داعش احتمالا طرح ترور رئیس جمهور آلمان را داشت
یک اسلامگرای عراقی که قصد تشکیل هستهای تروریستی را در سوئیس داشته، ظاهرا در صدد ترور رئیس جمهور آلمان نیز بوده است. دستگاه قضایی سوئیس سرگرم رسیدگی به پرونده این مظنون ۲۷ ساله است.
مقامات قضایی سوئیس در حال بررسی گزارشهایی هستند که رسانهها در باره یک مظنون عراقی نوشتهاند. این اسلامگرای ۲۷ ساله در سال ۲۰۱۴ بازداشت شده و گویا برنامهای برای سوءقصد به جان یواخیم گاوک، رئیس جمهور آلمان را در سر داشته است.
روزنامه "برلینر مورگن پست" و پرتال اینترنتی "وستن" نوشتهاند که فرد دستگیر شده، احتمالا یک "تروریست ارشد داعش" است. دستگاه قضایی سوئیس در حال بازجویی از اوست.
این فرد در ۲۱ مارس سال ۲۰۱۴ در کانتون "شافهاوزن" سوئیس بازداشت شده و اتهام مشخصاش، در اختیار داشتن مواد منفجره خطرناک و گازهای سمی عنوان میشود.
دادگاه جزایی سوئیس، برای این تروریست احتمالی به دلیل همکاری با "دولت اسلامی" تقاضای زندان کرده است. گفته میشود او حلقه رابط داعش و افرادی در اتریش، آلمان و بریتانیا بوده است.
طرح حمله به کنسرن بایرن
رسانهها مینویسند که دستگاه قضایی سوئیس با اتکاء به مبادلات اینترنتی فرد مظنون، پی برده که او در صدد ایجاد هستهای تروریستی در سوئیس بوده است. طبق گزارشها، شواهدی وجود دارند که نشان میدهند او و دو همدست احتمالیاش، نقشههایی برای آلمان داشتهاند؛ از جمله "طرحریزی حمله به ارتش آلمان و ترور یواخیم گاوک".
پلیس سوئیس در ذخایر تلفن همراه فرد دستگیر شده، نقشهای جغرافیایی یافته که نقاطی در آن برجسته شدهاند. سه نقطه این نقشه، مناطقی در سوریه هستند که داعش به آنها حمله کرده و سه منطقه دیگر، محدودههایی در آلمان را نشان میدهند: «یک بیمارستان نظامی، ساختمانی در مجموعه کنسرن شیمی- دارویی بایرن و قصر بهلهوو در برلین؛ محل کار و اقامت رئیس جمهور آلمان.»
مقامات سوئیسی به دلیل در جریان بودن تحقیقات، هیچ اطلاعاتی در مورد موضوع ندادهاند. خبرهای موجود، از سوی محافل قضایی آلمانی به رسانهها راه یافتهاند.
یک سخنگوی دستگاه قضایی آلمان در کارلسروهه به روزنامه "برلینر مورگنپست" و پورتال خبری "وستن" گفته که تشکیل پرونده را تایید میکند. این سخنگو جزییات دیگری در زمینه سوءقصدهای احتمالی نگفته است.
پیشتر، هانس گئورگ ماسن، رئیس اداره امنیت داخلی آلمان، در کنفرانسی امنیتی، نسبت بهخطرات و تهدیدهای داعش در این کشور هشدار داده بود. ماسن گفته بود رقابت القاعده و داعش خطر خشونتهای تروریستی را افزایش داده است.
ماسن تاکید کرده بود که آلمان از حملات اسلامگرایان در امان نخواهد ماند: «القاعده و داعش، آلمان را دشمن تلقی کرده و این کشور را محدوده یارگیری و حملات خود محسوب میکنند.»
مجلس آلمان در فوریه سال ۲۰۱۵، قانون تشدید مجازات اسلامگرایان افراطی را به تصویب رسانده است. طبق این قانون، تا ده سال زندان در انتظار طرفداران داعش
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar