torsdag 18 juni 2015

طرح جدید کمیسیون انتخابات افغانستان برای اصلاح نظام انتخاباتی

طرح جدید کمیسیون انتخابات افغانستان برای اصلاح نظام انتخاباتی

  • 1 ساعت پیش
اصلاح نظام انتخاباتی از پیش‌شرط های اصلی برای تشکیل حکومت وحدت ملی بود
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید طرح جدیدی را برای اصلاحات در نظام انتخاباتی و فعالیت‌های این کمیسیون به رئیس جمهوری فرستاده است.
این طرح حدود پنجاه صفحه‌ای ظرف دست‌کم سه ماه تدوین شده و برنامه‌های کوتاه مدت و دراز مدت برای اصلاح نظام انتخاباتی و فعالیت های عملیاتی را دربر دارد.
شریفه زرمتی، عضو کمیسیون مستقل انتخابات به بی‌بی‌سی گفت که تهیه فهرست رای‌دهندگان، ظرفیت سازی در کمیسیون و استخدام کارمندان دایمی و استفاده از تکنالوژی در روز انتخابات از برنامه های کوتاه مدت در این طرح است.
به گفته وی، تامین امنیت سرتاسری، توزیع شناسنامه‌های الکترونیکی، تهیه سرشماری دقیق از سراسر افغانستان و اصلاح قوانین انتخابات و تشکیل و وظایف کمیسیون‌های انتخابات از برنامه‌های دراز مدت در این طرح است.
نسخه قبلی این طرح نیز چندی قبل از سوی این کمیسیون به ریاست جمهوری فرستاده شده بود اما رئیس جمهور غنی در دیدار هفته قبل با مقامات کمیسیون انتخابات، از آنان خواسته تا این طرح را به گونه کتبی ارائه کنند.
خانم زرمتی می‌گوید با کمی تغییرات در طرح قبلی، نسخه جدید آن را دیروز به ریاست جمهوری تحویل داده اند.
به گفته وی، اجرایی شدن این طرح به پول هنگفتی نیاز دارد.
اما جامعه جهانی تامین هر نوع کمکی را برای کمیسیون مستقل انتخابات، مشروط به آوردن اصلاحات در کمیسیون‌ها و نظام انتخاباتی اعلام کرده است.
در پی انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ جوزا/خرداد ۱۳۹۳ ادعاهای زیادی مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات مطرح شد. اتهام‌های زیادی هم متوجه کمیسیون‌های برگزار کننده انتخابات می‌شد.
به همین دلیل ایجاد کمیسیون ویژه اصلاحات انتخاباتی یکی از شرایط اصلی موافقتنامه‌ای بود که بر بنیاد آن حکومت وحدت ملی ایجاد شد.
کمیسیون ویژه‌ای به منظور اصلاحات در کمیسیون‌های انتخاباتی و نظام انتخاباتی بعد از چندین ماه تاخیر ایجاد شد.
رئیس جمهور غنی، شکریه بارکزی، عضو مجلس نمایندگان را رئیس این کمیسیون منسوب کرد که با مخالفت عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه افغانستان مواجه شد. پس از آن پیشرفتی در کار این کمیسیون دیده نشده.
تا حالا تقویم انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی افغانستان آماده نشده و کمیسیون انتخابات تایید می‌کند که به تازگی به دلیل قطع کمک‌های خارجی به این نهاد، نزدیک به هزار نفر کارشان را از دست داده‌اند.
این طرح در حالی از سوی نهاد برگزار کننده انتخابات به ریاست جمهوری ارائه می‌شود که تنها دو روز دیگر به پایان کار قانونی پارلمان باقی مانده و گفتگوها روی ادامه و یا هم پایان کار آن در حلقات مختلف به شدت جریان دارد.
+تحلیل ایوب آروین، خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد مهلت قانونی کار پارلمان را اینجا بخوانید.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar