ضبط «صدها هزار دیش» و بازداشت «۱۹۳ نصاب ماهواره» در هفت ماه نخست سال ۹۵
رئیس پلیس اماکن تهران بزرگ خبر داد که در هفت ماه اول امسال ۷۱۳ هزار و ۵۴۶ دیش ماهواره، ۹۲۳ هزار و ۲۹۹ «الانبی» و ۱۰ هزار و ۷۶۶ دستگاه دریافتکننده ماهواره ضبط و ۱۹۳ نفر از افرادی که ماهواره نصب میکردند، دستگیر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا لطفی روز شنبه ۲۲ آبان، در نشست مقامات نیروی انتظامی با دادستان تهران اعلام کرد که نیروی انتظامی «در صدد تمرکز بر روی نصابان و باندهای مرتبط با این موضوع است».
دادستان تهران نیز در این نشست گفت که برخی مسئولان با ارائه آمارهایی از جمله اینکه ۶۰ درصد مردم از ماهواره استفاده میکنند، «در صدد نفی اقدامات پلیس و دادستانی در مقابله با ماهواره و جمعآوری تجهیزات آن» هستند.
عباس جعفری دولت آبادی تأکید کرد که مسئولان نباید «مانع انجام وظیفه» مأمورین نیروی انتظامی در مبارزه با جمعآوری تجهیزات ماهواره شوند.
«طرح ممنوعیت استفاده از تجهیزات ماهوارهای» ۲۳ بهمن سال ۷۳ به تصویب مجلس ایران رسید و بر اساس آن ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره جز در مواردی که در قانون تعیین شده باشد، ممنوع است.
پیش از این مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده است که قانون منع استفاده از ماهواره کارایی و اثر بخشی خود را از دست داده و تلاشهای صورت گرفته برای تصویب قانون جدید نیز به دلیل فقدان سیاست واحد به شکست انجامیده است.
در همین حال علی جنتی، وزیر وقت ارشاد، روز سهشنبه ۲۲ تیر، خواستار اصلاح قانون ممنوعیت پخش تیزر فیلمهای سینمایی در شبکههای ماهوارهای شده و گفتهبود که دستکم ۷۰ درصد مردم ایران دارای ماهواره هستند.
با این حال دادستان تهران تهدید کرد که اگر وزارت ارشاد و سایر دستگاهها وظایف خود را در قبال شبکههای ماهوارهای به گفته او «معاند» و کسانی که با این شبکهها همکاری میکنند، انجام ندهند، «از طریق مقتضی پیگیری و اقدام خواهد شد».
او تأکید کرد که تبلیغات فیلمها و کالاهای ایرانی در شبکههای ماهوارهای به گفته او «معاند» ممنوع است و مسئولان فرهنگی کشور باید «دستورات قضایی دادستانی» در این زمینه را اجرا کنند.
در ماههای گذشته موضوع پخش تبلیغات برخی از فیلمهای سینمایی در حال اکران از شبکه ماهوارهای جِم با برخورد دستگاه قضایی همراه بوده و از جمله در خردادماه تهیهکنندگان سه فیلم «کوچه بینام»، «ابد و یک روز» و «۵۰ کیلو آلبالو» در همین ارتباط به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بودند.
در جلسه روز شنبه مقامات نیروی انتظامی و دادستانی همچنین آقای منصوری، معاون دادستان و بازپرس ویژه پرونده شبکه ماهوارهای جِم، گفت که «در حال حاضر شبکه جم ماهوارهای با ۲۳ شبکه و هشت پایگاه فعالیت میکند».
بر اساس این گزارش، نماینده پلیس امنیت نیروی انتظامی که نام او ذکر نشده نیز اعلام کرد که برخی خطوط تلفن مربوط به تبلیغکنندگان در شبکههای ماهوارهای مسدود شده و ۵۸ «متصدی برند تبلیغی» نیز به دادگاه معرفی شده اند.
شبکه تلویزیونی جِم، در سال ۲۰۰۶ میلادی شروع به کار کرد و جِم آنلاین نیز توسط این گروه در سال ۲۰۱۰ میلادی راهاندازی شد.
تعدادی از بازیگران ایرانی که پیش از این در داخل ایران مشغول به کار بودند به این شبکه تلویزیونی پیوستهاند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar