onsdag 30 september 2015

بیانیه اعتراضی در مجلس علیه دست دادن با "کثیف‌ترین عنصر عالم"

بیانیه اعتراضی در مجلس علیه دست دادن با "کثیف‌ترین عنصر عالم"

یک نماینده مجلس ایران رئیس جمهور آمریکا را "کثیف‌ترین عنصر عالم" خواند و گفت، در اعتراض به دست دادن ظریف با اوباما بیانیه‌ای امضاء شده است. چند طلبه نیز در اعتراض به این مسئله با خانواده‌های‌شان مقابل مجلس چادر زده‌اند.
دست دادن وزیر خارجه ایران با رئیس جمهور آمریکا در یکی از راهروهای مقر سازمان ملل متحد خشم اصول‌گرایان تندرو را برانگیخته و به واکنش‌هایی در داخل و بیرون از مجلس شورای اسلامی انجامیده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا چند نفر که "دانشجو یا طلبه" معرفی شده‌اند و برای اعتراض به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) جلوی مجلس تجمع کرده‌اند، دست دادن ظریف و اوباما را به موضوع‌های مورد اعتراض خود اضافه کرده‌اند.
در تصویری که این خبرگزاری روز چهارشنبه (۸ مهر/ ۳۰ سپتامبر) منتشر کرد روی یکی از چادرهای معترضان پلاکارد دست‌نوشته‌ای با این مضمون به چشم می‌خورد: «ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم.»
خطای نابخشودنی
به گزارش خبرگزاری مهر در ابتدای نشست علنی روز چهارشنبه مجلس، بهرام بیرانوند نماینده بروجرد "بدون اجازه از هیئت رئیسه و با صدای بلند" به دست دادن ظریف و اوباما اعتراض کرد و پس از آن عده‌ای شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.
علیرضا زاکانی، رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام به سایت خبری "تسنیم"، وابسته به سپاه پاسداران، گفت: «دست دادن آقای ظریف با اوباما مصداق بارزی از زمینه‌سازی عامدانه یا جاهلانه برای نفوذ سیاسی دشمن در شرایط پسابرجام و خطایی نابخشودنی است و مایه تأسف است».
پیشتر مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه گفته بود، دوشنبه (۶ مهر) پس از پایان سخنرانی حسن روحانی، رئیس‌جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، "وزیر خارجه ایران در حال خروج از سالن مجمع عمومی بود که به‌طور اتفاقی با باراک اوباما، رئیس جمهور و جان کری وزیر خارجه آمریکا، روبرو شد و با یکدیگر سلام و احوالپرسی کردند و دست دادند."
«نظام دست نداده»
زاکانی در واکنش به اتفاقی خواندن این برخورد گفته است: «این ادعا اولا در عرف بین‌الملل پذیرفتنی نیست و معمولاً چنین کارهایی با هماهنگی‌های دلالان سیاسی پشت پرده صورت می‌گیرد. ثانیاً "دیپلماسی اتفاقی" خود وهن همان دولتی است که با شعار تدبیر رأی مردم را کسب کرده و مدعی صداقت با مردم است».
خبرگزاری فارس، از دیگر رسانه‌های سپاه پاسداران ظهر چهارشنبه به نقل از مجتبی رحماندوست، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گزارش داد که نمایندگان در حال امضای بیانیه‌ای در اعتراض به دست دادن ظریف و اوباما هستند.
رحماندوست گفت: «ذهنیت عمومی مجلس این اقدام وزیر امور خارجه را محکوم می‌کند و ارزش‌مداران عالم باید بدانند که ایران هیچگاه با آمریکا دست نمی‌دهد و این دست دادن به معنای دست دادن ایران با آمریکا نیست».
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید این دست دادن "از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران" انجام نشده و مردم از دست دادن به "کثیف‌ترین عنصر عالم به نام اوباما" خشنود نیستند.
۲۳ ماه مذاکره مستقیم با آمریکا
دست دادن وزیر خارجه با رئیس جمهور آمریکا در مطبوعات ایران نیز بازتاب گسترده‌ای داشته و به تیتر نخست برخی از روزنامه‌ها تبدیل شده است.
روزنامه "وطن امروز" که مدیریت آن را حامی سابق محمود احمدی‌نژاد، مهرداد بذرپاش بر عهده دارد با چاپ کاریکاتوری از ظریف اقدام او را "دیپلماسی هپروتی" خوانده است. این روزنامه سلام و احوال‌پرسی اوباما و ظریف را بخشی از برنامه دولت حسن روحانی برای "شکل‌گیری یک زیرساخت ارتباط با آمریکا" عنوان کرد.
برخی از روزنامه‌های نزدیک به دولت نیز در صفحه نخست خود به دست دادن ظریف و اوباما پرداخته‌اند. روزنامه "آرمان" این رویداد را "دیدار اتفاقی اما تاریخی" خوانده است.
در حالی که روزنامه "بهار" در تائید رفتار ظریف دست دادن او با اوباما را "دیدار عزتمندانه" عنوان کرده، شماری از اصول‌گرایان تندروی مجلس به رئیس جمهور تذکر داده‌اند و قصد دارند وزیر خارجه را استیضاح کنند.
دو سال پیش گفت‌وگوی کوتاه تلفنی روحانی با اوباما که نخستین تماس علنی مقام‌های ارشد دو کشور پس از انقلاب ۵۷ بود جنجال فراوانی برانگیخت، اما ۲۳ ماه مذاکره مستقیم دو کشور را در پی داشت.

DW.COM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar