مشاور روحانی در واکنش به گزارش فارس مبنی بر بازداشت و احضار “نفوذیها” در حوزه کنترل جمعیت، به این خبرگزاری منتسب به سپاه حمله کرد. به گزارش فارس، “نفوذیها” در برابر “سیاستهای نظام” در زمینه جمعیت مانعتراشی کردهاند.
حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ایران، در واکنش به گزارش خبرگزاری فارس مبنی بر “بازداشت و احضار نفوذیهای حوزه کنترل جمعیت”، به این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران حمله کرد و به کنایه از “فارس” خواست تا به “همان حوزه محیط زیست” اکتفا کند.
مشاور رئیس جمهوری ایران در توییتر نوشت: «از فارس که مثل پلیس فتا مراقب همه چیز هست تقاضا میکنیم اجازه بدهند افتخار امنیتی کردن جمعیتشناسی به دیگران برسد. برای شما همان حوزه محیط زیست فعلا کافی است.»
کنایه حسامالدین آشنا متوجه اتهامهای امنیتی و از جمله “جاسوسی برای بیگانگان” علیه شماری از فعالان محیط زیست در ایران است. بهمنماه سال گذشته (۱۳۹۶) هفت تن از فعالان محیط زیست در ایران بازداشت شدند و سپس بر شمار بازداشتیهای این حوزه افزوده شد. هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز هشت فعال محیط زیستی هستند که در زندان به سر میبرند. این افراد توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدهاند.
این فعالان متهم شدهاند که از پروژههای محیط زیستی به عنوان پوشش برای جمعآوری “اطلاعات راهبردی طبقهبندیشده” استفاده میکردهاند. سپس اتهام برخی از این افراد از “جاسوسی” به “افساد فیالارض” تغییر کرد. کاووس سیدامامی نیز جزو بازداشتیها بود که در روز ۱۹ بهمنماه گذشته به شکلی مشکوک در زندان درگذشت. دولت روحانی اتهام “جاسوسی” علیه فعالان محیط زیست را رد کرده است.
حال گزارشی از خبرگزاری فارس در روز سهشنبه ششم آذر (۲۷ نوامبر) حاکی از آغاز احتمالی یک پروژه امنیتی جدید است. این خبرگزاری نوشت: «شنیده شده یکی از نهادهای امنیتی کشور با همکاری دستگاه قضایی تعدادی از عناصر نفوذی در حوزه کنترل جمعیت را بازداشت و احضار کرده است.»
“نفوذ در دستگاههای حاکمیتی”
به گزارش این خبرگزاری منتسب به سپاه، «این افراد با اقدامات شبکهای خود، در پوشش فعالیتهای علمی اقدام به نفوذ در دستگاههای مختلف حاکمیتی و مانعآفرینی در برابر اجرای صحیح سیاستهای کلی نظام در زمینه جمعیت کردهاند».
خبرگزاری فارس فرد بازداشتشده را “م.ب” معرفی کرده و نوشته است که او «مدتها تحت عنوان پژوهشگر فعالیت میکرده و دوتابعیتی نیز هست». به گزارش این خبرگزاری «برخی افراد نیز چندین مرتبه احضار شدهاند».
به ادعای فارس: «این افراد با نفوذ در برخی نهادها مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت، مرکز پژوهشهای مجلس، سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و… اقدام به ممانعت از تحقق صحیح سیاستهای کلی نظام میکردند.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۹۲، برخلاف سیاستهای پیشین برای کنترل جمعیت در ایران، خواستار اجرای برنامههایی برای افزایش جمعیت تا حد ۱۵۰ میلیون نفر شد و فرمان خود را زیر عنوان “سیاستهای کلی جمعیت” به قوای سهگانه ابلاغ کرد. در پی اعلام سیاست رشد جمعیت از سوی رهبر، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز دستورالعملی چهار مادهای را به منظور تبیین سیاست کلی افزایش جمعیت به وزارتخانههای کشور، بهداشت و درمان و کار ابلاغ کرد. تسهیل در رشد جمعیت از جمله موارد این دستورالعمل بود.
گزارش خبرگزاری فارس در مورد “مانعآفرینی” افراد بازداشت یا احضار شده در برابر “تحقق صحیح سیاستهای کلی نظام” در حوزه کنترل جمعیت، اشارهای به همین سیاست ابلاغشده از سوی خامنهای است.
علاوه بر مشاور رئیس جمهوری ایران، فیضالله عربسرخی، فعال سیاسی اصلاحطلب نیز به گزارش فارس واکنش نشان داده و در توییتر نوشته است: «بعد از دستگیری فعالان محیط زیست حالا چشممان به دستگیری فعالان کنترل جمعیت روشن.»
“فعالیتی هماهنگ برای اجرای توصیه کیسینجر”
یک روز پیش از گزارش فارس در مورد بازداشت و احضار “نفوذیهای حوزه کنترل جمعیت”، روزنامه کیهان در گزارشی زیر عنوان “سونامی سالخوردگی مردم ایران نسخه کیسینجر روی میز مجلس”، نوشته بود: «حدود دو سال است که یک تیم هماهنگ، متشکل از چند نماینده مجلس شورای اسلامی (عضو فراکسیون زنان مجلس)، چند فعال اجتماعی در جمعیت امام علی(ع) به همراه فردی که در کشور انگلیس برای سیاستگذاری اجتماعی آموزش دیده است با حمایت نهادهای بینالمللی مثل یونیسف و صرف هزینههای سرسامآور برای برگزاری همایش، نشست، ساخت فیلم سینمایی و تولیدات انبوه رسانهای حول محور “ممنوعیت قانونی ازدواج در سنین پایین” فعالیت میکنند.»
به نوشته این روزنامه حکومتی، ۴۴ سال پیش هنری کیسینجر، وزیر خارجه وقت آمریکا، سندی را تهیه کرده بود که یکی از نکات آن “چالش افزایش جمعیت جهان اسلام برای امنیت اسرائیل” بوده است. کیهان نوشته بود که به گفته کیسینجر، افزایش جمعیت کشورهای رقیب آمریکا، بهخصوص مسلمانان، تهدیدی برای ایالات متحده است که بایستی از آن جلوگیری کرد. این روزنامه طرح “افزایش سن ازدواج” در ایران را نیز طرحی در راستای توصیههای کیسینجر ارزیابی کرده و نوشته بود: «اگر عاقبت اجرای چنین طرحهای توصیهشدهای، همانی باشد که اکنون در قالب “سونامی سالخوردگی ایرانیان” خود را نشان داده است، آیندگان هرگز دلباختگان سیاستهای رنگ و لعابدار نهادهای بینالمللی را نخواهند بخشید.»
تهدید مخالفان ازدواج کودکان
همزمان با انتشار خبر “بازداشت و احضار نفوذیهای حوزه کنترل جمعیت” توسط خبرگزاری فارس، خبرهایی هم از تهدید نمایندگان حامی افزایش “حداقل سن ازدواج” به گوش میرسد. فاطمه حسینی، یکی از این نمایندگان، در توییتر نوشت: «بازهم دهها پیامک به نمایندگان مجلس؛ این بار برای مقابله با طرحی که جهت جلوگیری از کودکهمسری در مجلس پیگیری میشود! این روزها موتور پیامکهای سازمانیافته حاوی دروغ، تهمت و تهدید دوباره روشن شده است.»
همزمان با تلاش برخی نمایندگان مجلس و حمایت فعالان مدنی برای جلوگیری از ازدواج کودکان در ایران، برخی جریانهای افراطی به طرح “افزایش سن ازدواج” به شدت حمله میکنند و این طرح را مخالف “مبانی شرعی” میدانند.
منبع:DW