آسوشیتدپرس: مذاکرهکنندگان ایرانی طرح فروش اورانیوم غنیشده را بررسی میکنند
+18
رأی دهید
-2
صحنهای از مذاکرات هستهای در وینگزارشها حاکی است که در مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای غربی که سه روز تا پایان مهلت آن باقیمانده، تمرکز مذاکرهکنندگان ایرانی هماینک متوجه مسئله انتقال اورانیوم غنیشده از ایران به خارج از کشور است.
این مطلب را دو دیپلمات که نخواستهاند نامشان فاش شود روز شنبه ششم تیر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند.
آمریکا که نگران استفاده از این اورانیوم غنیشده در برنامههای احتمالی ساخت بمب اتم در ایران است از طرح ارسال یا فروش این مواد از ایران به کشور دیگر جهت استفاده در سوخت رآکتور استقبال میکند.
ایران که قصد استفاده از این مواد در ساخت سلاح اتمی را تکذیب میکند هماینک بیش از هشت تُن اورانیوم غنیشده دارد.
پرداختن دوباره تیم مذاکرهکننده هستهای ایران به این موضوع در حالی است که مقامهای ارشد ایرانی در مذاکرات اولیه علناً طرح ارسال اورانیوم غنیشده به خارج از ایران را رد کردهبودند.
یکی از دیپلماتها به آسوشیتدپرس گفتهاست که روسیه از نامزدهای اصلی دریافت احتمالی این مواد از ایران است.
به گفته او در صورت پذیرش این طرح، مسکو این مواد را در خاک خود تبدیل خواهد کرد و ایران نیز سود زیادی از فروش این مواد به روسیه به دست خواهد آورد.
مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی همچنان ادامه دارد و در این چارچوب، محمد جواد ظریف و جان کری، وزیران خارجه ایران و آمریکا از صبح شنبه در وین بطور دوجانبه دیدار کردند.
این مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی هستهای تا ۳۰ ژوئن، دهم تیر مهلت در نظر گرفته شده، انجام میشود. دو طرف گفتهاند که در صورت لزوم چند روز بیشتر مذاکره خواهند کرد.
یک دیپلمات ارشد غربی روز شنبه در جمع خبرنگاران مقطع کنونی مذاکرات را مرحلهای حساس توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی رادیو فردا به وین، این مقام ارشد که نامش فاش نشده گفتهاست مذاکرات در روزهای پایانی خود بسیار سخت و فشرده است.
بنابر این گزارش در روزهای آینده چهار وزیر خارجه به مذاکرات خواهند پیوست و روسیه و چین در سطح معاونان وزیر در این مذاکرات حضور خواهند داشت.
معاون نیروهای مسلح ایران: بازرسی از اماکن نظامی ممنوع
مسعود جزایری، معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستادکل نیروهای مسلح ایران، روز یکشنبه هفتم تیر در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «هرگونه بازرسی و یا دادن دسترسی به بیگانگان تحت عنوان پادمان یا پروتکل و یا پروتکل الحاقی به مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.»
وی افزود: «بدیهی است که ما اجازه نداریم اطلاعات نظامی را در اختیار دیگران قرار دهیم. آمریکاییها و همپیمانانشان سالهاست که تلاش دارند به اطلاعات نظامی ما دست یابند و بر این خیال باطل هستند که بر اثر فشار تحریمها قادرند در شرایط امروز به خواسته و آرزوی خود دست یابند که هرگز اینچنین نخواهد شد.»
این در حالی است که طرفهای غربی خواهان انجام این دست از بازرسیها نیز هستند و در آخرین اظهارات در این باره، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، روز شنبه گفت که «بازرسی جدی از تأسیسات هستهای ایران و در صورت لزوم مراکز نظامی آن» یکی از سه شرط اصلی فرانسه برای دستیابی به توافق جامع هستهای با ایران است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar