به گزارش اف سی ان ان در ایران ۵۰ هزار دانش آموز معتاد داریم
سارا.خ.خبرگزاری اف سی ان ان: گاهی آمارها واقعیت را اعلام می کنند اما گاهی هم برای فرار از واقعیت مطرح می شوند.روز پنجشنبه سیزدهم آبان ماه جاری مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش مدعی شد که برای اولین بار از وجود ۳۶۰۰ مصرف کننده مواد مخدر در جمع دانش آموزان کشور خبر می دهد. برخی از رسانه های داخلی هم تیتر زدند« آمار دانشآموزان معتاد برای نخستین بار ارائه شد»
غافل از آن که طبق آمارهای مستند شمار دانش آموزان معتاد در کشورمان به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.افزون براین شواهد و مدارک حکایت از آن دارند که مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیش از ۱۵ سال است نسبت به شیوع اعتیاد و رشد بی سابقه آن در میان دانش آموزان هشدار می دهند و آمارها را اعلام می کنند. آمارهایی متفاوت با آنچه مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش مطرح کرده است.
در سال ۱۳۸۷ بود که محمد رضا جهانی، قائم مقام دبیر کل وقت ستاد مبارزه با مواد مخدر، از وجود ۳۰ هزار دانشآموز معتاد در کشور خبر داد.
اکنون بعد از سپری شدن هفت سال از آن تاریخ مسئولان آموزش و پرورش کشورمان مدعی هستند برای اولین بار آمار دانش آموزان معتاد را به اطلاع مردم می رسانند. آن هم با رقمی معادل یک دهم قبل.
برای کنکاشی در این امر به سراغ آمارهایی می رویم که بیش از ۱۵ سال است از سوی دیگر مقامات کشور اعلام شده است.
آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر، حاکی از آن است که در سال ۸۰ نیم درصد دانش آموزان ۱۵ تا ۱۸ ساله تجربه حداقل یک بار مصرف مواد مخدر را داشته اند. در ده سال بعد این آمار رشد صد در صدی داشته و به یک درصد رسیده است.
آمارگیری دیگری در سال ۱۳۹۰ حکایت از آن داشت که بیش از ۱۳ درصد معتادان کشور در سن تحصیل هستند.بخشی از آنها دانش آموز و بخشی هم ترک تحصیل کرده بودند.
طرح شیوعشناسی مصرف مواد مخدر هم در سال ۱۳۹۰ انجام شد و بر این آمارها مهر تائید را زد.
علیرضا جزینی، قائممقام دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور هم در شهریور سال ۱۳۹۳ هشدار داد که والدین و متولیان آموزش و پرورش نسبت به شیوع مصرف روانگردان ها در میان دانش آموزان هوشیار باشند.
او تصریح کرد که برابر شیوعشناسی انجام شده در سال ۱۳۹۲، یک درصد دانشآموزان مواد مخدر استفاده میکنند.که از این تعداد چهار دهم درصد مصرف کننده شیشه هستند.
این مقام مسئول دو سال قبل اعلام کرد که بیش از ۶۰ درصد دانشجویان معتاد، در سن دانش آموزی اولین تجربه مصرف مواد مخدر را داشته اند.
و ۶۰ درصد دانشآموزان هم توصیه به مصرف مواد مخدر را از سوی دوستان و همسالان خود داشته اند.
به گفته وی در سال ۱۳۹۳ میانگین سن شروع استفاده از مواد مخدر در کشور ۲۰ سال بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر هم در مهرماه امسال اعلام کرد که دسترسی آسان به مواد مخدر از عوامل گسترش اعتیاد در کشور است. به عنوان نمونه در تهران افراد می توانند ظرف پنج تا ۱۰ دقیقه به مواد مخدر مورد نظر خود دست یابند.
طبق آخرین آمارها بیش از پنج میلیون دانش آموز در مقطع متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند.
با احتساب آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که اکنون شمار دانش آموزان معتاد در کشور به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.
پنهان کاری مسئولان نابودی را در پی دارد
ابراهیم سامانی از مشاوران کودک و نوجوان در گفتگو با اف سی ان ان تاکید دارد که رشد آسیب های اجتماعی در ایران در گرو مشارکت و همکاری نهادهایی است که تاکنون به موازات یکدیگر کار کرده و به هیچ نتیجه ای نرسیده اند.
به باور این هموطن که پدر دو نوجوان یازده و پانزده ساله است، ادامه پنهان کاری های مسئولان، به گسترش آسیب ها و بی اعتمادتر شدن خانواده ها به سیستم حکومتی منجر می شود.
مسئولان خداشناسی را یاد نگرفته اند
ابراهیم نادیده گرفتن آنچه آشکارا در جامعه به چشم مردم می آید را توهین به ملت و مملکت می داند و ادامه می دهد:«مگر خداشناسی غیر از این است که فرزندانمان را مانند امانت هایی مقدس پرورش دهیم تا بتوانند خادمانی نیکو کردار در جامعه باشند؟چرا مسئولان آموزش و پرورش بعد از سپری شدن دهه های متوالی هنوز تصور دارند برای در امان ماندن دانش آموزان از آسیب های مختلف خواندن نماز و قرآن و زیارت عاشورا به تنهایی کارساز است.»
وی با انتقاد از تک روی های آموزش و پرورش برای کنترل آسیب های اجتماعی و به ویژه اعتیاد به مواد مخدر تاکید می کند که باز شدن گره کور این معضل در گرو مشارکت نهادهای مختلف و همکاری آنهاست.
ابراهیم ادامه می دهد:«البته بی توجهی مقامات حکومتی نسبت به سرنوشت دانش آموزان تا اندازه ای است که حتی برای بکارگیری مشاوران متخصص در مدارس دولتی هم اولویتی قایل نیستند و می گویند بودجه نداریم.مدارس غیر دولتی که جای خود دارند.»
در شرایط کنونی مسئولان کشور باید به خاطر داشته باشند که مردم به خوبی شاهد حقیقت هستند.خانواده های درگیر و نگران بهتر از هر مقامی می توانند در باره عملکرد آنان قضاوت کنند. به بیانی مردم در باره کاهش یا افزایش آمار معتادان کودک و نوجوان عادلانه ترین داور خواهند بود.چرا که به طور روزمره با این معضل روبرو می شوند و برای در امان ماندن جگر گوشه هایشان به هر دست آویزی چنگ می زنند.
اما به راستی چرا باید چنین ادعای خلاف واقعی را از سوی مقامات آموزش و پرورش کشورمان بشنویم؟ آیا کسی یا کسانی قصد دارند از این طریق کوتاهی ها را بپوشانند؟ یا تصور می کنند با کتمان حقیقت می توانند سلامت را به جامعه برگردانند و حافظ نسل های آینده سرزمینمان باشند؟
بلای خانمانسوز اعتیاد، آن هم وقتی به جان کودکان و نوجوانان افتاده باشد، شوخی بردار نیست و غفلت از آن نابودی نسل های متوالی در کوتاه ترین زمان قابل تصور را رقم می زند.
بنابراین حق این است که مسئولان و دست اندرکاران امور به ویژه در حوزه آموزش و پرورش با واقع بینی و شفاف سازی اطلاعات برای مردم، نسبت به پیشگیری از شیوع بیش از پیش این معضل اقدام کنند.شکی نیست که با این رویه، همراهی و همگامی مردم و مسئولان بهترین بازخورد را در پی خواهد داشت.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar