اژهای 'دست دادن با اوباما' را مشابه جاسوسی دانست
- 22 دقیقه پیش
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، دست دادن با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا را با "جاسوسی" مقایسه کرده است.
آقای اژهای گفته است: "جاسوس تنها کسی که مستمری بگیر و دریافت کننده حقوق از دشمن باشد نیست، بلکه او میآید و زمینه و بستر را برای ورود دشمن فراهم میکند. یعنی دشمنی دشمن را کمتر میکند و میگوید 'آمریکا دیگر دشمن نیست و سر عقل آمده، چرا اجازه نمیدهیم با اوباما دست داده شود، چه اشکالی دارد آدمی با آدمها بنشیند و گپی بزند'."
معاون اول قوه قضاییه ایران این سخنان را دو روز پس از آن بیان میکند که محمدجواد ظریف و باراک اوباما با هم دست دادند. گفته شده است که وزیر خارجه ایران و رئیس جمهور آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به طور اتفاقی همدیگر را در راهرو دیده و با هم صحبت کوتاهی کردهاند.
دست دادن آقای ظریف با رئیس جمهور آمریکا واکنش منفی محافظهکاران را در ایران به دنبال داشته است.
غلامحسین محسنی اژهای که در جلسه "بسیجیان قوه قضاییه" صحبت میکرده، گفته است: "جاسوس کسی است که زمینه ورود دشمن را فراهم میکند و آدرس غلط میدهد. بنابراین نیروهای امنیتی مراقب نفوذیها و جاسوسها باشند چون کارهای آنها ناپیدا است."
آقای اژهای هشدار داده است: "کسی که امروز برای آمریکا، شیطان بزرگ بخواهد جاسوسی کند و با آن کشور همکاری کند مجرم، خائن و قابل مجازات است."
غلامحسین محسنی اژهای بدون نام بردن از وزیر خارجه ایران گفته: "آیا مشکلات ما با سازش و کوتاه آمدن و دست دادن حل میشود و یا با مقاومت کردن و ایستادن؟"
در واکنش دیگری علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای مجلس و رئیس کمیسیون بررسی برجام گفت که دست دادن آقای ظریف با آقای اوباما "خطایی نابخشودنی و مستحق برخورد جدی" است.
او گفت: "آنچه در نیویورک توسط آقای ظریف اتفاق افتاد از دو حال خارج نیست: یا تلاش عامدانه برای عادیسازی ارتباط با آمریکاست که پشت پا زدن به آرمانهای انقلاب است یا ناتوانی در پیشبینی حرکت دشمن و اتخاذ اقدام مناسب در برابر آن که خلاف هوش دیپلماتیک است."
کمتر از یک سال پیش هم قدم زدن محمدجواد ظریف و جان کری، که در ژنو و در حاشیه مذاکرات هستهای انجام گرفت، موج انتقادهای محافظهکاران ایران را به دنبال داشت.
در کنار انتقادهای محافظهکاران از آقای ظریف، برخی چون صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، از او دفاع کردهاند. علی مطهری، نماینده مجلس هم گفته است: "این همه حساسیت برای یک موضوع غیرمهم و کوچک کار درستی نیست و اینکه یکی از مقامات کشور با اوباما دست داده است نمیتواند اهمیت داشته باشد."
امروز در جلسه علنی مجلس بهرام بیرانوند، یکی از نمایندگان، با لحن تندی از آقای ظریف انتقاد کرده است. علی مطهری در واکنش به انتقادات او گفته: "باید از نمایندهای که بیاحترامی کرد پرسید که چرا فردی را که رهبری مورد اعتماد و متدین میداند بیغیرت خطاب میکند؟ ضمن آنکه دست دادن با اوباما نیز دلیل نفوذ آمریکا در ایران نیست."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar