måndag 12 oktober 2020

 

نقش دوگانه جمهوری اسلامی در بحران «قره‌باغ»

دوشنبه ۲۱-۰۷-۱۳۹۹

آیت‌الله حسین نوری همدانی و شمار دیگری از مراجع و روحانیون می‌گویند «قره باغ جزء جهان اسلام است»، در عین حال جمهوری اسلامی متهم است از نظر نظامی ارمنستان را حمایت می‌کند.

«محبت نیوز»- با وجود اعلام آتش‌بس میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مناقشه «قره باغ» اما همچنان در برخی مناطق درگیری‌های همچنان ادامه دارد.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان یکشنبه ۲۰ مهرماه از حمله موشکی به گنجه خبر داد و منابع ارمنستان نیز می‌گویند مناطق مسکونی هدف قرار گرفتند.
براساس جغرافیا و ظرفیت‌های قومی ایران می‌توانست اصلی‌ترین میانجی در بحران «قره‌باغ» بین آذربایجان و ارمنستان باشد اما نه تنها وزارت خارجه بلکه «جمهوری اسلامی» کمترین ظرفیت و مشروعیتی برای نقش آفرینی مثبت داخلی و خارجی ندارد و به ذات مخرّب است.
آیت‌الله حسین نوری همدانی در پاسخ به پرسش عده‌ای از اسلامگرایان آذربایجان دیدگاه خود را درباره بحران قره باغ اعلام کرد و گفت «قره باغ جزء جهان اسلام است و باید به کشور اسلامی برگردد و با روحیه انقلابی که شیعیان آن مرز و بوم دارند، باید آزاد گردد و دشمنان هم بدانند که به فکر تفرقه بین دو ملت ایران و آذربایجان نباشند و ما در کنار شیعیان آن منطقه هستیم و معتقدیم باید خواسته‌های آنها عملی شود.»
در هفته‌های اخیر شمار زیادی از روحانیون و مراجع تقلید و همچنین چند نفر از نماینده‌های علی خامنه‌ای در استان‌های آذری نشین به حمایت از جمهوری آذربایجان پرداختند.
این موضع که «آذربایجان خاک اسلام است» موضع رسمی علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی است با این حال حکومت ایران روابط نزدیکی با ارمنستان دارد و سپاه پاسداران منافع عمده‌ای در این کشور دارد. به ویژه آنکه در مناقشه قره باغ تا حدود زیادی روس‌ها نیز به دولت ایروان نزدیک‌اند و گزارش‌ها حاکی از آن بود از طریق ایران اقدام به ارسال ادوات نظامی برای ارمنستان کرده‌اند.
دولت ترکیه نیز به شدت از مواضع جمهوری اسلامی در مناقشه قره‌ باغ انتقاد دارد. خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه حکومت ایران را متهم کرده به ارمنستان و رژیم اسد برای انتقال اعضای پ.ک.ک و پژاک به به قره‌باغ کمک کرده است.

شواهد نشان می‌دهد بین نیروهای وابسته به سپاه قدس بر سر حمایت از آذربایجان و ارمنستان شکاف و دو دستگی وجود دارد.
کانال تلگرامی «ناب جهادی» با بیش از ۲۰ هزار دنبال‌کننده دست‌کم پنج سال است که اخبار نیروهای «مدافع حرم» را منتشر می‌کند. این کانال به شدت جانب آذربایجان را گرفته و از کشته شدن نظامیان ارمنی استقبال می‌کند! در عین حال کانال تلگرامی «الغالبون» وابسته به بسیج که ده‌ها هزار فالوئر دارد و به انتشار اخبار شبه‌نظامیان نیابتی ایران مانند حوثی‌ها، حشدالشعبی، فاطمیون، حزب‌الله و غیره می‌پردازد، ارتش، جمهوری آذربایجان را تجاوزگر دانسته و نوشت «فضاحتی که امروز نیروی زمینی آذربایجان در جریان حمله به قره‌‌باغ به بار آورد بسیار شبیه آبروریزی سعودی‌ها در عرصه نبرد زمینی در یمن بود.»

این نقش دوگانه به طور مشخص ناشی از دوگانگی منافع در سطوح بالای جمهوری اسلامی و در رده تصمیم‎گیران است که به طور حتم عمده تصمیم با خامنه‌ای می باشد.

 شش سال زندان، مجازات اعتراض یک فعال مدنی به حجاب اجباری در جمهوری اسلامی

tisdag 29 september 2020

بیانیه کانون نویسندگان ایران درباره سه نویسنده زندانی: مسئولان امنیتی و قضایی می‌خواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند

   بیانیه کانون نویسندگان ایران درباره سه نویسنده زندانی: مسئولان امنیتی و قضایی می‌خواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند

احضار ۸ شهروند بهایی در بیرجند جهت تحمل حبس

 احضار ۸ شهروند بهایی در بیرجند جهت تحمل حبس

رنج بی‌پایان خانواده‌های زندانیان سیاسی؛ خودکشی پدر یک زندانی و اعتراض پدر نرگس محمدی به آزار دخترش در زندان

  رنج بی‌پایان خانواده‌های زندانیان سیاسی؛ خودکشی پدر یک زندانی و اعتراض پدر نرگس محمدی به آزار دخترش در زندان

نماینده سابق مجلس : ۲۰هزار قرص واردشده صرف مقامات جمهوری اسلامی شد

 

نماینده سابق مجلس : ۲۰هزار قرص واردشده صرف مقامات جمهوری اسلامی شد

یکشنبه ۰۶-۰۷-۱۳۹۹

در حالی که مقامات وزارت بهداشت ایران از شدیدتر بودن موج سوم کرونا در ایران، مرگ یک شهروند «در هر ۷ دقیقه» و وضعیت نگران‌کننده پایتخت خبر می‌دهند، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم از اختصاص «محرمانه» قرص‌های وارداتی از چین برای مقامات جمهوری اسلامی خبر می‌دهد.

«محبت نیوز»- محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم، روز یک‌شنبه ششم مهر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «در اواخر مجلس دهم ۲۰ هزارقرص فاوی‌پیراویر به صورت محرمانه از چین وارد شد و تعداد زیادی خرج درمان مقام‌ها شد.»

وی گفت: تحویل اولین محموله واکسن آنفولانزا به میزان ۱۵۰۰ دوز به مجلس حاکی از تو خالی بودن شعارهای عدالت‌خواهانه نمایندگان مجلس یازدهم نیست بلکه فراتر از آن نشانگر فاصله با مردم است؛ در واقع مسأله‌ای که نهادینه شده و مختص این مجلس هم نیست. نباید مسئولان تافته‌های جدا بافته از مردم باشند، به نظر من در هیچ کشوری چنین اولویت‌‌بندی‌هایی وجود ندارد.

او افزود: «قرار بود این قرص‌ها در اختیار بیمارستان‌ها برای کارآزمایی بالینی قرار بگیرد و مجوز ساخت داده شود اما متأسفانه مشخص نشد که سرنوشت آنها چه شد.»

احضار «ابراهیم فیروزی» نوکیش مسیحی تبعیدی به دادسرای شهرستان راسک

 

احضار «ابراهیم فیروزی» نوکیش مسیحی تبعیدی به دادسرای شهرستان راسک

دوشنبه ۰۷-۰۷-۱۳۹۹

وضعیت ابراهیم فیروزی در زندان‌های جمهوری اسلامی از موارد نادر و نمونه‌ای آشکار از نقض حقوق بشر است زیرا حتا یک روز مرخصی نداشت و اکنون در تبعید نیز احضار شده است.

«محبت نیوز»- گزارش‌ها از ایران حاکیست «ابراهیم فیروزی» نوکیش مسیحی تبعیدی در شهرستان راسک واقع در استان سیستان و بلوچستان به دادسرای انقلاب این شهرستان احضار شده است.
به نقل از مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احضاریه دادسرا شنبه ششم مهرماه به دست ابراهیم فیروزی رسید و از آن تاریخ ۵ روز مهلت دارد تا جهت دفاع از اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در دادسرای راسک حاضر شود.
این نوکیش مسیحی ۳۵ ساله از اسفند سال ۱۳۹۱ با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام از طریق برگزاری کلاس‌های مذهبی» و «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور» درگیر زندان و دادگاه بود. وضعیت او در زندان از موارد نادر و نمونه‌ای آشکار از نقض حقوق بشر است چرا که در تمام سالهایی که زندان بود حتا مواقعی که نیاز به درمان داشت یک روز مرخصی به او داده نشد.
مسئولان زندان پس از فوت مادر ابراهیم در آذرماه سال ۹۷ نیز از اعزام وی به مرخصی سر باز زدند. او سرانجام در تاریخ ۴ آبان ۹۸، با پایان دوره محکومیت ۵ ساله خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد اما برای گذراندن دو سال تبعید به سیستان و بلوچستان رفت.
فیروزی با وجود شرایط بسیار سختی که در زندان داشت تلاش کرد صدای مردم باشد. به ویژه آنکه خودش کارگر است و از درد و رنج کارگران و زحمتکشان با خبر است. فیروزی سال ۱۳۹۷ از داخل زندان در نامه‌ای از اعتراضات و اعتصابات حمایت کرد و خواستار آزادی کامیوندارانی شد که پس از اعتصاب توسط حکومت بازداشت شدند.
این نوکیش مسیحی در بخشی از نامه خود نوشته بود «حاکمیت فعلی به جای حل مشکلات آنان که از بی‌تدبیری و ناتوانی در مدیریت کشور ناشی می‌شود بسیاری از رانندگان را بازداشت کرده و زندان افکنده و مانند همیشه سعی دارد ناتوانی خود را به گردن ناهنجاری کسان دیگری بیندازد.»

وضعیت ابراهیم فیروزی در دادگاه‌های جمهوری اسلامی موردی غیرقابل تصور است. او با سخترین مجازات ممکن روبرو شد و در طول زندان با انواع و اقسام شکنجه‌های روحی و روانی دست و پنجه نرم کرد. مادرش در بستر بیماری در حالیکه بینایی خود را از دست می‌داد آرزوی دیدار با فرزند قبل از مرگ را داشت اما ظالمانه با آن موافقت نشد.

انتقاد «جاوید رحمان» از سرکوب معترضان و دگراندیشان عقیدتی توسط جمهوری اسلامی

 

انتقاد «جاوید رحمان» از سرکوب معترضان و دگراندیشان عقیدتی توسط جمهوری اسلامی

پنجشنبه ۲۷-۰۶-۱۳۹۹

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل از حکومت ایران خواسته «از حقوق همه افراد متعلق به اقلیت‌های قومی و دینی و مذهبی حمایت کند و به تبعیضاتی که در قبال آنها اعمال می‌شود، رسیدگی کند».

«محبت نیوز»- جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران در تازه‌ترین گزارش خود به برخورد خشونت‌آمیز حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضان آبان ماه ۱۳۹۸ پرداخته و همچنین خواستار آزادی بدون قید و شرط همه افرادی شده که به دلیل فعالیت مسالمت‌آمیز عقیدتی یا دینی زندانی شده‌اند.
رحمان در گزارش تازه خود می‌نویسد از شدت برخورد خشونت‌آمیز حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضان آبان ماه، حیرت کرده ‌است. در این گزارش آمده این برخورد منجر به کشته شدن صدها نفر، شکنجه بازداشت شدگان، صدور احکام ناعادلانه شده و حکومت به آزار و اذیت خانواده‌های کشته شدگان ادامه می‌دهد.
وی در این گزارش برخورد به شدت خشونت بار نیروهای امنیتی را نشان دهنده نقض آشکار حق حیات مردم دانسته‌ است. این گزارش می‌افزاید بررسی‌ها نشان می‌دهد در بیشتر موارد، نیروهای امنیتی به قصد کشتن معترضان اقدام به شلیک می‌کردند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل یادآوری کرده که ایران از امضا کنندگان میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی است و حق زندگی و حمایت قانونی از آن، از اصول این میثاق است. طبق اصل شش این میثاق جهانی، حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید به موجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه (بدون مجوز) از زندگی محروم کرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل از حکومت ایران همچنین خواسته «از حقوق همه افراد متعلق به اقلیت‌های قومی و دینی و مذهبی حمایت کند و به تبعیضاتی که در قبال آنها اعمال می‌شود، رسیدگی کند».
ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی در مورد آزادی انتخاب دین و فعالیت مسالمت آمیز دینی تأکید دارد. حکومت ایران در چهار دهه گذشته، علیرغم محکومیت در مجامع جهانی، به نقض حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی ادامه می‌دهد.
رحمان همچنین نگرانی خود را از آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر و وکلای دادگستری زندانی از جمله نرگس محمدی، نسرین ستوده، سهیل اعرابی و امیرسالار داوودی ابراز کرده ‌است. امیرسالار داوودی، یکی از وکلای شهروندان مسیحی ایرانی است که خود به ۱۵ سال زندان محکوم شده ‌است.
رحمان در این گزارش ۲۶ صفحه‌ای می‌نویسد ابراز مسالمت‌آمیز حق آزادی عقیده و بیان برای روزنامه ‌نگاران، فعالان سیاسی و مدنی می‌تواند تهدید، بازداشت و زندان در پی داشته باشد.
گزارشگر سازمان ملل در این گزارش همچنین از ایران خواسته: “مجازات اعدام را لغو کنید. دادرسی عادلانه برگزار کنید و متهم بتواند وکیل خود را انتخاب کند. “

از سوی دیگر بعد از اعدام نوید افکاری کشتی‌گیر معترض کشورهای اروپایی ضمن محکوم کردن این اقدام سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی به اروپا را لغو کردند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز گفته تا وقتی رژیم ایران برادران نوید افکاری را از زندان آزاد نکند و همه اتباع خارجی را که ناحق بازداشت شدند آزاد نکند، سفرها نباید برنامه‌ریزی شوند. او تاکید کرده دموکراسی‌های سراسر جهان وظیفه‌ی اخلاقی دارند که محکم ایستادگی کنند و زیر بار وحشیگری رژیم ایران نروند».