درخواست از پارلمان اروپا: یک دقیقه سکوت برای ایران
حامیان کمپین ۱min4iran با طوفان توییتری یکشنبه شب از نمایندگان پارلمان اروپا خواستهاند که در یکی از جلسات این هفته پارلمان در استراسبورگ به احترام کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه در ایران یک دقیقه سکوت اختیار کنند.
ایده از یک شهروند ایرانی مقیم سوئد آغاز شد؛ کوروش قیصری ایده یک دقیقه سکوت ایرانیان مقیم اروپا در احترام به کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه را با دامون گلریز در میان میگذارد. این پژوهشگر نیز ایده را به سکوت در پارلمان اروپا تغییر میدهد.
دامون گلریز به این شهروند مقیم سوئد میگوید که بهتر است این ایده را با نماینده سوئد در پارلمان اروپا در میان بگذارد. نتیجه تماس آقای قیصری با نماینده سوئد در پارلمان اروپا نامهای شد که ۱۷ نفر از نمایندگان پارلمان اروپا از ۱۲ کشور مختلف آن را امضا کرده و به رییس مجلس اروپا تقدیم کردند.
در جلسات این هفته پارلمان اروپا در استراسبورگ که از امروز ۲۵ آذر تا پنجشنبه ۲۸ آذر برپاست، رییس مجلس تصمیم میگیرد که یک دقیقه سکوت به احترام کشتهشدگان ایران برگزار شود یا نه.
به منظور جلب توجه ویژه به این موضوع ساعت ۹ شب یکشنبه ۲۴ آذر طوفانی توییتری با هشتگ #۱min4iran برپا شد.
دامون گلریز در گفتوگو با دویچهوله تاکید میکند که این کمپین به هیچ گروه و دسته و حزب سیاسی تعلق ندارد و تنها ایده شهروندان ایرانی ساکن اروپاست. او میگوید که بیشتر کاربران متکثر ایرانی با دیدگاههای مختلف از این کمپین حمایت کردهاند و این هشتگ به نسبت بازخورد خوبی داشته و به اصطلاح “بالا آمده است”.
چند تن از نمایندگان پارلمان اروپا نیز این هشتگ را بازنشر کرده و در حقیقت از آن حمایت کردهاند.
با توجه به روابط نسبتا خوبی که در حال حاضر اتحادیه اروپا با ایران دارد و اخیرا نیز شش کشور اروپایی دیگر به اینستکس، سازو کار مالی مبادلات تجاری اروپا با ایران پیوستهاند، چقدر این امید وجود دارد که نمایندگان پارلمان اروپا به این کمپین پاسخ مثبت دهند؟
دامون گلریز با این توضیح که کارکرد و ماهیت پارلمان اروپا با کمیته سیاست خارجی و نیز روابط تجاری این اتحادیه که اینستکس به آن مربوط میشود متفاوت است، میگوید موضوعاتی مثل دموکراسی، حقوق بشر و جامعه باز بیشتر از روابط سیاسی و تجاری برای نمایندگان پارلمان اروپا مهم است و اینها همان ارزشهایی هستند که به گفته او “مردم ایران بیش از ۱۵۰ سال است که برای آنها مبارزه میکنند”.
به همین دلیل این مدرس دانشگاه لاهه معتقد است “تمرکز بر روی نمایندگان پارلمان اروپا برای همصدایی با مردم ایران بیشترین نتیجه سیاسی را دارد نه نتیجه اجرایی مثل اینستکس”.
اگر نمایندگان پارلمان اروپا این درخواست را بپذیرند و یک دقیقه سکوت به احترام کشتهشدگان اعتراضات در ایران انجام دهند، این عمل چه تاثیری خواهد داشت؟
دامون گلریز میگوید: «از نظر سیاسی و رسانهای نشان میدهد که صدای مردم ایران شنیده شده است و حتی اگر این اتفاق نیفتد خود این فشار مضاعفی میشود برای نمایندگان اروپا که من و شما از آنها بپرسیم چرا این اقدام را انجام ندادید؟»
به عقیده این پژوهشگر نتیجه چنین اقدامی میتواند در زمینههای مختلف بروز کند از جمله همراهی بیشتر اروپا با آمریکا در تحریم مقامات جمهوری اسلامی، یا اختصاص دادن بودجه بیشتر به رسانههای فارسیزبان به منظور تمرکز بیشتر بر وقایع آبان ۹۸.
قدم بعدی کسانی که این کمپین را راهاندازی کردهاند به گفته دامون گلریز طرح همین درخواست از نمایندگان پارلمانهای کشورهای اروپایی است بدین ترتیب که شهروندان ایرانی مقیم اروپا از نمایندگان کشور محل اقامت خود بخواهند که به احترام کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه در پارلمان کشور یک دقیقه سکوت کنند.
به نظر دامون گلریز حرکت یک دقیقه سکوت حرکتی بسیار کمهزینه است که مخالفت با آن هم ساده نیست یعنی کسی نمیتواند به سادگی با ابراز سکوت در اعتراض به کشته شدن صدها نفر در یک کشور مخالفت کند.
بعدازظهر روز دوشنبه چارلی وایمرز نماینده سوئد در پارلمان اروپا خبر داد که حزب او موفق شده در پارلمان قطعنامه محکومیت کشتار مردم ایران را به رأی بگذارد. نتیجه این رأیگیری بعدازظهر چهارشنبه ۲۷ آذر اعلام خواهد شد.
منبع: DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar