اعتراض کمیته سازمان ملل به ادامه نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه شنبه ۲۳ آبان با تصویب قطعنامه ای به ادامه نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرد.
به گزارش رویترز، در این رای گیری قطعنامه پنج صفحه ای تصویب شد که ضمن اعتراض به نقض آزادی اقلیت های مذهبی و قومی، به ادامه تبعیض قومی، آمار بالای اعدام و وضعیت بد زندانیان اشاره کرد.
این قطعنامه با رای نزدیکی تصویب شد. در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ۸۳ عضو به آن رای مثبت، ۳۰ عضو رای مخالف و ۶۸ عضو رای ممتنع دادند.
این قطعنامه با رای نزدیکی تصویب شد. در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ۸۳ عضو به آن رای مثبت، ۳۰ عضو رای مخالف و ۶۸ عضو رای ممتنع دادند.
این قطعنامه توسط دولت کانادا به کمیته سوم سازمان ملل پیشنهاد شده است.
بعد از تصویب کمیته سوم سازمان ملل، این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل به رای گذاشته خواهد شد.
این قطعنامه اشاره ویژهای در محکومیت نقض حقوق بهائیان در ایران، به عنوان پرجمعیتترین گروه اقلیت غیرمسلمان در ایران داشت. این قطعنامه به تبعیض اقتصادی و آموزشی اشاره کرده و خواستار آزادی ۹۰ بهائی محبوس در زندانهای ایران شد.
بانی دوگال، نماینده جامعه جهانی بهائیان در سازمان ملل از این محکومیت استقبال کرد و گفت که این قطعنامه نشان میدهد که به رغم فریبکاری ایران به سرکوب بهائیان، جامعه جهانی به واقعیتها واقف است و پرداختن به سرپیچی ایران از قوانین بین المللی در دستور کار آن قرار دارد .
به این قطعنامه گزارش ۲۳ صفحهای خانم جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر ایران ضمیمه شده است.
خانم جهانگیر پیش از تصویب قطعنامه علیه ایران، با خواندن گزارش خود، به موارد متعدد نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران اشاره کرد، از جمله: بازداشتهای خودسرانه، محاکمه افراد به اتهام انجام فعالیتهایی که جزو حقوق آنهاست مانند فعالان صنفی و روزنامه نگاران، و نقض حقوق قانونی متهمان در دادگاهها.
عاصمه جهانگیر در گزارش خود به موقعیت بهائیان در ایران نیز پرداخت و اشاره کرد که تعداد زیادی از اعضای جامعه بهائی ایران از نقض حقوق انسانی خود توسط حکومت رنج میبرند. او همچنین به مشکلات متعدد برای کار و فعالیت اقتصادی بهائیان، اخراج آنها از بانکها و شرکتها و بستن مغازههایشان اشاره کرد.
ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی، جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کنند. یک ماه پیش اسما جهانگیر گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در گزارش سالانه خود گفته بود هرچند دولت روحانی قدم هایی برداشته اما ایران همچنان ناقض حقوق بشر است و ضمن اعدام های زیاد، حقوق اقلیت های قومی و مذهبی را رعایت نمی کند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar