آیا داعش باعث ماندن آمریکا در افغانستان میشود؟
- 54 دقیقه پیش
والاستریت ژورنال، روز پنجشنبه ۲ میزان (مهر) نوشت که برخی از مقامهای نظامی آمریکا و متحدان این کشور از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نگرانند و در حال بررسی گزینههای ادامه حضور چندین هزار تن از این نیروها پس از سال ۲۰۱۶ هستند.
بحث احتمال حضور طولانیتر نیروهای آمریکایی در افغانستان، در سالهای اخیر همواره مطرح بوده است.
بر اساس نخستین برنامه دولت باراک اوباما، نیروهای رزمی آمریکا تا اخیر سال ۲۰۱۴ باید افغانستان را ترک میکردند. ولی در دو سال گذشته برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان همواره مورد بازبینی قرار گرفت و تغییر کرد.
آخرین برنامه آقای اوباما خروج تدریجی نزدیک به ده هزار نیروهای آمریکایی باقیمانده در افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۶ است. مطابق به این برنامه شمار نیروهای آمریکایی به چندصد تن کاهش یافته و محدود به شهر کابل خواهد بود.
در عین حال گزارشهایی هم وجود داشت که جدا از خروج کامل، آمریکا شمار مشخصی از سربازان خود را برای اجرای عملیات ضدتروریستی در افغانستان حفظ خواهد کرد.
بنا به گزارش وال استریت ژورنال ژنرال، جان کمبل، فرمانده نیروهای بینالمللی در افغانستان، چند طرح متفاوت را به منظور تداوم حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان به مقامهای آمریکایی و ناتو برای بررسی فرستاده است.
در حال حاضر نزدیک به ده هزار نیروی آمریکایی در افغانستان حضور دارند.
یکی از طرحهای ژنرال کمبل تداوم حضور این ده هزار نیرو است. به گزارش وال استریت ژورنال، گزینههای بعدی کاهش نیروها به ۸۰۰۰ هزار یا هم نزدیک به ۵۰۰۰ است. طرح دیگر هم همان برنامه قبلی خروج تدریجی تا پایان ۲۰۱۶ و باقی ماندن تنها چندصد نیروی آمریکایی در افغانستان است.
پنتاگون تا حالا رسما در این مورد اظهار نظری نکرده است.
آمریکا نگران نفوذ داعش
آقای اوباما در حالی تصمیم به خروج کامل نیروهای آمریکایی تا آخر سال ۲۰۱۶ گرفت که روابط افغانستان با آمریکا بسیار سرد بود و همچنین پدیدهای به اسم داعش، گروه موسوم به دولت اسلامی، در افغانستان حضور جدی نداشت.
بعد از ایجاد حکومت وحدت ملی افغانستان روابط افغانستان و آمریکا دوباره گرم شد و دقیقا یک روز بعد از تشکیل حکومت وحدت ملی، در سپتامبر سال گذشته توافقتنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا امضا شد.
برخی از مقامهای آمریکایی نگرانند که خروج کامل نیروهای آمریکایی دولت افغانستان را زیر فشار مضاعف گروه طالبان و بقیه گروههای نظامی از جمله داعش قرار خواهد داد.
ماه گذشته، مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا در سفری به افغانستان از حضور و توسعه فعالیتهای گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
وال استریت ژورنال نوشته که شماری تصمیم آقای اوباما مبنی بر خروج کامل از عراق را اشتباه میخوانند و باور دارند که اگر چند هزار نیروی آمریکایی در عراق باقی میماند، شاید نیروهای امنیتی عراق توانایی مبارزه با داعش را میداشتند.
به نظر میرسد تهدید جدید از سوی گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) و تجربه تلخ آمریکا از خروج مطلق از عراق در سال ۲۰۱۱ مقامهای آمریکایی را متوجه ضرورت بازنگری در مورد برنامه خروج کرده باشد.
بی باوری افغانها به آینده
در ماههای اخیر شمار زیادی از افغانهای نگران از وضعیت بد امنیتی و بیکاری، از افغانستان خارج شدهاند.
نیکولاس هیسم، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان چند روز قبل گفت افغانها نگران آینده خود هستند و این کشور نیازمند پشتیبانی مداوم جامعه بینالمللی است.
نماینده دبیرکل سازمان ملل گفت که تجدید تعهد صریح از سوی جامعه بینالملل در قبال افغانستان میتواند فضای بیباوری به آینده را متحول سازد.
به نظر میرسد اگر آمریکا برای حضور پررنگ و درازمدت در افغانستان تصمیمی بگیرد، این تصمیم بر فضای بیباوری ایجاد شده در ماههای اخیر بیتاثیر نخواهد بود.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar