تمدید قرار بازداشت موقت فعالان محیط زیست در اوین تا پنجم فروردین: «هیچ کس پاسخگو نیست»
یک منبع آگاه به کمپین حقوق بشر در ایران گفت قرار بازداشت موقت از هفت فعالان محیط زیست بازداشت شده تا پنج فروردین ماه ۹۷ تمدید شده است. به گفته این منبع به جز نیلوفر بیانی هیچکدام از دستگیرشدگان از زمان بازداشت تاکنون با خانوادههای خود ملاقات نداشته و وکلای آنها اجازه ملاقات با موکل و ورود به پرونده را نداشتهاند.
این منبع به کمپین گفت: «تنها یک بار مادر و پدر نیلوفر بیانی برای ملاقات فراخوانده شدند که دخترشان را یک لحظه از دور دیدهاند. نیلوفر آمده، دست تکان داده و رفته است.»
به گفته این منبع آنها هنوز اطلاعی از اتهام بازداشت شدگان نیز ندارند: «هیچکس به خانوادهها پاسخ نمیدهد. بچهها فقط حق تماس تلفنی گاهبهگاه را دارند و آن هم در حد احوالپرسی. خانوادهها دستشان به هیچ جا بند نیست.»
این منبع همچنین گفت نمایندگان مجلس که در روزهای اول بازداشت فعالان محیط زیست خواستار پیگیری وضعیت آنها بودهاند در روزهای اخیر سکوت کرده و «انگار کنار کشیدهاند.» این منبع با اشاره به ملاقاتهای اخیر خانوادهها با نمایندگان مجلس گفت: «خانوادهها دو هفته پیش به دفتر محمد عارف نماینده مجلس رفتند. او پس از شنیدن صحبتها فقط گفت: حالا پیگیری میکنیم. عبدالکریم حسینزاده گفت میان به زودی بیرون. محمد کاظمی به خانوادهها گفت اینها جاسوسن شما نمیدونین.»
این منبع در ادامه گفت: «هر کسی چیزی میگوید و هیچکس کاری نمیکند. ما دستمان از همه جا کوتاه است و عزیزانمان داخل زندان در شرایط نامشخص به سر میبرند.»
این منبع نزدیک به فعالان بازداشتشده محیط زیست درباره انتقال اتومبیلهای کاری این افراد و اتومبیلهای که متعلق به میراث حیات وحش بوده گفت: «ماموران سپاه اتومبیلهای که این بچهها با آن در منطقه به دنبال یوز میرفتند را هم با خود بردهاند. بعضی از آنها متعلق به دفتر میراث حیاتوحش است و برخی هم اتومبیلهای شخصی بود که یا در پاکینگ دفتر پارک شده بود و یا در مناطق. ما واقعا نمیدانیم چرا این ماشینها برده شده است.»
پیش از این یک منبع مطلع با اشاره به دیدار خانواده ها با نمایندگان مجلس گفته بود در یکی از جلسات اساتید دانشگاه و همکاران افراد بازداشت شده نیز وجود داشته و به نمایندگان درباره دوربینهای نصب شده در مناطق، و نحوه کارکردشان و پروژه یوز توضیح دادهاند.
همچنین چند روز پس از رسانهای شدن خبر فوت کاووس سیدامامی حسن روحانی کمیته چهار نفرهای را برای پیگیری مرگ او و وضعیت فعالان محیط زیست بازداشت شده تشکیل داد که هنوز هیچ خبری از نتایج پیگیریهای این کمیته رسانهای نشده. حتی جوابیه کالبدشکافی سیدامامی نیز تاکنون به خانواده او ابلاغ نشده است.
بیخبری مطلق از علیرضا فرهادزاده
او با اظهار نگرانی از وضعیت علیرضا فرهادزاده، مستندساز حیات وحش که فیلم «روز یوز» را ساخته است به کمپین گفت:«وضعیت علیرضا از بقیه بازداشت شدهها نگران کنندهتر است چون هیچ خبری از او از زمان بازداشت تاکنون در دست نیست. حتی یک تماس تلفنی هم نداشته است.» علیرضا فرهاد زاده روز هفتم اسفند ماه ۹۶ در بندرعباس توسط ماموران سپاه بازداشت شد.
هفتهها بازداشت فعالان محیطزیست در سکوت رسانهای ادامه پیدا کرد تا اینکه رامین سیدامامی فرزند مرحوم کاووس سیدامامی در حساب توییتر و اینستاگرام خود روز ۱۹ بهمن ماه از مرگ پدرش در زندان خبر داد. پس از آن موضوع بازداشت دیگر فعالان محیط زیست رسانهای شد.
اسامی ۱۳ فعال محیط زیست بازداشتشدهای که تاکنون به تایید رسیده به این ترتیب است: امیرحسین خالقی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، سپیده کاشانی، سام رجبی، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز . مرتضی آریانژاد، حسن راغ، عارف زارع و حسن زارع (برادر) ، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده. کاووس سیدامامی نیز دو هفته پس از بازداشت در زندان فوت کرد. مسوولان قوه قضاییه ادعا کردند او در زندان خودکشی کرده است.
براساس اطلاعات کمپین در ابتدار مراد طاهباز فعال محیط زیست و همکار موسسه حیات وحش میراث پارسیان بازداشت شده و پس از مدتی در تاریخ چهارم بهمن ماه مرحوم کاووس سیدامامی و دیگر همکاران سابق و فعلی موسسه در همان روز به طور جداگانه از سوی ماموران سپاه در خیابان، منزل و یا دفتر موسسه بازداشت شدند. پس از رسانهای شدن فوت کاووس سیدامامی پنج فعال محیط زیست اهل بندرعباس به نامهای مرتضی آریانژاد، حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع و عبدالرضا کوهپایه بازداشت شدند و علیرضا فرهادزاده نیز که به بندرعباس برای تهیه فیلم رفته و مهمان عبدالرضا کوهپایه بوده نیز بازداشت شده است.
دفتر میراث حیاتوحش پارسیان نیز پس از بازداشت کاووس سیدامامی و همکارانش در تاریخ چهارم بهمن ماه پلمب شد.
بعد از انتشار خبر فوت کاووس سیدامامی در زندان اوین، دادستان تهران اتهامات سنگینی چون جاسوسی برای سازمان سیا و موساد و جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده در رسانهها را متوجه او و بقیه بازداشتشدگان کرد. اگر چه تا کنون قوه قضاییه از ارائه اسناد و مدارکی که چنین ادعاهایی را ثابت کند، خودداری کرده است.
منبع:کمپین حقوق بشر
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar