onsdag 18 december 2019

نایب رئیس مجلس ایران: دولت عرضه مواد مخدر را بر عهده بگیرد

نایب رئیس مجلس ایران: دولت عرضه مواد مخدر را بر عهده بگیرد

نایب رئیس مجلس تاکید کرده پیشنهاد عرضه مواد مخدر از سوی دولت وضعیت زندان‌ها را در زمینه اعتیاد بهبود می‌بخشدبی بی سی :مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس گفته است"تا زمانی که دولت عرضه کننده مواد نشود، در مقابل اعتیاد نمی‌توانیم بایستیم". یک مقام ارشد پلیس مبارزه با مواد مخدر اما گفته "این مسئله شدنی نیست".

آقای پزشکیان که زمانی وزیر بهداشت بود گفته "اگر دولت بتواند عرضه موادمخدر را بر عهده گیرد، اشخاص نیازمند به دارو را می‌توانیم به راحتی درمان کنیم".

او گفته "لایحه نوشته شد و در مجلس ماند و پیگیری نشد تا بتوانیم تمام معتادان را تحت پوشش قرار دهیم و مواد را تحت نظر متخصص در اختیارشان قرار دهیم و بعد درمان کنیم".

اشاره آقای پزشکیان به طرحی است که کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دو سال پیش مطرح کرد. در آن زمان، حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران گفته بود مراجع تصمیم‌‌گیرنده در ایران با توزیع مواد مخدر رقیق بین معتادان موافقند.

آقای نوروزی تاکید کرده بود "همه مراجع تقلید و قوای دخیل در این مسئله در مورد عرضه دولتی مواد مخدر نظر مثبت دارند."

در آن زمان، تصمیم گیری درباره عرضه مواد مخدر، به طور مشترک به عهده وزارت دادگستری و سازمان مبارزه با مواد مخدر گذاشته شده بود.

امروز آقای پزشکیان با ارجاع به این طرح گفته اعتیاد باید "از حالت جرم انگاری خارج و به عنوان یک بیماری معرفی شود. "

نایب رئیس مجلس همچنین تاکید کرده پیشنهاد عرضه مواد مخدر از سوی دولت وضعیت زندان‌ها را در زمینه اعتیاد بهبود می‌بخشد.
پلیس: اگر دولت مواد مخدر عرضه کند، شهروندان پاک هم معتاد می‌شوند
اما در واکنش، محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت گفت اظهارات پزشکیان نظر شخصی اوست و او باید در مورد اظهارات اخیرش پاسخ دهد.

به گفته این مقام پلیس، "در هیچ جای دنیا، دولت مواد مخدر عرضه نمی‌کند".

آقای بخشنده گفت در حال حاضر همه جا مواد مخدر وجود دارد و اگر دولت هم مواد مخدر عرضه کند، "واویلا می‌شود و شهروندان پاک نیز معتاد می‌شوند".

او می‌گوید "اگر دولت مواد مخدر عرضه کند، امنیت، پلیس و قانون زیر سوال می‌رود. این مسئله شدنی نیست و توزیع قانونی مواد مخدر تبعات منفی در جامعه خواهد داشت".

ایران در همسایگی افغانستان از بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر در جهان است و به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش مسیر ارزانی برای انتقال این مواد به اروپا است. مقام‌های ایرانی می‌گویند این کشور "یکی از بزرگترین سنگرهای مبارزه با مواد مخدر است" و تاکنون صدها نفر از نیروهای پلیس این کشور در مقابله با قاچاق مواد مخدر کشته شده‌اند.

پیش از انقلاب، طرحی وجود داشت که معتادان به تریاک می‌توانستند با مراجعه به داروخانه های مربوط سهمیه تریاکشان را دریافت کنند.

ایران یکی از کشورهایی است که مصرف یا توزیع مواد مخدر جرم سنگینی است. این نگاه در بسیاری از کشورهای دنیا اما تغییر کرده است.

چند سالی است که در ایران هم نیز قوانین جدیدی درباره جرایم مواد مخدر وضع شده است. سازمان ملل هم از سه سال پیش از کشورها خواست تا مجازات اعدام درباره جرایم مواد مخدر را لغو کنند و از اعتیاد جرم زدایی کنند.
+2
رأی دهید
-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar