Farah-Shah
تصویر، محمدرضا پهلوی و همسرش فرح دیبا را در سال ۱۹۶۰ میلادی نشان می‌دهد.
تقاطع: روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، روز چهارشنبه (۱۷ ژوئن-۲۷ خرداد)، در گزارشی به دلایل افزایش علاقه‌ی ایرانیان به خاطرات عصر پهلوی پرداخته است.
خبرنگار این روزنامه در تهران با اشاره به مشاهدات خود از “بازار بزرگ” پایتخت و نیز “بازار وکیل” در شیراز می‌‌نویسد که تقریبا در هر غرفه‌ و مغازه‌ای، خاطره و نشانی مرتبط با محمدرضا پهلوی، شاه سابق ایران را دیده است؛ از اسکناس‌ها و تمبرهایی که چهره‌ی وی روی آن‌ها نقش بسته‌ تا کتاب‌ها و مجلات روی میزی با عکس‌های تمام‌رنگی خانواده سلطنتی، و آویزها و حلقه‌هایی با نماد شیر و خورشید که بعضی‌شان به تازگی در تیراژ بالا تولید شده‌اند.
نمادی که اگرچه فروش و نمایش آن غیرقانونی است اما آن‌گونه که خیلی از فروشندگان به خبرنگار “گاردین” گفته‌اند، پلیس در این خصوص مانند گذشته سخت‌گیری نمی‌کند. هرچند که به گفته‌ی یک فروشنده، «آن‌طور هم نیست که بشود پرچم شیروخورشید بر روی میز مغازه گذاشت».
نویسنده‌ی گزارش، در ادامه می‌نویسد که بعد از خریدن یک سکه‌ی پنج ریالی با عکس شاه و انداختن آن در داخل گردن‌بند نقره‌اش، با واکنش‌های جالب مسافران مترو روبه‌رو شده است.
از جمله مردی که در قطار، جوراب می‌فروخت، به او گفته: «خدا بیامرزدش. وقتی که رفت ۱۱ سالم بود؛ یادم می‌آید که ۱۱ سال اول زندگی‌ام عالی بود. ما خوب غذا می‌خوردیم. و بعد از آن وحشتناک شد. خدا بیامرزدش. سکه‌ات را گم نکن.»
و در تجربه‌ای مشابه، راننده‌ی اتوبوسی در شیراز، در یک سخنرانی پر آب و تاب و احساسی، این‌گونه از پهلوی‌ها تمجید کرده است: «آن‌ها قدرتمند بودند؛ از خون و تبار پاک بودند؛ آن‌ها از عهده‌ی کارها بر می‌آمدند.»
متن کامل نسخه‌ی انگلیسی گزارش “گاردین” را می‌توانید در اینجا بخوانید.