یکی از مسئولین کلیسای ایران: فشار بر نوکیشان مسیحی در دوران روحانی افزایش یافته است
در پی بازداشت دستکم شش نوکیش مسیحی در شهر رشت، یکی از مسئولین کلیسای ایران به صدای آمریکا گفت با روی کار آمدن حسن روحانی فشار بر روی نوکیشان مسیحی افزایش یافته است.
بهروز صادق خانجانی، یکی از مسئولین کلیسای ایران روز سهشنبه ۷بهمن در گفتوگو با صدای آمریکا گفت، در حال حاضر حدود ۱۱۷ نفر از نوکیشان مسیحی در بازداشت به سر میبرند که ۱۳ نفر از این تعداد از اعضای کلیسای ایران هستند که برای چهار نفر از آنها به نامهای کشیش یوسف ندرخانی، صاحب فدائی، محمدرضا امیدی و یاسر مسیبزاده حکم ۱۰ سال زندان و ۲ سال تبعید به سیستان و بلوچستان صادر شده است.
به گفته آقای خانجانی ۹ نفر باقی مانده نیز ممنوع الملاقات هستند و تنها یک بار توانستهاند با خانوادههای خود تماس تلفنی کوتاهی داشته باشند.
حسین کدیور و خلیل پوردهقان در نهم بهمن ماه، عبدالرضا علی حقنژاد در ۲۱ بهمن و محمد وفادار، محمد اسلامدوست و کمال نعمانیان در ۲۶ بهمن ماه، شش نوکیش مسیحی بودند که طی ماه گذشته در شهر رشت، مرکز استان گیلان در شمال ایران، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
آقای خانجانی به صدای آمریکا گفت اتهامی که معمولا مقامات قضایی به نوکیشان مسیحی نسبت میدهند «اقدام علیه امنیت ملی» است و اکثر وکلایی که روی پرونده نوکیشان مسیحی و یا دیگر اقلیتهای مذهبی کار میکنند معمولا مورد تهدید وزارت اطلاعات قرار میگیرند.
به گفته آقای خانجانی، تنها وکیل دادگستری که در حال حاضر به پرونده نوکیشان مسیحی رسیدگی میکند وحید مشگانی فراهانی است که بر اساس اطلاعات موجود او نیز «تحت فشار» وزارت اطلاعات است.
بهروز صادق خانجانی، یکی از مسئولین کلیسای ایران میگوید، جمهوری اسلامی ایران به دنبال تک صدایی کردن جامعه است، در واقع حتی اگر گروهی از شیعیان ۱۲ امامی هم به ولایت فقیه معتقد نباشند غیرخودی محسوب شده و با آنها برخورد میشود.
آقای خانجانی یادآور شد که، از ابتدای انقلاب ۵۷ تا به امروز نوکیشان مسیحی زیادی مورد خشونت قرار گرفتند و از سال ۱۳۸۸ تا به امروز فشارها بر روی نوکیشان مسیحی افزایش پیدا کرده است، به طوری که کلیساهای فارسی زبان یکی پس از دیگری بسته شدند و بیش از دو هزار نوکیش مسیحی در ایران بازداشت شدند. کشیش حسین سودمند یکی از افرادی بود که در دهه ۶۰ به جرم ارتداد، حکم اعدام برای او صادر و به مرحله اجرا درآمد.
ایالات متحده در سالهای اخیر در گزارش حقوق بشر به نقض گسترده حقوق اقلیت های مذهبی و قومی در ایران اعتراض کرده بود و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توئیتی به مناسبت روز کوروش از جمهوری اسلامی خواست که رژیم ایران از کوروش درباره رهبری اش بیاموزد و پیگرد قضایی بهاییها، نوکیشان مسیحی، دراویش گنابادی و دیگر گروه های اقلیت در ایران را متوقف کند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar