تقاطع: مجله‌ی اقتصادی معتبر “فوربز”، لیست سالانه‌ی خود از قدرت‌مندترین زنان جهان را منتشر کرد که بر اساس آن، آنگلا مرکل، صدراعظم ۶۰ ساله‌ی یک دهه‌ی اخیر آلمان، برای دهمین بار در یازده سال گذشته به عنوان قدرت‌مندترین زن جهان انتخاب شد.
در این فهرست، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین و بانوی اول اسبق ایالات متحده امریکا که خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده‌ی این کشور آماده می‌کند، در جای دوم قرار گرفته است. خانم کلینتون درفهرست سال ۲۰۱۴، در رتبه‌ی ششم قرار گرفته بود.
نفر سوم این فهرست، ملیندا گیتس، همسر بیل گیتس و عضو هیات مدیره ‌”بنیاد بیل و ملیندا گیتس” است که هم‌چون سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در رتبه‌ی سوم ایستاده است.
هم‌چنین، “جَنِت یِلِن”، نخستین رییس زن تاریخ بانک مرکزی امریکا (فدرال ریزرو) که در سال گذشته در جایگاه دوم قرار گرفته بود، در فهرست امسال به رتبه‌ی چهارم تنزل یافته است.
در مقابل، مری بارا، مدیرعامل جنرال موتورز، با دو پله صعود نسبت به سال قبل، در جایگاه پنجمین زن قدرتمند سال ۲۰۱۵ جهان قرار گرفته است.
کریستین لاگارد، رییس فرانسوی صندوق بین‌المللی پول، دیلما روسِف، رییس جمهوری برزیل، شریل سندبرگ، مدیر اجرایی فیسبوک، سوزان ووچیکی، مدیر اجرایی یوتیوب، و میشل اوباما، بانوی اول امریکا، نفرات ششم تا دهم فهرست امسال هستند.
در میان ده زن قدرتمند سال ۲۰۱۵ جهان، سوزان ووچیکی، یک تازه‌وارد به حساب می‌آید که جایگیزین ویرجینیا رومتی، مدیرعامل آی.بی.ام (IBM) در فهرست سال ۲۰۱۴ شده است.
در فهرست امسال فوربز، از میان چهره‌های رسانه‌ای، اُپرا ونفری، مجری و تهیه‌کننده‌ی مشهور تلویزیونی در جای دوازدهم قرار گرفته و از بین سلبریتی‌های دنیای هنر نیز، بهترین جایگاه به بیانسه، خواننده‌ی ۳۳ ساله‌ی امریکایی اختصاص یافته که در رتبه‌ی بیست‌ویکم قرار دارد.
در این میان، تیلور سویفت، خواننده‌ی ۲۵ ساله‌ی امریکایی، با قرار گرفتن در رتبه‌ی شصت‌وچهارم، عنوان جوان‌ترین زن قدرتمند جهان را از آنِ خود کرده است. این عنوان در سال گذشته به لیدی گاگا اختصاص داشت که در فهرست صدنفره‌ی امسال، جایی ندارد.
از نکات قابل توجه این لیست، قرار گرفتن الیزابت دوم، ملکه‌ی بریتانیا، در رتبه‌ی چهل‌ویکم است که نسبت به سال قبل، شش پله سقوط را برای او نشان می‌دهد.