یک دیپلمات ایرانی به سخنرانی یهودستیزانه و تحریک افراطگرایان در مسجد آکلند در کشور نیوزلند متهم شده است.
به گزارش «محبت نیوز» پس از سخنرانی هرمز قهرمانی، دبیر اول سفارت ایران در نیوزلند در رد هولوکاست و لزوم از بین بردن کشور اسراییل [با تشبیه آن به عمل جراحی] رهبران جامعه یهودی خواستار اخراج این دیپلمات از آن کشور شدهاند.
به نوشته کیهان لندن و به نقل از به گزارش پایگاه خبری «استاف» قهرمانی در سخنرانی خود گفت که اسرائیل تلاش میکند جهان را فریب دهد و وانمود میکند که طرفدار صلح است، در حالی که در حقیقت تروریسم و افراطگرایی در خاورمیانه را تشدید میکند تا توجه عمومی به مسئلهی فلسطین را منحرف کند.
او گفته که ملتهای مسلمان باید علیه رژیم ضد بشری اسراییل و در تشخیص دشمن مشترک خود با بینش عمیقتر متحد شوند.
در همین سخنرانی حجتالاسلام شفیعی که به عنوان مهمان حضور داشته، گفت که اسراییل پشت پردههای جعلی هولوکاست پنهان شده و این توطئه برای نفوذ به کشورهای اسلامی است.
او اسراییل را به یک غدهی سرطانی تشبیه کرده و گفته روز قدس برای مقابله با شیطانی به نام اسراییل ایجاد شده و به نقل از روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت که اگر هر مسلمان یک سطل آب بریزد، اسراییل را غرق میکنند.
او همچنین گفت که نابودی رژیم صهیونیستی آغاز شد و اسراییل تا ۲۵ سال دیگر از بین خواهد رفت.
اعضای جامعه یهودی میگویند این عجیب است که یک دیپلمات خارجی چنین نظراتی ابراز میکند.
در واکنش به این سخنرانی روز جمعه تظاهرات ضد نژادپرستی در مقابل مجلس نیوزلند برگزار شده و گلریز قهرمان، نمایندهی پارلمان آن کشور از گروه سبزهای نیوزلند از منطقه «ته اتاتو» در آن حضور داشته است.
خانم قهرمان که از ایران به عنوان یک پناهنده به نیوزلند آمد، گفت که او نگران این سخنرانیهای افراطی است و «باید توجه داشته باشیم که هولوکاست بدترین جنایات علیه بشریت بوده است.»
سخنرانی یهودستیزانهی دیپلمات جمهوری اسلامی ظاهرن در ماه ژوئن بوده ولی تازه به رسانهها راه پیدا کرده است.
هرمز قهرمانی، دیپلمات جمهوری اسلامی در پاسخ به خبرنگار «استاف» مدعی شده سخنرانی او به صورت خصوصی و در جمعی کوچک صورت گرفته و مواضع جمهوری اسلامی را منعکس کرده است.
او همچنین گفته، ما رژیم اسراییل را به رسمیت نمیشناسیم و این قابل پنهان کردن نیست، اما علیه موجودیت آن هم اقدامی نمیکنیم.
قهرمانی، در پاسخ به این سوال که آیا چنین سخرانیهایی افراطگرایی در جامعه مسلمانان ایجاد نمیکند، گفت: «اگر در مکانهای عمومی صحبت شود، حق با شماست، اما این یک جمع کوچک و خصوصی بوده که یک بار در سال اتفاق میافتد و فیلمبرداری شده و در یوتیوب قرارداده شده است».
ژولیت موسی، سخنگوی شورای یهودی، گفته «این واقعیت است که نماینده دولت ایران چنین اتهامات تنشزایی را مطرح کرده و جای تعجب ندارد، چون این قبیل اظهارات همیشه از رهبران ایران عنوان میشود، اما اینکه این سخنرانی در نیوزلند اتفاق افتاده بسیار متفاوت است».
او ادامه داده: «به نظرتان مخاطبان او چه کسانی بودهاند و چه اعتقاداتی داشتند و چه پیامی برای آنها فرستاده؟ به طور حتم تروریسم اسلامی در کشورهای غربی شایعتر است و یهودیان را در محاصره قرار دادند».
- بیشتر بخوانیم: یهودی ستیزی نویسنده ساندی تایمز برایش دردسر ساز شد
- بیشتر بخوانیم: حکم بازداشت امام جماعت مسجدی در کانادا به جرم یهودی ستیزی
- بیشتر بخوانیم: شهردار لندن با «یهودی ستیزی» مقابله خواهد کرد
موسی گفت که امیدوار است دولت نیوزلند موضوع را بررسی کند و علیه قهرمانی اقدامات لازم را انجام دهد که اخراج میتواند یکی از این اقدامات باشد.
دو سال پیش هم محمد انور صاحب، رییس یکی از مساجد نیوزلند به اتهام سخنرانیهای افراطی ضدیهود از نیوزلند اخراج شد.
مارس سال گذشته، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، به نیوزلند سفر کرده و مدعی شده بود که ایران هر روز با تهدید اسراییل روبروست.
پل مون، استاد تاریخ در دانشگاه آکلند، گفته که او فیلمهای این سخنرانی را دیده و به وضوح صحبتها دیپلمات یادشده افراطی و نژادپرستانه بوده است و کمیسیون حقوق بشر باید دربارهی آن تحقیق کند.
یک سخنگوی کمیسیون گفته که فیلمهای آنلاین میتواند نقض قانون ارتباطات دیجیتال باشد، که باعث آسیب رساندن به مردم به دلایل مذهبی و قومی میشود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar