lördag 5 november 2016

سیاستی دو سر سود برای جمهوری اسلامی؛ کربلایی شدن به جای حاجی شدن

سیاستی دو سر سود برای جمهوری اسلامی؛ کربلایی شدن به جای حاجی شدن

تبلیغات روی برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم اربعین برای جمهوری اسلامی هم سود سیاسی دارد و هم گردش اقتصادی
mohabatnews4456
به گزارش «محبت‌نیوز» پس از سقوط صدام در عراق و گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در میان دولتمردان شیعه، سپاه پاسداران به تقویت بازوهای نظامی و سیاسی خود بین شیعیان عراق پرداخت و دو پایگاه عمده آنان نیز شهرهای مذهبی نجف و کربلا شد.
فرصت بدست آمده برای جمهوری اسلامی به دید تئوریسین های نظام قابل اهمیت بود. اینکه شیعیان ایرانی بتوانند به سهولت به مشهد و قم، کربلا و نجف سفر کنند دستاورد بزرگ مذهبی برای جمهوری اسلامی محسوب می شد. درباره میزان ارزش رسیدن به این مناطق همان‌قدر کافی که توجیه ادامه جنگ ایران و عراق از سوی جمهوری اسلامی با شعارِ «راه قدس از کربلا می‌گذرد» توجیه می شد.
از آن گذشته تنش در روابط سیاسی تهران و ریاض در سال‌های گذشته آنقدر زیاد شد که در نهایت موجب گردید ایران از سال ۹۴ به تدریج اعزام زائرین به مکه و مدینه را محدود کند و در نهایت در مراسم حج سال ۹۵ شرکت نکرد. در مقابل برای پُر کردن خلاء معنوی این تصمیم سیاسی، تبلیغ روی سفرهای زیارتی به شهرهای مذهبی عراق بود.
حتی جوایز معنوی مسابقات تلویزیونی و قرآنی، پاداش و امتیازاتی که سازمان‌های دولتی و مدارس و دانشگاه‌ها برای کارمندان، دانش‌آموزان و دانشجویان برتر در نظر می‌گرفتند دیگر زیارت مکه نبود بلکه به سفر کربلا تغییر کرده بود و صدا و سیما بر طبل آن می‌کوبید و فضای آن هم در تقابل لفظی سیاستمداران دو طرف روز به روز متشنج‌تر می‌شد و حداقل در ذهن حامیان داخل جمهوری اسلامی که بدنه اصلی آن را مذهبیون تشکیل می‌دهند، قابل توجیه شد که رفتن به مکه در چنین شرایطی که به گفته سران نظام از تکفیری‌ها حمایت می‌کنند کار خداپسندانه‌ای نیست.
در سال‌های گذشته ساخت‌ چندین ضریح تازه با چندین کیلوگرم طلا، نقره و برنز برای نصب در اماکن مذهبی عراق از سوی سرمایه‌داران مذهبی ایران یا دست بردن بر کیسه بیت المال انجام شده و حکومت با تبلیغات وسیع در مراسمی خاص آنها را در مسیری طولانی شهر به شهر از مناطق مرکزی ایران به سمت عراق بُرد و کارناوالهای زیارتی از ضریح‌های خالی پشت کامیون به راه انداخت.
در مقابل بقایای ضریح‌ قدیمی به همراه پرچم و عَلَم و کوتل‌ها به ایران منتقل می‌شد در گوشه‌ای از یک شهر نصب می‌شدند و به زیارتگاهی تازه برای عوام‌الناس تبدیل می‌شد. نمونه آن نصب پرچمی سرخ رنگی بود که در سال‌های گذشته در میدان فوزیه تهران (امام حسین) نصب شد و محلی شد برای زیارت آن پرچم و به تدریج آنقدر اطراف آن ساخت و سازهای مذهبی و هیاتی انجام شد که امروز به یکی از بزرگترین پاتوق‌های دلالی مذهبی ایران تبدیل شده است.
گردش مالی کربلا
اما فارغ از اهمیت مذهبی- سیاسی عراق برای ایران، حضور زوار ایرانی در عراق سودهای دیگری هم داشت. حیطه اختیارات ایران در عراق آنقدر زیاد است که حتی بهداشت و نظافت این شهرها در ایام اربعین به عهده جمهوری اسلامی است. بخشی از امنیت محدوده کربلا هم با همکاری نظامیان ایرانی برقرار می‎شود. از این رو شهرداری تهران هر سال ستاد اربعین تشکیل می‎دهد و حجم وسیعی از نیروهای خود را به عراق اعزام می‌کند. بهداشت و نظافت، تامین چادرهای امدادی و پزشکی، اعزام آتش‎نشانی و اورژانس، تنها بخشی از خدماتی است که ایران در اختیار دولت عراق و زائرین می‌گذارد.
در این بین کسب و کار سفارت عراق در تهران و کنسولگری‌های این کشور در شهرهای مختلف ایران رونق می‌گیرد. گردش اقتصادی صدور ویزا و مانیفست (برگه تردد موقت دسته جمعی) به چندین میلیارد تومان می‌رسد و شرکت‌های بیمه خاص وابسته به حکومت درآمد هنگفتی از بیمه زائرین در مقابل حوادث به جیب می‌زنند، طوری که امسال صدای بسیاری از شرکت‌های بیمه داخلی در آمد که چرا بیمه مسافرین اربعین فقط در شرکت‌های بیمه خاص امکان‌پذیر است!
برای افزایش درآمد‌ها از میلیون‌ها زائر شیعه که از افغانستان، پاکستان، ایران به عراق سرازیر می‌شوند مراجع تقلید نقش مهمی دارند. تا آنچه که در همین ایام آنها بارها تاکید کردند که زائرین بدون ویزا و مانفیست وارد عراق نشوند!
باز شدن درهای‌های رحمت به روی شهرداری
اصلی‌ترین گردش اقتصادی اربعین در جیب شهرداری تهران می‌رود. شهرداری که اصلی‌ترین منبع درآمد آنها دریافت مالیات از مردم در قبال ارائه شهری است، حالا به بهانه خدمت رسانی به زائرین در ایام اربعین بخشی از توان خود را در کربلا می‌گذارد و در مقابل صورت حساب «خدمات مضاعف» از کیسه مردم داخل کشور تامین می‌شود و در این بین حجم پولهایی که این وسط غیب می شود و به ناکجاهای مدیران آقای قالیباف می رود، البته به حساب کربلا و نجف خود یک “ثواب” است.
هرچند بسیاری از نیروهای شهرداری که برای انجام ماموریت خدماتی به عراق اعزام می‌شوند از بین نیروهایی هستند که از نظر مالی ناتوانند و این ایام فرصت مناسبی است که بتوانند رایگان برای گشت و گذاری بروند و هم حق ماموریتی دریافت کنند اما منفعت اصلی این اعزام ها در جیب مدیران شهرداری خواهد رفت.
باید دانست حقیقت پشت پرده این سفرهای به اصطلاح زیارتی در کنار تبلیغات مذهبی، قدرت‌نمایی‌های سیاسی رهبران جمهوری اسلامی را نیز  به طور تمام و کمال رقم می زند اما با مغزشویی مردم ساده دل و از کیسه ملت فقیر ایران.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar