söndag 24 maj 2015

در ایران "شهرک‌های مد و لباس" به راه می‌افتند

در ایران "شهرک‌های مد و لباس" به راه می‌افتند

به گفته رئیس اتاق اصناف ایران قرار است تا پایان سال ۱۳۹۵ "شهرک‌های مد و لباس" راه‌اندازی شود. چشم‌انداز این طرح که هیچ‌ جزئیاتی در باره آن ارائه نشد‌ه، ظاهرا پیوستن ایران به صف صادرکنندگان لباس در جهان است.
تا کنون در اخبار هیچ اشاره‌ای به جزئیات طرح ایجاد شهرک‌های مد و لباس نشده
تا کنون در اخبار هیچ اشاره‌ای به جزئیات طرح ایجاد شهرک‌های مد و لباس نشده
مد سرگذشت پر فراز و نشیبی را در ایران پشت سر گذاشته است. زمانی در اوج شکوفایی بوده و تنوعی همپای دیگر کشورهای جهان داشته و زمانی مورد غضب شدید حکومت و شاهد تلاش‌های شدید برای اسلامی کردن آن.

مدت‌هاست که "مد اسلامی" یا رواج "سبک زندگی ایرانی اسلامی" در مناسبت‌های مختلف از زبان مسئولان به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی کشور بیان می‌شود. وزارت ارشاد چند سالی است که تلاش چشمگیری برای ارائه "مد ایرانی، اسلامی" از خود نشان داده و نمایشگاه‌هایی را نیز در این زمینه به راه انداخته است. اما آنچه که در تمام این سال‌ها مورد غفلت واقع شده، ارتقای صنعت مد و لباس در ایران و وارد کردن آن به گردونه رقابت جهانی بوده است.

علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران، اعلام کرده که تا پایان سال ۱۳۹۵ قرار است "شهرک‌های مد و لباس" در سراسر کشور راه‌اندازی شوند. به گفته وی هدف از ایجاد این شهرک‌ها حمایت از تولید داخلی و ارتقای صنعت مد و لباس بوده و امید می‌رود که این طرح بتواند ایران را به زودی به صف صادرکنندگان لباس اضافه کند.

آقای فاضلی بدون اشاره به اطلاعات و جزئیات بیشتر در باره این طرح، تنها از تشکیل کارگروه تولید مد و لباس در اتاق اصناف ایران خبر داده و اضافه کرده هدف این کارگروه "حمایت از طرح‌هایی است که توجه مردم را به انتخاب لباس‌های مناسب جلب می‌کند."
در کارگروه مورد نظر از قرار، نمایندگانی از وزارت ارشاد، صنعت معدن و تجارت، نیروی انتظامی و اتحادیه‌های مربوطه در این زمینه حضور دارند.
در دهه‌های اخیر صنعت پوشاک در ایران به شدت لطمه دیده و بیش از همه معضل قاچاق لباس موجب شده تا گردش چرخ‌های این صنعت رفته رفته از کار بیفتد.

مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت آذرماه سال ۹۳ به هنگام افتتاحیه دومین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی پوشاک ایران، از ورود ۲ میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور خبر داد.

این میزان بالای قاچاق در بازه‌ زمانی ۹ ماهه منتهی به آذرماه در حالی رخ داده که به گفته این مقام دولتی میزان واردات رسمی پوشاک از طریق کانال‌های قانونی در همین مدت، تنها شش میلیون دلار بوده است.

DW.DE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar