سازمان ملل طی قطعنامهای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد
مجمع عمومی سازمان ملل در نشست بعدازظهر چهارشنبه خود (۲۸ دسامبر) طی قطعنامهای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در قطعنامه دیگری از آمریکا خواسته شد تا محدودیت سفر دیپلماتهای ایرانی به این کشور را رفع کند.
نشست مجمع عمومی سازمان ملل در بعدازظهر چهارشنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) با تصویب قطعنامهای درباره ایران به کارش پایان داد. در این قطعنامه که پیشتر در ۱۴ نوامبر در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده بود، از ایران خواسته شده به نقض حقوق بشر پایان دهد.
این قطعنامه با ۸۱ رأی موافق در برابر ۳۰ رأی مخالف و ۷۰ رأی ممتنع به تصویب رسد.
در این قطعنامه از مقامات حکومت ایران خواسته شده تا “انواع تبعیض به خاطر عقیده، تفکر، مذهب و… و نیز تبعیض علیه اقلیتهای دینی را برطرف کنند”.
این قطعنامه همچنین نسبت به “محدویتهای شدید جاری و نیز محدودیتهای فزاینده در مورد حق آزادی بیان، عقیده، تفکر و مذهب، علیه کسانی که به مذاهب رسمی یا غیررسمی معتقدند از جمله معتقدان به آیین بهاییت، نگرانی شدید” ابراز کرده است.
این قطعنامه از سوی کانادا تهیه شده و ۴۵ کشور دیگر عضو سازمان ملل با آن موافقت کرده بودند.
درخواست از امریکا برای رفع محدویت دیپلماتهای ایران
مجمع عمومی سازمان ملل در نشست بعدازظهر چهارشنبه خود در قطعنامه دیگری از آمریکا خواست تا محدودیت سفر و رفت وآمد دیپلماتهای ایرانی را برطرف کند.
در این قطعنامه همچنین از آمریکا خواسته شده تا منع روادید برای دیپلماتهای روسیه را نیز بردارد.
از تابستان گذشته دیپلماتها و وزرای جمهوری اسلامی ایران با محدودیت رفت و آمد در داخل خاک آمریکا روبرو شدهاند. به ظریف و روحانی که برای شرکت در نشست عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر به نیویورک رفته بودند، اجازه داده شده بود تا تنها در محدوده مقر سازمان ملل و هتل محل اقامتشان و نیز نمایندگی ایران در این کشور رفت و آمد کنند.
این قطعنامه که از سوی قبرس پیشنهاد شده بود و با موافقت بلغارستان، کانادا و کوستاریکا، بدون رأیگیری و با اجماع به تصویب رسید.
قطعنامههای مجمع عمومی بر خلاف قطعنامههای شورای امنیت الزامآور نیستند اما اهمیت سیاسی دارند.
منبع:DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar