرستد و گفته بود که اجازه بازرسی از آن را نیز نمی‌دهد.
 
سازمان ملل متحد به دلیل نزدیکی جیبوتی به یمن، آن را به عنوان مرکز هماهنگی امدادرسانی برای یمن انتخاب کرده است.
تنش در روابط ایران و عربستان با شدید شدن بحران یمن و آغاز حملات هوایی عربستان و متحدانش علیه شبه‌نظامیان حوثی به شدت افزایش یافته است.
 
ایران حملات هوایی عربستان در خاک یمن را دخالت در امور این کشور می‌داند و در مقابل، عربستان هم ایران را به حمایت از شبه‌نظامیان شیعه حوثی و کمک به بی‌ثباتی یمن متهم می‌کند.
 
ایران اتهام حمایت از حوثی‌ها و ارسال اسلحه را رد کرده و گفته است تنها کمک‌های انسان‌دوستانه برای یمن می‌فرستد.
حملات هوایی عربستان و متحدان عرب این کشور به مواضع حوثی‌های یمن از اواخر مارس (اوایل فروردین) آغاز شد.
در ناآرامی‌های جاری در یمن، عربستان سعودی از دولت عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری، حمایت می‌کند که هم اکنون در عربستان است.
 
یمن از زمان شورش شیعیان زیدی حوثی که در ماه ژانویه صنعا، پایتخت، را گرفتند و عبدربه منصور هادی را تحت حصر خانگی قرار دادند، دچار هرج و مرج بوده است.
 
آقای هادی یک ماه پس از آن از صنعا گریخت و در بندر عدن پناه گرفت اما در پایان مارس با پیشروی حوثی ها به عدن، به عربستان رفت. نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن، از حوثی‌ها حمایت می‌کنند.
+13
رأی دهید
-4
 
1
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar