افزایش محبوبیت جشن کریسمس در میان غیرمسیحیان ایران
ناظران از سالها پیش گفتهاند محبوبیت جشن مسیحی کریسمس در میان ایرانیان غیرمسیحی رو به فزونی است. یک رسانه محافظهکار ایران نیز “بر اساس یک تحقیق” محبوبیت درخت کاج در میان غیرمسیحیان به همین نتیجه رسیده است.
روز چهارشنبه، چهارم دی (۲۵ دسامبر) خبرگزاری فارس در گزارشی مصور به محبوبیت جشن کریسمس در ایران پرداخته است.
در این گزارش آمده است: «براساس یک تحقیق ۹۰ درصد خریداران کاج کریسمس، مسیحی نیستند و گفته میشود طی روزهای گذشته حدود شش میلیارد تومان درخت کاج در تهران به فروش رفته است.»
در گزارش این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشخص نیست که این تحقیق را چه کسی یا موسسهای انجام داده است.
“تجارتی پرسود”
همین “تحقیق” خبرگزاری فارس از جمله به علت محبوبیت بزرگترین جشن مسیحیان در جمهوری اسلامی را نیز پی برده و مینویسد: «عکسهای یادگاری سلبریتیها با کاجهای کریسمس و تبریک آغاز سال نوی میلادی باعث شده که آنچنان فرهنگ آغاز سال نوی میلادی در سالهای اخیر جان بگیرد که فروش درخت کاج کریسمس تبدیل به یک تجارت جدید و پر سود شود.»
کاجهای کریسمس از سوی فروشندگان اینترنتی به طور متوسط میان ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسند. برخی خبرها حاکی از فروش کاجهای یک تا پنج میلیونی است”.
خبرگزاری نیمهرسمی ایرانی در ادامه گزارش خود تنها ارامنه ایران را مدنظر قرارداده و نوشته است: «جمعیت ارامنه ایران بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار نفر است و به نظر نمیرسد این گردش مالی چند میلیاردی فروش کاج کریسمس در ایران تنها مختص به جمعیت ارامنه و دیگر فرق مسیحی که جمعیت انگشتشماری نسبت به ارامنه دارند، محدود شود.»
سازمان بینالمللی مسیحی “درهای باز” (Open Doors) جمعیت مسیحیان ایران را ۴۷۵ هزار نفر تخمین میزند.
ریشه در آیین میترائیسم؟
در آلمان روز تولد عیسی مسیح، پیامبر مسیحیان را ۲۴ دسامبر تعیین کردهاند.
به گفته خبرگزاری فارس، «برخی از مسیحیان ایران کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن می گیرند و سال نو را در اول ژانویه، اما ارامنه، کریسمس را به طور همزمان با عید تجلی مسیح در ششم ژانویه جشن می گیرند.»
برخی از پژوهشگران ریشههای کریسمس را با آیین میتراییسم در ایران باستان یکی دانستهاند و معتقدند که پیشینیان کریسمس را از یلدا گرفتهاند. این آیین اما در دوره پیش از مسیحیت در امپراتوری رم باستان رواج یافته بود. معابد میترا در رم شاهد حضور فعال آنها در گذشتههای دور است.
فارس در گزارش خود، شب یلدا را جشنی خوانده است که “مملو از ظرفیت فرهنگی برای گسترش فرهنگ ایرانی – اسلامی” است.
منبع: DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar