رونمایی از مجسمه زراندود رئیس جمهور ترکمنستان
- 4 ساعت پیش
در ترکمنستان، از یک مجسمه طلایی و زراندود قربانگلی بردیمحمدف، رئیس جمهوری این کشور، پردهبرداری شده است.
ارتفاع این مجسمه برنزی زراندود ۲۱ متر است و در آن آقای بردیمحمدف در لباس سنتی ترکمنی و سوار بر اسبی دیده میشود که دست راستش را بالا گرفته است.
در کنار او کبوتری دیده میشود که "نماد صلح" خوانده شده است. از این مجسمه در "روز شهر" در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان، رونمایی شد.
بر اساس گزارشهای رسمی تصمیم در مورد ساخت این مجسمه را پارلمان ترکمنستان و پس از "درخواستهای مکرر و متعدد شهروندان"، گرفته است.
آقای بردیمحمدف از سال ۲۰۰۶ به این سو، یعنی از زمان درگذشت صفرمراد نیارف، رئیس جمهوری سابق ترکمنستان، زمام امور را در این کشور سرشار از نفت و گاز آسیای میانه در دست دارد.
آقای نیازف نیز صدها مجسمه خود را در سراسر ترکمنستان گذاشته بود. اما بسیاری از مجسمههای او در دوران حکومت آقای بردیمحمداف که از پیوندان نزدیک خود او محسوب میشود، برچیده شدند.
از مهمترین یادبودهای دوران آقای نیازف سازه موسوم به "ارگ بیطرفی" (اشاره به بیطرفی در سیاست خارجی ترکمنستان) بود که در میدان مرکزی شهر عشقآباد از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۰ قد برافراخته بود.
این یادبود با ارتفاع ۷۵ متر به شکل سه پایهای ساخته شده بود که یک مجسمه طلایی صفرمراد نیازف برروی آن با گردش آفتاب میچرخید. اما در سال ۲۰۱۰ تخریب و به جای آن سازهای دیگر با نامی مشابه و با ارتفاع ۹۵ متر بنیاد شد. ولی مجسمه صفرمراد نیازف دیگر روی آن دیده نمیشود.
یادبودهایی مشابه در برخی دیگر از کشورهای آسیای میانه نیز طی دو دهه استقلال این کشورها ساخته شدهاند. از جمله در پایتخت قزاقستان سازهای با نام "بای تِرِک" وجود دارد که ارتفاع آن ۹۷ متر است. این بنا با ابتکار نورسلطان نظربایف، رئیس جمهوری، به عنوان نماد انتقال پایتخت از آلماتی به آستانه در سال ۱۹۹۷ ساخته شده است.
در شهرهای مختلف ازبکستان نیز مجسمههای بزرگی از تیمور لنگ، سرسلسله دولت گورکانیان، قد برافراختهاند که بزرگترین آنها در مرکز شهر تاشکند، پایتخت این کشور پرجمعیت و غنی از گاز در آسیای میانه، دیده میشود.
مجسمه بزرگی از اسماعیل سامانی، بنیانگذار دولت سامانیان، نیز در مرکز شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، از سال ۱۹۹۹ به این سو قد برافراخته است. این مجسمه جایگزین مجسمه ابوالقاسم فردوسی شد، که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۹ در آن جا قرار داشت. مجسمه فردوسی بعدا به پارکی در جنوب شهر دوشنبه منتقل شد.
در تاجیکستان همچنین بزرگترین کتابخانه و بلندترین تیر پرچم با ارتفاع ۱۶۸ متر ساخته شده اند. امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، تصمیم دارد "بزرگترین" مسجد و تئاتر در آسیای میانه را هم در شهر دوشنبه، پایتخت، بنیاد کند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar